Újabb részletek a PS3 európai megjelenéséről

  • Írta: fojesz
  • 2007. január 26.
  • Hír
Link másolása
Hivatalos sajtóközlemény érkezett a PlayStation 3 európai startjával kapcsolatban; a múltkori bejelentésünkből kihagyott infókat itt olvashatjátok!
Hivatalos sajtóközlemény érkezett a PlayStation 3 európai startjával kapcsolatban; a múltkori bejelentésünkből kihagyott infókat itt olvashatjátok!

"London, 2007. január 24 – A Sony Computer Entertainment Europe bejelentette, hogy a PlayStation 3 készülék értékesítését Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia-Ausztrália PAL területein 2007. március 23-án kezdik meg 599 eurós áron.  A kiskereskedelmi és fogyasztói igények kielégítése érdekében a SCEE megerősítette, hogy kezdetben kizárólag a 60 GB-os modellt fogják árulni, a 20 GB-os csak az év folyamán később kerül piacra, a kereslet függvényében. A várakozások szerint egymillió PS3 készülék kerül majd a boltokba az indulás időszakában.

A lemezen kapható játékok mellett a PlayStation Network most első ízben teljes funkciójú, letölthető játékokat is kínál majd.  Olyan legendás játékok szerepelnek majd ezek között, mint a Tekken: Dark Resurrection és a Gran Turismo HD Concept; a rendkívül népszerű Gran Turismo franchise játék teljes funkciójú változata, tökéletes HD (1080p) vizuális minőségben. A Polyphony Digital Inc által készített és a Sony Computer Entertainment által forgalmazott Gran Turismo HD Concept játékot már több mint 350 000 felhasználó töltötte le a 2006. decemberi indulás óta Észak-Amerikában és Japánban. 

Az európai indítással egyidejűleg megjelenik egy új Rendszer Frissítés is, ami tovább javítja az PS3 szórakoztató képességeit. 

Az indulás részleteiről szólva David Reeves, a SCEE elnöke a következőket nyilatkozta: >>Miután a PS3-at óriási sikerrel vittük piacra Japánban és Észak-Amerikában, nagy örömünkre szolgál, hogy megkezdhetjük a készülék tömeges forgalmazását az SCEE területeken is.  Az, hogy több mint 30, különböző műfajokhoz tartozó játékot kínálunk már az induláskor, a PlayStation eddigi legnagyobb induló választékát jelenti, és maximálisan kielégíti az európai PlayStation rajongók igényeit.<<"

További információk
7.
7.
Ati898
egyetértek az előttem szólóval "air"-rel
6.
6.
air
Nézzétek meg, a most megjelenő játékok szinte mind a két géptipusra megjelennek.80%-a.Ha ugyanaz a game egy hajszállal

gyengécskébb X-en, viszont árban jobb,akkor miért ne?

Sony párti vagyok,de "még"most X360-at vennék.
5.
5.
fojesz
Abszolút nem vagyok elfogult. Soha az életben nem volt MS-konzolom. Ezzel szemben van PSP-m és ha nem nagybátyámon múlna már meglenne a PS2-m is. Egyszerűen csak arról van szó, hogy már rohadtul unom, hogy mindenki fikázza a másikat, mint az óvodások. Azt meg pláne, hogy általában a PS-rajongók kezdik el az X360-teljesítményét baszogatni, meg azokat lefanboyozni akik X360-at merészeltek venni.
4.
4.
fojesz
Az Xbox-ot ne vegyük ide, mert más tészta. Az Xbox valójában csak előkészítette az X360-at, erről mi is írtunk. Érdemes utána olvasni.



Tudom nagyon jól, hogy a PS3 még nincs "megérve": mindenki mondogatja, hogy majd 2010 így, 2010 úgy. De kérdem én: ha valaki játszana szeretne valamivel, akkor miért várna 2010-ig? Attól, hogy a PS3 elszárnyal majd, attól függetlenül még jöhetnek jó játékok az Xbox-ra is. Nem? (A két konzol tökéletesen megférne egymás mellett, csak az áruk ezt nem teszi lehetővé. Olyan ez mint Japánban: a keleti srácok vesznek Nintendo és Sony gépeket is egyszerre.)



Másfelől az, hogy a Microsoft előre tervez (X720, X3, anyám füle..) az nem jelenti azt, hogy tart a konkurenciától. A Sony is tervezi már a PS4-et, mégha nem is beszélnek róla sokat.



Végül ne feledjük el, hogy a Microsoft már akkor hihetetlenül "beégette" a Sonyt mikor azok még nem is számítottak jövőbeli bukfenceikre (európai premiehalasztás, stb.): így például a GTA4 exkluzívitását is megbuktatták. Mivel újabban egyre több csapat gondolkodik multiplatformban, ezért nem számít, hogy kinek milyen gépe van. Ugyanazt kapják úgyis, nem?



ui.: Továbbá sokan felejtik el azt, hogy az X360 sincs még "megérve": a mai játékok még nem használják ki a gép erőforrásait teljesen, van még abban szusz bőven. Pláne, ha a fejlesztők olyan mesterien dolgoznának, mint például a God of War készítői, akik majdnem lehetetlen módon hoztak ki dolgokat a PS2ből.
3.
3.
fojesz
Értelemszerűen mindenki arra ad ki súlyos tízezreket, amit a jelen helyzetben legjobbnak lát. Én legalábbis ha most next-gen gépet vennék, bokszot vennék, mert jelenleg a legjobb játékok ezen a gépen vannak, ez most az egyik legnépszerűbb. A PS3 is jó, de nincs rá nekem igazán tetsző játék, csak 1-2, amiért nem fogok kivágni az ablakon 160 rongyot. Tehát egyetértek Rod mesterrel.
2.
2.
dracox
Itt mikor fog annyira csökkeni a PS3 ára mint KELETEN???80.ezerről lement 60ezer forintra....nem lenne rossz ha itt is olyan lenne:)
1.
1.
air
Európába menjen csak a drágább,azok úgyis teli vannak.(nyugat európa).De itt?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...