Feltörték a Wii másolt játékok elleni védelmét

  • Írta: fojesz
  • 2007. január 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Alig telt két hónapba a hackereknek, míg egy olyan chip-et tudtak készíteni a Nintendo Wii-hez, mely semlegesíteni tudja a gép kalózkodás elleni szoftverét.
Alig telt két hónapba a hackereknek, míg egy olyan chip-et tudtak készíteni a Nintendo Wii-hez, mely semlegesíteni tudja a gép kalózkodás elleni szoftverét.

A Wiinja névre keresztelt lapka februártól válik megvásárolhatóvá 55 dolláros (körülbelül 11 ezer forintos) áron: miután a chipet a megfelelő módon a Wii adatlapjához forrasztják a szakértők, a gép képes lesz futtatni a másolt Wii- és Gamecube-játékokat. A chip egyedüli hátránya, hogy csak a géppel azonos régiókódú produktumokat engedi lejátszani. Természetesen a dolog teljes mértékben illegális, így a Nintendo minden bizonnyal megteszi majd a szükséges lépéseket azért, hogy a chip használhatatlanná váljon. Remélhetőleg egyik Gamekapocs-olvasó sem adja majd kalózkodásra a fejét. ;)
17.
17.
wiihun
ha több hír érdekel Wiivel kapcsolatban, akkor irány a http://wiihun.extra.hu
16.
16.
t.roli
ÉAz X360-at is hamar feltörték. Fél éve már másolt játékot is tudnék venni hozzá. Az a röhelyes hogy bármelyik szervízbe elviszi az ember az X gépét, és már szoftveresen futattja a játékait. Vicces mennyi pénzt áldoznak a másolásvédelembe. Amúgy az aki másolt játékkal játszik, valószinűleg nem is venné meg az eredetit. Szal ugyanott tart a fejlesztő cég, sőt, van reklámja a játékának és talán többet veszik az eredetit. Anno az a hír járta h a Sony adott ki gyári chipet a gépéhez, hogy vigye a másoltakat, azért hogy többen vegyenek PS2 őt...Megvan azért itt az üzlet rendesen. A WII 3 hónap és meglehet venni a másolt játékokat magyarorszgon, egy tökéletes chippel.
15.
15.
Mast3rmind
Én a PC-és feltörések mellet voksolok :P a Konzolosok csak maradjanak meg eredtiben :D és kb. annyit költenének a konzolosok a gépükre, mint mi PC-sek a fejlesztésre
14.
14.
fojesz
Sasikaa: egyszerűen annyit kell majd csinálniuk, hogy a Wii online szolgáltatásán keresztül felrakatják minden gépre az új firmware-jüket, ami szükséges lesz minden játék elindításához.
13.
13.
tjames
Azért X360-nak "előnye" hogy nem hardveres a feltörése, hanem szoftveres! :)

...izé...ööö...állítólag... :)
12.
12.
sasikaa
Nem kellett sokat várni erre. Csak kíváncsi leszek, hogy hogyan is gondolja, hogy lép ez ellen a NNTENDO? Leállítja a gyártást, és alakít rajta? Nem hiszem. Azt is feltörnék. Szal ez csak BLA-BLA hogy lépnek ellene. Nem tudnak, ebbe bele kell nyugodniuk.
11.
11.
fojesz
10.
10.
Drayman
És képzeljétek! Már a diót is feltörték!! Valami diótörő volt...:D
9.
9.
Pukhi-zik
Az 360at 100 éve feltörték.
8.
8.
dracox
kivácsi vok mennyi időbe telik majd feltörni a PS3-t....nem sokára az a hír fog jönni hogy feltörték az X360-at is.....manapság már nincs olyan dolog amit ne lehetne feltörni...nem is lesz soha olyan amit nem leeht feltörni ahogy fejlődik a védelem úgy fejlődik a támadás is.
7.
7.
torviktorx
ezzel a hegesztés dologgal az a szar h a ps2-tőt is "hegesztik" és ezzel az olvasófej is elcsesződik és évente kikell cserélni mer nme viszi a másolt játékot de még mindig jobb mintha eredetit vennék mer 1embernek nem 1 game teccik hanem tucatnyi és ezer ft-ért jóval jobban jár az ember...... NEM?
6.
6.
logoffmeister
Na és miért van kupola a Parlamenten? Hát ki látott már lapos tetejű cirkuszt? :-) Ezt muszáj volt elsütnöm. De lassan tényleg mindenre adót tesznek.
5.
5.
fojesz
Nem a játék készítők tesznek rá ennyi hasznot, hanem a politikusok. Külföldön a legtöbb játék kiadó már csökkentette a játékárakat. Lassan eljutunk odáig, hogy a játékokhoz is dobozadót kell fizetni.
4.
4.
TOM X
Ha lenne wii-m biztos vennék ilyet! és tudjátok miért?! azért mert nem vagyok gazdak! A politika miatt! És a kö..ög játék készítők rátesznek 10 ezer ft hasznot!! ezért!
2.
2.
Senem
Bence ez hülyeség...
1.
1.
Pukhi-zik
Hát kalózkodni nem is fogunk ,elmultak már azok az idők.Se faláb, se papagáj se kincsek.Ami maradt nekünk az a net meg a dvd író.

Szegény mi. :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...