Politikai okokból tiltott ki profi játékost a Blizzard

  • Írta: szlav
  • 2019. október 9.
  • Hír
Komoly népharag és bojkott alá került az Activision Blizzard, miután kitiltottak és a jutalmától megfosztottak egy profi Hearthstone-játékost, aki egy interjú során a honkongi tüntetések mellett állt ki.

Az Activision Blizzard kitiltotta Ng Wai Chungot, azaz Blitzchungot a Hearthstone Grandmasters versenysorozatáról, illetve visszavonta a neki járó 10 ezer dolláros pénzjutalmat. A profi játékos egy meccs utáni interjú során a hongkongi demokratikus tüntetések mellett állt ki, a kamerába kiáltva: "Szabadítsátok fel Hongkongot! Ez a mi korunk szabadságharca!"

A Grandmasters szabályrendszere szerint egy résztvevő kitiltható, abban az esetben, ha a Blizzard belátása a játékos olyan tettet követ el, amely nyilvánosan sérthet egy népcsoportot, vagy árthat a Blizzard publikus arculatának - erre hivatkozva vonták vissza Blitzchung nyereményét, illetve emiatt tiltották ki őt egy teljes évre a profi versenyekről.

Ez a döntés nem meglepő módon komoly hullámokat keltett a játékosközösségben is, akik nem kevés gúnnyal idézik fel a vállalat mottóit: "Gondolkodj globálisan!", "Minden ember hangja számít." Az események hallatán a korábbi rajongók a Hearthstone hivatalos, illetve reddites fórumán is tömegével bojkottálják a vállalatot - számos fórumozó állítja, hogy véglegesen megválnak a Blizzard játékaitól. A helyzet a Blizzard subbredditjén csúcsosodott ki leginkább, melynek hatására a moderátorok ideiglenesen le is zárták azt, ugyanis az ügy kapcsán számtalan agresszív üzenet és fenyegetés érte a stúdió dolgozóit.

14.
Nyarlako
#13: Kirekesztő vagy, mennyé Vonáczi Gáborral zikkaljozni.
11.
Nyarlako
#7: Nem a liberális hanem a liberó fasizmus. Liberális az én vagyok.
10.
B-Shaggy
Most meg deaktiválták az összes azonosító-opciót és nem lehet fiókot törölni. Szép.
Amúgy ilyenkor mi van, hogy tegnap 9 komment volt, most meg 7, és nem írja, hogy bármelyik komment törölve lett volna?
7.
Oldman
A jàtèkonàl meg a màr sokszor elèg erősen megvitatott èrtèk/ideològiai liberàlis eszmèk kezdenek teret hòdìtani, főleg az elmùlt pàr èvben. Erősebben csak amiatt nem tapasztalhatò mèg, mert a jàtèkok elkèszìtèse sok-sok èvet vesz igènybe mint tudjuk, tehàt majd az elmùlt 1-2-èvben elkezdett jàtèkoknàl fogunk szembesülni igazàn a homo-lobbi, tùlzott elfogadàs, befogadàs stb gondolataival. A politika/ideològia mindenütt ott van ès lesz is, ahol a pènz illetve megfelelő nagysàgù tömeg jelen van.
6.
Ooorky
#5: Mert eddig nem a profitot hajszolták?

Ha nem voltál polkorrekt eddig is kizárták, vagy szimplán kibasztak veled a bírák mert egy ellenszenves nemzet szülötte voltál. Most annyi változott, hogy mások is benyújtották, hogy szerintük mi polkorrekt és mi nem az.
5.
user101
Először az 'epic', majd az 'nba', most meg a 'blizzard'... Kedves illiberális vezérünk valami komoly boszorkánymesteri hatalommal bírhat, mert ami az ideológiai vezéreinek a száz év kommunizmus alatt nem sikerült az neki igen... :)))

Viccet félretéve, amíóta a kínai befolyás térhódítása nyilvánvaló fenyegetéssé vált, azóta pofázom, hogy ez így nem jó és baj lesz... Tessék, ma már annyira csak a pénz és a profit számít, hogy egy ilyen szebb korokat is megélt szervezet is lefekszik és feladja az erkölcseit...

Mondhatnám, hogy fuck epic, nba, blizzart és a többiek, b@sszátok meg, de eddig se vettem semmit tőlük, nem volt semmilyen téren hasznuk belőlem ... nos ... ezután sem lesz... :)
4.
grindcore
Szánalmas az Acti Blizz, ezt már jó ideje tudni.
3.
Nyarlako
Ez a Kína melletti seggnyalás már valami végtelenül gusztustalan.
Itt látszik hogy nincsenek elveik.
2.
ollie92
Hehe, ez kurva jó lett :D

https://preview.redd.it/36iketnovdr31.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=83eabeae9f2a97aac7767fb0447c3a02af3c43f4
1.
Ultimate
Ez az Activision Blizzard... Sosem értettema rajongást értük, amit az elmúlt 20 évben letettek az asztalra viccnek is rossz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...