A Funcomba is bevásárolta magát a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 1.
  • Biznisz
Link másolása
Méretes részesedést vásárolt a norvég Funcomban a Tencent, amely így is a világ legnagyobb videojátékos vállalata. A fejlesztőcég szorosan együttműködik majd a kínaiakkal a jövőben.

Huszonkilenc százalékos részesedést szerzett a Funcomban, és ezzel a csapat legnagyobb részvényesévé vált a kínai Tencent.

Az óriásvállalat a KGJ Capital befektetési cég papírjait vette meg, de azt már nem árulták el a felek, hogy pontosan mekkora üzletről van szó. A Funcom mindenesetre örül, mert a Tencentet megbízható, hosszútávú befektetőnek tartja, amely óriási tapasztalattal rendelkezik az online játékok terén.

Az 1993-ban alapított norvég Funcom jórészt játékfejlesztéssel foglalkozott korábban, többek között a The Longest Journey-sorozat és több Conan-játék kötődik hozzájuk. Tavaly a kiadásba is belevágtak, az első projekt, amit a szárnyaik alá vettek, a meglepően jól sikerült Mutant Year Zero: Road to Eden volt.

A Tencent a befektetései révén a világ legnagyobb videojátékos cégévé nőtte ki magát, övé a Riot Games, emellett részesedése van a Path of Exile-t jegyző Grinding Gear Gamesben, az Epic Gamesben, az Activision Blizzardban, a Ubisoftban, a Paradox Interactive-ban és a Supercellben is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...