A Joker volt a Velencei Filmfesztivál sztárja

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 8.
  • Cooltúra
Link másolása
Úgy tűnik, hogy nem fogunk csalódni Todd Phillips és Joaquin Phoenix munkájában. A Joker nyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt, ezzel szilárd helyet nyerve az idei Oscar-esélyesek közt.

A kritikusokat meggyőzte a Joker fájdalmas és kissé félelmetes története. Az első beszámolók ódákat zengnek a filmről, ennek csúcspontja pedig a 76. Velencei Filmfesztiválon teljesedett be, amikor is Todd Phillips filmje elnyerte az esemény fődíját, az Arany Oroszlánt. Érdemes megemlíteni, hogy a filmfesztivál díjnyertes filmjei az eddigi precedensek szerint remekül teljesítenek az Oscar-gálán is, általában számos jelölést, esetenként pedig díjat is kapva.

A film rendezője természetesen színpadra lépett a díjátadón, ahol köszönetet mondott a Warner Bros.-nak és a DC-nek, amiért kiléptek a komfortzónájukból és megengedték, hogy egy ilyen bátor, teljesen más irányvonalú filmet készíthessen. Úgy tűnik, hogy mégis működik a DC-filmeknek a sötét hangulat, még Nolan Batman-trilógiája után is, csak éppen jól meg kell komponálni azokat.

5.
5.
user101
Ez egy nagyon "más" film lesz és én pont ezért várom nagyon. De az szinte biztos, hogy sokaknál ki fogja verni a biztosítékot!
4.
4.
Slik
huuuu ennek nagyon orulok
phoenix az egyik kedvenc szineszem es mar a felvetett komor joker film otletetol varom... halas vagyok, h nem bsztk el
3.
3.
SLi
A Velencei filmfesztivál zsűrije pillanatokkal az előtt hogy a Joker elnyeri az Arany Oroszlán díjat:
https://i.redd.it/0apjiuvw39l31.jpg
2.
2.
manderel
Ígéretes. Az várható volt, hogy Phoenix alakítása szuper, és díjakra esélyes lesz, de örömteli hogy maga a film is. Kíváncsi vagyok.
1.
1.
Schwag
Ez egy remek hír mert én is nagy reményeket fűzök hozzá :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...