TGS 2019: Jövőre jön a megújult Crystal Chronicles

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 9.
  • Megjelenés
Link másolása
A Square Enix még az E3-as konferenciáján jelentette be, hogy remasterelt kiadást kap a Final Fantasy: Crystal Chronicles. A premiert télre ígérték, esetünkben azonban ez már csak januári megjelenést jelent.

A héten rendezik meg az idei Tokyo Game Show-t, és már el is kezdtek szállingózni a bejelentések a kiállítás apropóján. A minap például napra pontos megjelenési dátumot kapott a Final Fantasy: Crystal Chronicles remasterelt kiadása, eszerint a játék 2020. január 23-án jelenik meg PS4-re, Switchre és mobileszközökre.

A Remastered Edition feljavított grafikát, továbbá újonnan rögzített szinkronhangokat és betétzenéket kapott, de a játékmeneten is finomhangoltak a készítők. A játék négyfős multiplayerrel érkezik, amit online és helyi kooperatív módban is tolhatunk, további finomság pedig, hogy a keresztplatformos játék is támogatott, és a mentéseinket is megoszthatjuk a különböző platformok között.

A Crystal Chronicles eredetileg GameCube-on debütált a Final Fantasy-sorozat akció-orientáltabb mellékágaként, a történet szerint pedig egy olyan karaván kísérőjét alakítjuk, aminek a lakott településeket védő kristályok töltésére szolgáló energiát kell begyűjtenie és elszállítania. Akkortájt az is érdekessége volt a címnek, hogy GameBoy Advance-eket is csatlakoztathattunk a konzolunkhoz, hogy együtt multizhassunk; a kézikonzolok a karakterek irányítását és egyéb funkciókat, például a játékbeli vásárlást tették lehetővé.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...