Sávszélességet növel a UPC is

  • Írta: lewton6
  • 2007. január 31.
  • Hír
Link másolása
Miután az elmúlt hetekben Magyar Telekom komolyabban növelt sávszélességet az országban szinte mindenhol, várható volt, hogy a UPC is hasonlóképp tesz majd.
Miután az elmúlt hetekben Magyar Telekom komolyabban növelt sávszélességet az országban szinte mindenhol, várható volt, hogy a UPC is hasonlóképp tesz majd. Idézet a cég honlapjáról:

"Március 1-jétől megszünteti szélessávú internet-szolgáltatásának eddigi kínálatát és új, lényegesen magasabb teljesítményű csomagokat vezet be a UPC – jelentette be a szolgáltató vezérigazgatója. Joe Zuravle az átalakítást azzal indokolta: a szélessávú internet megújításában korábban is élen járó cég minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván helyezni arra, hogy előfizetői tökéletesen kihasználhassák az internetes szórakoztató multimédiás és a saját készítésű felhasználói médiatartalmakban rejlő lehetőségeket. [...] Joe Zuravle kiemelte, hogy a UPC új internetcsomagjai nemcsak a nagysebességű, akár 20Mb-es letöltést támogatják, hanem a saját anyagok villámgyors elküldését is lehetővé teszik egyedülálló feltöltési sebességeikkel.

A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál, az eddigi adatforgalmi szabályok megszüntetése mellett:

  • Minimum (1280/256) - 5.500 Ft
  • Medium (5120/768) - 7.900 Ft
  • Extreme (10240/1024) - 9.900 Ft
  • Professional (20480/1024) - 16.900 Ft

Ekkortól kezdődően a korábbi chello light, standard, classic és plus elnevezésű csomagok megszűnnek, az új felhasználók már csak az új csomagokra fizethetnek elő. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.

Automatikus, fokozatos átállás 200 ezer chello előfizetőnek

A UPC immár több mint 200 ezer jelenlegi előfizetőjének és az internet-hozzáférést februárban megrendelőknek a szolgáltatását egyaránt változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, ám akár több mint tripla letöltési és dupla feltöltési sebességet biztosító új csomagokra állítják át. A már megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat."

További részletek a UPC oldalán

14.
14.
Hunner
Kikerült a UPC honlapjára a 2007.03.01től érvényes ÁSzF.

http://www.upc.hu/index.php?PageID=112088&&R=17679



Az un Fair Use Policy-t 250Gb-ban határozták meg. (Szoval elsőre jól éreztem...)

Aki ezt 3 egymást követő hónapban átlépi annak járni fog az ejnyebejnye. És már nem lesz trükközés a Chello-s hubokkal,trackerekkel, vagy a MAC cím cserével. A belső forgalmat beleszámolják, a MAC cserét kiszűrik...



Ettől függetlenül I Love Chello!

13.
13.
yousif
wow!!!!



emlékszem hogy kb 1 hónapja gondoltam egyet, kéne net! Nektek mondom? :)



- Hey, My name is Yousif.

- Hello Yousif...!

- I'm a net addict....



szóval kéne net... és leszartam hogy drága - mellesleg kiszemeltem a 3Mb-es verziót - nehogy mán nincs online tv, meg torrent minden mennyiségben .. :) dirr mgrendeltem még bent a cégnél, vártam rá 10 napot mire megjöttek... full happy voltam... csak aztán ugye T-online bejött a 4x-es szorzóval... köszi.... én meg 2008 dec 31-ig hűségnyilatkozat kutyafasza... plusz!!! ugye classicnál 30 GB forgalomig jön az anyag rendesen... namost ez kemény 4 - 4,5 nap alatt megvolt... aztán tötty-tötty... FASZA! Tréonlájnnál meg a hónap 30 napján full megy a 4Mb!!! mondjuk névleges meg minden, nekem chello 3Mb volt hjogy több is volt... legalábbis netseb.mérőm ezt mutatta.... 384KB/s sőt ez a 30 GB után volt...!!!



na lényeg a lényeg hogy irigykedtem a t-re, mert hogy nekik milyen jó... meg hát aszthittem hogy upc-nál "már" benne van sávszélesítésben és azért lett 3Mb....



de most ez valami eufórikus hangulattal ajándékozott meg...!!!



köszi srácok köszi UPC!



10Mb/s..... egy prison break epizód így is lejött 1 óra alatt 350 MB, de most majd.....



pfff.....



jó töltögetést!
12.
12.
Hunner
Első oldalon írtam:

Be fognak vezetni egy un Fair Use Policyt ami az adatforgalmat fogja mérni és a HC letöltőknek(csak linux iso xD) majd jár az ejnyebejnye!

A pontos értéket nem lehet tudni valahová 200-500GB körülre saccolom én.

Azóta utánanéztem és 20megabittel 7/7 27/7 ben kb 6Tbyteot lehet leszedni szoval a fair use mértéke kb 3tbyte lesz :D
10.
10.
forzajuve89
Akkor mostmár nem lesz adatforgalom számlálás? Bármennyit le lehet tölteni majd?
8.
8.
Utys
Igen, az Invitelnél is valószínüleg van növelést, mivel egyik haver Inviteles és bizony megugrott 1mbitről 4-re. Nekem még mindig nem növelték a 512-esem. (bár talán lesz 1, azaz 4 mbitesem :P)
6.
6.
hunlord
Akkor elvileg a Classic 10Mb-es lesz?
5.
5.
Hunner
MadDragon :

Kérlek mutass egy olyan minimum városi szolgáltatót akinek jobb az uploadja mint a Chelloé. segítek Tré kilőve, Xternet kilőve, Monornetet nem mondhatod mert chello leányvállalat :)



Könnyű 4M/4M-s netet adni 2 háztömbre... :P



Ezt kivéve megértem hogy nem örülsz, én se örülnék :S

4.
4.
MadDragon
Nálunk is megvette a UPC a szolgáltatónkat, de itt senki nem örül neki tekintve, hogy eddig 5000 Ft-ért kaptunk 3,5 megást. :P

De látom a feltöltési sebesség továbbra is szar.
3.
3.
Hunner
Be fognak vezetni egy un Fair Use Policyt ami az adatforgalmat fogja mérni és a HC letöltőknek(csak linux iso xD) majd jár az ejnyebejnye!

A pontos értéket nem lehet tudni valahová 200-500Gb körülre saccolom én.



Két lépésben lesz az emelés,

márc 1.től a vol Classic és Plus emelkedik,

április 1.től pedig a volt Light és Standard.



A dolgozónet ami eddig egy kedvezményes classic volt (akit érdekel nézzen utána) nem került leminősítésre, ugyanúgy a classic utódcsomagját fogja tartalmazni.



Úgy kb ennyi amit én tudok, és nem volt leírva a hírbe :)
2.
2.
skiz0
Aztarohadt...azért egy ilyen net sem piskóta.... :O

Erre már azért remélem lépnek itt Baján is vmit a Fibernetesek...nem itt 1 Mbites kábelnettel csórózni majd 8k-ért... =/

mert sajna itt az a gáz, hogy nincsen se t-online, sem upc =/
1.
1.
lewton6
mondtam hogy meg kell várni a Chello válaszlépését :)

10mbit, ráadásul korlátlanul? nyamiiiii :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...