Novemberben új Terminátor-játékot kapunk

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 19.
  • Bejelentés
Alaposan megtolták a Terminátor-sorozat videojátékos jelenlétét az elmúlt hónapokban, ami nem meglepő, hiszen már a nyakunkon a következő film. A cameókat egy önálló Terminátor-játék koronázza meg.

Alaposan betárazott videojátékos megjelenésekből a Terminator-franchise, aminek az az apropója, hogy október 31-én kerül mozikba az új rész. A Gears 5 mellett a Mortal Kombat 11-ben és a Ghost Recon: Breakpointban is tiszteletét teszi a sorozat, minderre pedig egy vadonatúj Terminator-játék teszi majd fel a koronát.

Az már más kérdés, hogy a PC-re, PS4-re és Xbox One-ra készülő Terminator: Resistance mögött a Reef Entertainment-Teyon párosa áll, akik a 2014-es, nem túl jól sikerült Rambo-játékkal írták be magukat a történelembe. (Vagy legalábbis valahová biztosan beírták magukat vele.) Az adaptáció november 15-én jelenik meg, és egy single player FPS lesz, ami a Terminator és a Terminator 2 eseményeit és karaktereit veszi alapul.

A játék főszereplője az ellenállás egyik közlegénye, Jacob Rivers lesz, aki 31 évvel az Ítélet Napját követően harcol a posztapokaliptikus Los Angelesben, amikor kiderül, hogy a Skynet őt is kinézte likvidálásra.

42.
godach
#41: Pontosan ezért nem fogok tőled véleményt komolyan venni egy Fifa 21-ről viszont tudom hogy megkérdezhetlek, mi a véleményed az Atom című játékról :D
41.
Juha
#34: Jé, egy földim :-)
Amúgy szerintem mindenki magának "pontozzon". Nálam egy Fifa20xx mindig 1/10 marad, pedig próbáltam párat, egyszerűen nem fogott meg. De pl. a Fallout 1-2 mindig is 10/10 lesz, részben a nagyszerűsége, részben a nosztalgiafaktor miatt.
Nem akarok tesztelő lenni, nem akarok más "influenszerek (de beteg ez a nemzedék)" befolyása alá kerülni, csak a magam módján szeretnék szórakozni, és kész.
40.
hedzsooo
...Mindenesetre sajnos a filmnél 1000x várósabbnak tűnik! :D
39.
Yanez
#34: Ebből gondolom csak a kecskés igaz.
38.
Nyarlako
#37: Azért a DS letett valamit az asztalra ha el is baszták a programozás részét pár helyen, a Rambo meg csak egy ócska cashgrab shovelware.
37.
godach
#36: Ennyi erővel a Rambo is 8 lenne, csak a *** miatt 4 le :D
36.
Nyarlako
#33: Amúgy 8 lenne a Dark souls de az eredeti kiadas ordító technikai hibái és rossz netkódja és pár nagyon szar boss (meg mert ezen a terén eleve visszalépés a Demons souls után) miatt kettő le.
35.
godach
#32: A DS első részére ez a 6 pont teljesen objektív. Én is ennyit adnék rá, úgy hogy nem érdekel. Nem igazán jönnek be a sárkányos, kardozós biszbaszok. Viszont, nem is érdemel ennél többet és ezt te is tudod.
A Beyond pontozásod nem objektív. A DS nem azért hat pont, mert nem fekszik nekem a stílus, hisz egy stílusnak semmi köze a pontokhoz. Itt követted el az első hibát. Egy sétaszimulátor sem kaphat kevesebb pontot csak azért mert valaki nem szereti. (Félre ne érts, nem meggyőzni akarlak csak az én gondolkodásmódom próbálom leírni)
34.
Nyarlako
#33: Nem is akarok az lenni.
Egyébként egy üveg tormás majonéz vagyok, Bivalybasznádon lakom, kecskékkel hágok és uránércet reggelizek.
33.
Yanez
#32: Nem tudom ki vagy, nem tudom mi vagy, nem tudom hol laksz, nem tudom mit eszel reggelire, nem tudom kivel hágsz, de egyet biztosan tudok: belőled sosem lesz tesztelő. Ja és nem azért mert ne tudnál írni!
32.
Nyarlako
#31: A dark souls 1 az egyik örök kedvenc jatekom de a pontozasom rá 6/10 szóval eltaláltad.
31.
kryszisz
#30: Hát mondjuk - no offense - te sem igazán nélkülözöd az elfogultságot az "értékeléseid" során. Mármit objektíven nézve - ahogy azt godach kolléga nagyon helyesen jelezte - egy 2 pontos játék az, amiben nagyjából semmi sincs rendesen megcsinálva, netalán tán végig sem lehet vinni ilyen olyan bug miatt. Ilyenek mondjuk a korai City játékok. Az,hogy te nem preferálod a QD féle történetmesélést, még nem ok a 2 pontra, mert gyakorlatilag minden működik bennük amit a fejlesztők meg akartak valósítani, grafika, zene, filmszerűség stb..a te analógiád mentén akkor pl. a Dark Souls, ami az egyik kedvenc játékom, nem több 5-6 pontnál, mert: az ellenfelek átütnek falakon, Blighttown 15 fps konzolon és PC-n egyaránt, a történet nehezen kibogozható, a helyszínek fele egyáltalán nem hangulatos stb. De ezek nem olyan dolgok, amik túlzottan árnyalnák a mesteri pályaszerkesztést, nagyszerű harcot, fejlődési rendszert. Remélem érted mire akarok kilyukadni.
30.
Nyarlako
#28: Mivel a játékmenet a nagybetűs nulla és se a történet, se annak megvalósítása sem tetszett a Beyondban a grafikara kapott egy pontot mivel a framerate sem stabil de legalább helyenként nem csúnya.
29.
Diabolis83
#23: Igen, ezzel a részével egyetértek. Amire én gondoltam, az a játszhatóság. Bujkálsz, menekülsz, lootolsz. De reális esélyed egyetlen darab játékosként lenyomni egy T-800-ast, igazából minimális, a könyvek alapján :D
Fegyverből volt bőven (mondjuk vannak elvakult könyvek, pl. a Ragálykommandó, ahol mindenki 12,7-es gépágyúkkal rohangált :D ), lőszerből kevesebb.
Ha a szabvány túlélőjátékokat veszem, ahol még az első baltádat is neked kell elkészíteni (akár a Green Hell), mire eljutsz odáig, hogy szerezz egy kalát vagy egy M16-ot, amivel esélyed is lenne... Háááát, szerintem sok játékos nem jutna el odáig, inkább nyomna egy uninstallt.
Plusz az egész Terminátor univerzum a gépek és az ellenállás harcáról szól. Utóbbiak részéről pedig igen fontos a csapatmunka.
Félre ne érts, nem támadlak. Csak nekem más a véleményem. Még ha az alap ötlet nem is rossz, és baromira élvezném, de félek ezzel nem lennénk sokan :D
28.
godach
#27: Egy két pontos játék (10-es skálán) az én olvasatomban, grafikai bugoktól hemzseg, nem csak játékmenetitől. Unalmas, repetitív, nincs története és akár még olyan kritikus bugot is tartalmaz, ami miatt végigjátszhatatlan. Zene nincs vagy ha van, idegesítő, mint ahogyan a hangok is. Épp csak azért nem egy pont, mert lehet van akinek tetszik.
A Beyond biztosan nem két pont, nálam meg főleg aki szereti az interaktív történetvezetést.
De esküszöm, egy jó szaftos írást olvasnék tőled, miért annyi az annyi :D
27.
Nyarlako
#26: Akkor mit kapnék én a Heavy rain 3 és Beyond 2 pontommal. Mentsegemre a Fahrenheit már 5 a Detroit meg 6.
26.
godach
#25: Akivel el lehet normálisan beszélgetni, akár kompromisszumokkal azzal nem szokásom összeveszni :D
Elhiszem, hogy nem vagyunk egyformák de akkor sem értettem egyet a 2 ponttal. Most sem értek, csak mára különösképp nem érdekel, ki mennyit ad rá. :D
25.
kryszisz
#24: Hát, én 28%-ot adtam rá anno, de ne vesszük össze légyszi, így is alig van már ember a GK-n akivel érdemben lehet kommunikálni:D megértem amúgy, ha valaki guilty pleasure-ként tekint rá, de nálam még annak is rossz volt:D Ahh, a Saints Row 2 és az autóvezetés, good old memories.
24.
godach
#21: Emlékszem emiatt a Rambo miatt vágtak ki Gamestarról mert a ráadott 2 pontos teszt úgy felháborított, hogy összevesztem az írójával. Hiába próbáltam felvezetni neki normális érveket, miért nevetséges a 2 pont, (mondjuk 5.-nél többet én sem adnék rá) gőgösen, gúnyosan és cinikusan válaszolt minden egyes mondatomra, mire addig fajult hogy megígértem neki hogy orrba vágom.
Egyébként én elvoltam a Rambo-val, nekem tetszett bár amikor mutatták Rambo-t benne, akkor a nevetés tört rám.
Hamarabb került egy Saints Row 2 és egy Alan Wake tiltólistára a játszhatatlansága miatt nálam, mint ez amit egy ültő helyembe végigvittem :D
23.
godach
#22: Igen a könyvekre alapoztam. És azért hoztam fel a túlélőjátékokat, mert egyébként inkább az általad is említett csapatos dolgokra pl Tom Clancy's Rainbow és Ghost sorozatokra gondoltam volna, de ha a könyvekben olvasott harcok komolyságát veszem alapúl, akkor inkább a survival játékok sérülésmodelljére támaszkodnék és mechanikájára.
Ott is szépen beosztották a fehérjeszeleteket, hogy legyen mindig valamennyi tápanyaguk. Egy lövésből leszedték őket a terminatorok, elfertőződtek a sebeik.
Emlékszem (ha jól emlékszem) hogy a legnagyobb fegyverük a villanógránát volt, amivel meg tudták zavarni a terminatorokat. Így kaptak pár másodpercet poziciót váltani vagy akár támadni, mert pár másod perc múlva már a terminator ki is számolta a gránát röppályáját, hozzáadta a gravitációs erőtől megfogva a tököm tudja még miket és már lőtt is oda, ahol pár másodperce a lázadó volt.
Persze ezt a filmek nem adják vissza (mondjuk erre nagyon jó példa volt a Salvationban a mototerminatoros jelenet, de aki a könyveket nem olvasta sajnos azt sem tudta értékelni).
A lényeg, hogy egy komoly tecnikai shooterrel kicsit vissza lehetne hozni azoknak a harcoknak a hangulatát, de szerintem egy körökre osztott stratégia tudná igazán visszaadni azt a tervezést, amit megkívánna egy ilyen küzdelem. Ez viszont (attól még hogy tetszik) köszönőviszonyban sincs azzal. Pont néztem a trailert amikor szemben áll a játékos a terminatorral és lövik egymást. Na ilyen a könyvben nem volt, mert általában aki látta a terminatort már nem él.
Persze közel sem várom el, hogy ilyen legyen a játék mert valószínű hogy a játékosok 70%-nak nem jönne be.
Ajánlom mindenkinek a Redemptiont, az egyik legjobb ha nem a legjobb T játék.
22.
Diabolis83
#11: Te, én nem akarok kötekedni, de gondolom a "könyvek olvasása" alatt pl. a 2029 sorozatra gondoltál. Hogy a francba hozod össze a jövőben játszódó harcot egy túlélőjátékkal? Magányos harcosból nem sok volt a Terminátor univerzumban. Látványosnak biztosan látványos lenne, de mennyire lenne játszható? Főleg ha a könyvekben olvasható erőviszonyokat vesszük alapul (1 gép 3-4 humán).
21.
kryszisz
#19: Nem azt mondtam, hogy nincsenek jó railshooter gémek, mert vannak. Pl. a House of the dead-el jól elboltam Wii-n anno. De a Rambo nem az, és ezt rajtad kívül nagyjából mindenki látja. Van blogomon egy terjedelmes teszt róla, sajnos egy elvesztett fogadás miatt végig kellett szenvednem anno. Csak hogy ne mondhassa senki, hogy vaktába fikázom.
20.
Nyarlako
19.
crytek
#17: Pedig van sok jó rail shooter nem csak a rambo az egyetlen. Az hogy neked nem tetszik valahogy nem tud érdekelni engem én elvsgyok vele az acsizás még hátravan.

#16: viccelsz? 3 éve 1.29€ steam kártyapénzt röhögve megérte
18.
Kawada
Mindenképp örömteli hír, indokolatlanul élveztem anno a Future Shock-ot és Skynet-et :).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...