Hatalmasat fut a PUBG Mobile

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 23.
  • Biznisz
Link másolása
Habár PC-n és konzolokon üzleti szempontból messze a Fortnite nyomában kullog a PlayerUnknown's Battlegrounds, a mobilos piacon egészen más a helyzet. A játékosok több mint egymilliárd dollárt költöttek az iOS-es és androidos változatra.

Érdekes ívet írt le a PlayerUnknown's Battlegrounds mobilos változata, kiváltképp Kínában. Habár a játék mindig is sikeres volt a nemzetközi piacon, a keleti országban nem ment minden zökkenőmentesen, hiszen a kínai kormány betiltotta azt, és csak akkor engedte ismét piacra, miután a játékot Game of Peace címmel újra kiadták tartalmilag pedig némileg átdolgozták azt, hogy jobban illeszkedjen a helyi ideológiához.

És hogy micsoda döntés volt ez a Tencent részéről! Ahogy azt a Sensor Tower globális adatai is mutatják, a játék bevételei valósággal az egekbe szöktek a tavaszi rebranding óta. Tavaly augusztusban, egy relatíve erős hónap után 25 millió dollárt hozott a PUBG Mobile, idén viszont 160 millióval zárták az augusztusi hónapot.

A kínai közönség tehát igen komoly szeletét jelenti a képzeletbeli pitének, de a battle royale-játék egyre népszerűbb a nemzetközi piac többi részén is. A Kínán kívüli nemzetközi bevételek egy év alatt a kétszeresükre nőttek, vagyis a játékosok többi része is havi 63 millió dollárt költ a játékra. Ezzel párhuzamosan csökken a Fortnite Mobile népszerűsége - az éves bevételek 36 százalékot estek az iOS-es platformokon, ami így is egészen gigászi, havi 25 millió dolláros keresetet jelent. Érdemes megemlíteni, hogy ez a játék még nem érkezett meg a kínai mobilpiacra.

Az üzleti statisztikák tanulmányozása után nem meglepő, hogy utóbbi hónapok során a PUBG Mobile játékosszáma is exponenciális növekedésnek indult. Júliusban 21 millió, augusztusban pedig újabb 45 millió felhasználó töltötte le először az ingyenesen beszerezhető, de mikrotranzakciós opciókat tartalmazó játékot.

1.
1.
mestermagyar
I would like the Orwellian edition please.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...