Cyberpunk 2077 - érkezik a többjátékos mód

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 4.
  • Hír
Hosszas találgatás után a CD Projekt RED ma hivatalossá tette: érkezik a Cyberpunk 2077 többjátékos módja. A lengyel csapat egyelőre minden erejét az egyjátékos kampányra fókuszálja, így a multiplayer csak később várható.

A CD Projekt RED évekig kerülgette a témát, de a mai napon végre hivatalossá tette, hogy a várva-várt futurisztikus szerepjátékuk, a Cyberpunk 2077 többjátékos móddal bővülhet majd. A Twitteren érkezett közlemény alapján kiderült az is, hogy a multiplayer még igen korai fázisban lehet, hiszen még továbbra is szívesen várják az ehhez szükséges fejlesztők jelentkezését.

"Eddig csupán azt árultuk el, hogy kutatjuk a többjátékos mód lehetőségeit" - kezdte üzenetét a lengyel csapat. "Ahogy azonban közeledünk a Cyberpunk 2077 egyjátékos sztorijának jövő áprilisi megjelenéséhez, be szeretnénk jelenteni, hogy a többjátékos mód is fejlesztés alatt áll. -- A jelenlegi terv szerint áprilisban leszállítjuk a Cyberpunk 2077-et, amelyet későbbiekben ingyenes DLC-k követnek majd. Ha pedig ezzel is kész vagyunk, akkor meghívunk benneteket egy kis többjátékos akcióra."

Ezek is érdekelhetnek

27.
Nyarlako
#26: A gyakorlati oldala meg az hogy pl én imádom mondjuk a SKA studio játékait, de ha nem veszem meg akkor mi a tökömböl fog készülni a következö?
Nekünk is érdekünk megvenni ami jó.
26.
Neotechtr
Ha először megcsinálják a játékot rendesen és utána fejlesztenek egy multiplayert hozzá az egy jó dolog. Lehet sokan örülnek neki, vagy akit nem érdekel nem játszik vele. Fizetni külön nem kell érte. Viszont szerintem a multi csak eredeti játékkal fog menni.

És amiért itt megy lent a kalózos téma: azt tudom, hogy én is istenítem a Witcher 3-at. Csak nem torrenteztem, hanem már elő volt rendelve időtlen időkkel az előtt, hogy kész volt. Mint ahogy most a Cyberpunk-nál is már idén 6. hó 12-én be lett rendelve a dobozos-gogos kiadás 65€-ért. Ez azért van, mert a korábbi játékaik is tetszettek. Pedig a Witcher 1 és 2, amikor játszottam őket megjelenésnél, még bizony nem eredetiek voltak, hanem sima torrent. A Witcher 3 után meg odamentem szépen GoG-ra, és megvettem őket. Akkoriban már jobban álltam és fel is hagytam már jó ideje a torrentezéssel. Később Steam-en is megvettem őket, hogy ott is legyenek. Má. Aztán bementem egy áruházba elemet venni a távkapcsolóba, és ott volt egy fullos, fóliás Witcher 2 GoG-dobozos, na azt sem tettem vissza a polcra :)

Persze, hülyeség, meg biztos buzi vagyok, de legalább az 1-2 miatt talán így a pénzüknél voltak. Én azt mondom mindenkinek, ha úgy van, játszott vele, tetszett, akkor szavazzon a pénztárcájával is. Ha meg nem? Akkor is nagyon jó játékot és élményt kívánok. Szegény ember vízzel főz és én sosem fogok tolvajnak nevezni senkit.
25.
Nyarlako
#24: Nyugodtan szetnezhetsz a steam profilomon, az a neve mint itt a nickem, a PSN-t megtalálod itt az adatlapomon. Puszi.
24.
prodigy1990
#22: De akkor minek magyarázkodsz? Ha igazad van, hagyd rám és ne foglalkozz velem.
Ne értsd félre, nem sértésnek szánom, de azt meg én szarom le, hogy gyűjtő vagy vagy sem, mert vagy elhiszem vagy nem.
Még mindig csak azt tudom írni, hogy felesleges megmagyaráznod, hogy gyűjtő vagy vagysem, mert az interneten úgyis mindenki az lehet, aki akar. Ezért szoktam én is általánosságban írn az emberekről, mert akinek nem inge, nem veszi magára, ennyi.
23.
prodigy1990
#21: Most hiába magyarázzuk körbe 100-szor a témát, mindketten jól tudjuk, hogy a többség, ha ingyen letölti a játékot, utána biztos nem fog 10-15 ezer forintot kiadni érte.
22.
Nyarlako
#20: Miért lenne büntudatom? Amúgy se azért veszek meg játekokat mert tisztelném a törvényt mivel magasról szarom le, hanem mert gyüjtö vagyok.
21.
PiszkosFred
#18: > Szerinted aki kipróbálja ingyen a játékot torrenten keresztül, bármikor újra letöltheti, akár a GOTY kiadást is, az szerinted majd elmegy a boltba és rákölt 10-15 ezer forintot, amikor ott van ingyen?

Tankönyvi példája vagy a GTA (de)generációnak. :)
20.
prodigy1990
#19: Nyilván vannak ilyen emberek is, csak az ilyenekből van a legkevesebb.
Egyébként felesleges ilyeneket írnod, mert vagy elhiszi a másik vagy nem, sőt még hiheti azt is, hogy a bűntudatodat így akarod palástolni, hogy ilyen dolgokat állítasz magadról, holott meg warezolsz ezerrel.
Senkinek nem vagyok az ellensége, de mivel az interneten mindenki az lehet ami akar, ezért nem is szoktak érdekelni az ilyen szövegek, hogy én csak kipróbálom, utána megveszem vagy én soha nem warezolok, stb., közben meg lehet hogy az illető gépén egyszerre 10 letöltés is folyamatban van.


19.
Nyarlako
#15: Én letorrenteztem mielött megvettem, meggyözödtem róla hogy jól fut a gépen, addig volt fent. Sok más játékkal is így volt, amit úgy éreztem végig is fogok vinni azt megvettem.
Mivel sokszor basznak demót kiadni a pc meg mindig zsákbamacska valahogy ki kell próbálni.
Ha nem hiszed el sem érdekel.
18.
prodigy1990
#17: "képmutatásból hoztál is élő példát" Ezt hogy érted?
Szerinted aki kipróbálja ingyen a játékot torrenten keresztül, bármikor újra letöltheti, akár a GOTY kiadást is, az szerinted majd elmegy a boltba és rákölt 10-15 ezer forintot, amikor ott van ingyen? Ne áltassuk már magunkat ilyen hülyeségekkel, aki így tesz, az még a 10 százalékát sem teszi ki szerintem a játékosoknak.
Aki meg akarja venni, az úgyis megveszi, nem fogja próbálgatni a torrentverziót, aki nem akarja megvenni, annak árulhatnák 100 forintért is a játékot, ő akkor is inkább ingyen letölti.
Különben is, felesleges ezt magyarázni, mindenki jól tudja, hogy ez így megy, sőt, megkockáztatom, hogy itt jópár torrentes emberke magára is ismert.

17.
Juha
#15: Ha vki letorrentezi a játékot, az vagy azért teszi, mert nem fogja megvenni úgysem, vagy hogy kipróbálja, mivel elég sok címnél csalódott. Utóbbiakból lehet vásárló, előbbiekből nemigazán. Ezen adatok közt megy máig a vita.
Látom te is csak "mindenszar/mindenjó" fórumokat olvasol, képmutatásból hoztál is élő példát.
16.
hedzsooo
Haha, valahogyan tudtam, éreztem hogy itt is jönni fog szinte egyből a károgás... :)))
15.
prodigy1990
#12: Szerintem akik a torrent után megvették a játékot, azok a játékostársadalom 10 százalékát sem teszik ki. Hogy miért írom ezt? Azért mert pl. van egy ember, aki letöltötte a játékot, akár a GOTY kiadást is, akkor minek venné meg a játékot, ha bármikor letöltheti?
Minek adna pénzt érte, ha már a torrentverziót már végigjátszotta?
Most hiába jön bárki a szentbeszéddel, mindenki tudja, hogy aki torrent után megvette a játékot, az olyan elenyésző szám, hogy szinte említésre sem méltó.
Az interneten mindenki az ami akar lenni, lehet itt isteníteni a CDPR-t, hogy mennyire király csapat, a Witcher 3 egy csoda stb., de ezeknek az embereknek is a nagyrésze olyan ember, aki meg se vette a játékot.
Undorító képmutatás az egész.
14.
Nyarlako
#12: Mindent feltörnek, ha valamit később a kalóz türelmes.
Marhaság minden DRM.
13.
PiszkosFred
#10: Miért sírna bárki is a BR miatt?
- A cégnek jó, új célcsoport felé nyit, új bevételi forráshoz jut.
- A új célcsoportnak jó, mert új BR játékhoz jut.
- A single kontent játékot vevőknek jó, mert extra pénzt kap a stúdió, és a pénz mindig jól jön a későbbi fejlesztés során.
- Aki meg egyik sem a három közül, az pont telibesz*rja az egészet.
12.
Juha
#11: Rögtön fel fog kerülni, mivel szinte biztos, hogy nem lesz rajta semmi védelem. A W3-on sem volt, viszont "állítólag" a potenciális vásárlók nagy hányada megvette torrent után, az első akció alkalmával. Sokféle statisztika lát napvilágot ebben a témában, sokszor ellentmondásokkal.
Viszont nagyobb arányban azt mutatják, hogy a használt játék csere-bere nagyobb gond, mint a torrent, pont a fentiek miatt (torrentesből még lehet vásárló, használtat vevőből alig-alig).
Ez persze most megint konzol-pc vitába torkollhat, de szerintem pár év múlva kinyírják a konzoloknál is ezt a lehetőséget.
11.
prodigy1990
Szerintem a multit azért fogják belerakni a játékba, hogy így hátha több ember fogja megvenni a játékot, mert hiába ígérkezik jónak, a single miatt rengeteg ember egyszerűen csak le fogja torrentezni.
Bár akit csak a single érdekel, annak tökmindegy, mert tisztelet a kivételnek, de rengetegen le fogják torrentezni a játékot.
A multi beleerőltetése a játékba egyfajta "motiváció" az embereknek, hogy többen vegyék meg.
A Witcher 3. részét sokan megvették, de ez elenyésző szám ahhoz képest, hogy mennyien warezolták le.
Most hiába írja nekem bárki is, hogy hát ez mennyire jó csapat, meg a Witcher 3 egy kiváló játék, megkockáztatom, hogy a játékot az egekbe magasztaló emberek között is van rengeteg olyan, aki meg se vette a játkot, hanem első nap le is töltötte és a Cyberpunk-nál is csak azt fogja várni, hogy mikor kerül fel a torrentoldalakra.
10.
B-Shaggy
#9: Ez nem ellentmondás, mindenki tudja, hogy nem Battle Royalet készítenek. Attól függetlenül hogy van kb 4 BR játék amivel játszanak is az emberek, ha valaki bejelent egyet egyből jön a sírás, hogy hurr durr megen' battle royale. Ezt az egész céget a jó hírnevük élteti mert 10 évig hegesztettek egy játékot meg kiadtak hozzá 2 ingyen kiegészítőt, nem fogják ezt kockáztatni azzal hogy egy ilyen vitás dologba belenyúljanak.
9.
PiszkosFred
#8: Van némi ellentmondás a két mondatod között. :)
8.
B-Shaggy
#7: Még nem mondták. De nem BR.
6.
ollie92
#3: Mi lenne ha multiba fektetett órákat és milliókat egy klafa B&W nagyságú DLC-be ôlnék ? Ez a baj a battlefielddel is, csak fordítva.
5.
B-Shaggy
#4: Nem Battle Royale lesz
4.
PiszkosFred
#3: Jól van ez így, nyilván a lengyelek sem akarnak kimarad a Battle Royale cashgrab hatásából.
3.
Yonkou
#2: Valóban. Csak rossz lehet az, ha a main story és dlc-k után hozzánk vágnak ingyen egy multiplayert is... Hagyjuk már... Semmi erőforrást nem vesznek el a single részétől a játéknak, ugyan ebbe mi nem jelent neked jót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...