Control - megkezdődtek az optimalizációs javítások

  • Írta: sirdani
  • 2019. szeptember 10.
  • Letöltés
Noha a Remedy csapata ismét egy igazán izgalmas alkotást tett le az asztalra, technológiai oldalról nézve azért komoly optimalizációs problémákkal futottak össze a játékosok lépten-nyomon. Ezen fog változtatni az új patch.

Az 1.03-as javítás az előzetes ígéretek szerint komoly optimalizációs frissítést hoz magával, így a teljes játék során jóval stabilabb élményt és magasabb másodpercenkénti képkockaszámot várhatunk majd.

Persze itt nem áll meg a sor, mert emellett búcsút inthetünk PC-n a DirectX 11/Direct X12 használatából eredő összeomlásoknak, és finomhangolják a UI-t is, így most már nem lesz probléma az ultraszéles monitorokkal sem.

A patch hatására minden platformon kikapcsolhatóvá válik a Film Grain és a Motion Blur is - utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy az Alan Wake PC-s rajtjánál is sokan szidták a túlságosan is elmosódott kép miatt a fejlesztőket, melynek hatására ott is utólag tették kilőhetővé az effektet.

A Control 1.03-as számot viselő frissítése PlayStation 4-en a mai napon aktiválódik, míg a PC-s és Xbox One-os játékosoknak egy nagyon picit még várnia kell rá. A játék grafikai sajátosságairól az alábbi cikkünkben találhattok további érdekességeket, míg a tesztünket itt olvashatjátok róla.

6.
user101
Egy - két év lemaradást simán ki lehet bírni és mindig van mivel játszani, a javításokról nem is beszélve! Nekem is van a Steam-en és UPlay-en legalább 50 olyan játékom ( indie, tripla-a vegyesen ) amivel még nem játszottam, csak volt egy jó akció... :) Sőt ami a legviccesebb, hogy van olyan cím amit egy év után vagy épp az adott megjelenési évben vettem - szia Rage2 ! :) és simán meg lehetett venni 50%-os kedvezménnyel, javítva! :)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon megéri, mind anyagilag és idegileg is várni legalább egy évet, mire bármit is megvesz az ember... Felesleges felülni az hype-trainre, az élmény anélkül is ugyanaz marad...
5.
Neotechtr
#4: Ez egy működő módszer nálam is, ha megjelenéskor híresen bugged egy cím, vagy éppen más játékok állnak sorban előtte. Attól még egyiknek sem lett baja, hogy a kezdeti nehézségeket kikalapálták.

Ott volt pl a Dragon Age Inquisition. Működött megjelenéskor, de pl a csapattársak csináltak fura dolgokat a mezőn, meg a "loot-pingelő" gombnál hang volt, de a kis térkép nem jelezte, hogy hozzád képest hol van amit jelez. Sosem gond, ha ezeket orvosolják, amire nekiáll az ember, mert ez befolyásolhatja a játékélményt.

Amúgy ez a Control nálam kb minimum egy év még, amire esetleg megveszem.
4.
Giovanni1985
#2: En ezert varok mindig a vasarlassal kb fel evet plus fifat mindig megveszem 3 honaposan kevesebb mint felaron ps storeba.
3.
Ultimate
#1: Más megoldás ezekre a hardverekre nem lesz..
2.
Tomie7
Platinum után már mindegy. Pedig játék közben hányszor elmondtam magamban, hogy "Ejj, de jó lenne már egy patch!"
1.
elgeri
Ha ezt csak a release után keztém el, akkor itt csak butitások lesznek a performancia oltárán :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...