November 19-én startol a Google Stadia

  • Írta: szlav
  • 2019. október 15.
  • Hardver
Egy bő hónap múlva elrajtol a Google felhőalapú szolgáltatása is. A Founder's Edition előrendelői már novemberben rátehetik a mancsukat a Stadia nyitókínálatára.

A Microsoft saját felhőalapú játékstreaming-szolgáltatása, a Project xCloud épp most kezdte meg az első nyilvános próbakörét, de nincs lemaradva a nagy konkurens, a Stadia sem. A Google rendszere november 19-én kaphat először szárnyra, hiszen az early adopterek, vagyis a Founder's Edition előrendelői ekkor kapnak hozzáférést a szolgáltatáshoz és az ahhoz járó játékkönyvtárhoz. 

Ahogy azt már az első Stadia Connect során megtudhattuk, Magyarország sajnos nem tartozik azon 14 ország közé, akik már idén kipróbálhatják a szolgáltatást, de így is érdemes lesz figyelemmel követnünk a fejleményeket, hiszen a Google a tervek szerint 2020-ra akár hozzánk is elhozhatja azt. Most novemberben az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Dániában, Belgiumban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában, valamint Finnországban élő játékosok férhetnek majd hozzá a Founder's és a Premier Editionhöz.

A fent említett előrendelői csomagokhoz (melyek Stadia-kontrollert is tartalmaznak) háromhavi Stadia Pro-előfizetés jár, amely hozzáférést biztosít a Stadia fizetős könyvtárához - ez normál esetben 10 dolláros havidíjjal érkezik és többek között olyan címeket tartalmaz, mint a Destiny 2: The Collection, a Borderlands 3, az Assassin's Creed: Odyssey, a The Division 2, a GRID, a Metro Exodus, a Mortal Kombat 11, illetve a hamarosan PC-n is debütáló Red Dead Redemption 2. Az előfizetés ezen felül engedélyezi a 4K-s, 60 fps-es streamelést 5.1-es surround hanggal, valamint további árengedményeket biztosít az itt megvásárolható játékokhoz.

36.
Nyarlako
#35: Érdekes a single köszöni szépen remekül van, jo játékok jo eladást is hoznak. A legtöbb kiado akikről te beszélsz a legalja szarok, Activision, EA.
De már ott is kezdik látni hogy kell single lásd single kampány új codban, SW FO.
33.
Nyarlako
#32: https://i.ibb.co/1Q4NyBK/96-C35067-9-B8-E-4-C20-A6-DE-65-A81245555-F.jpg
32.
user101
#31: ... és pont ezért kellett volna a tetves epik szart is kivéreztetni, csak hát a sok hülye paraszt elájult az ingyen ótvaros, rohadt krumplitól amit eléjük szórtak, mint a disznóknak... Clap! Clap! Clap! :( trap...
31.
user101
Hát hosszú távon pont, hogy nem éri meg, de semmilyen távon sem. Egy Autocad mielőtt előfizetéssé vált 1'000'000 körül volt ( van belőle 26 darab a cégnél, mindet én vettem :) és mivel nagyon nem fejlődött, megérte 5-6 változatonként frissíteni. Eleve 3 változatonként volt új file-formátum. A 2013 után meg 5. változatnál a 2018-asnál... ( Az, hogy két évente szétb@sszák a gui-t az nem fejlődés !!! ) Csakhogy addigra az éves szoftver-követéses előfizetés többe volt, mint ha vettem egy újat teljes áron !!! Ezért szüntette meg az Autodesk a forgalmazást, mert rájött, hogy nem tudja átb@szni a népet... Most meg bérelhetsz egy évre 700'000 -ért !!! Megéri ? Ku*vára nem !

Ugyanez lesz, a gaminggel is ha a tetves streameleők győznek! Pontosan ez van a streaming TV szolgáltatásoknál... Netflix, HBO, Disney... stb. Mind csak exkluzív tartalommal külön előfizetéssel : egy valaki nem jár jól : az előfizető... Nem kérek egy ilyen világból : EA, Ubi, Activision, MS, Sony, GOG...stb...stb...stb... előfizetés, ha játszani akarok... Egy platformot akarok, ahova minden IS jön. Jelen esetben erre az egyetlen alkalmas pályázó a Steam... Nekem pont megfelel... :)
27.
delphijos
#24: Az a gond, hogy hisztizhetsz(ünk) de nem ugyanerre megy MINDEN ? Felesleges CSAK a játékiparra mutogatni. Mindenhol az előfizetés felé megy minden, Lassan nem lesz komolyabb szoftver amit megveszel 1x , feltelepíted és használod. Adobe, az Office még "vagyogat", de az se sokáig, és sorolhatnám. Mobilokon szintén. Ami nem free , abból egyre kevesebb az amit egy összegben megvehetsz, ott is előfizetés van.

"Néha veszel egy egy igéretes single game-t. Amit BÁRMIKOR elővehetsz mert a tied."

Ha van hardver, akkor is ezekből is egyre kevesebb van/lesz. Amúgy meg a single játékokat lassan pont a használt játék kereskedelem öli meg. Nem a warez. Senki se veszi elő "bármikor". Kitolja, és másnap megy eladásra... és másik 7-10 emberen is keresztül megy. Persze, lehet hajtogatni hogy "a rohadt kiadó így is meggazdagodik", de ebből csak rossz eladási statisztika van. Még jó hogy azt mondják hogy jó..szt single game ( úgyis sokkal nagyobb macera egy single kampányt csinálni ) , nesztek multi game, csináljatok egymásnak kampányt....
26.
Kawada
#23: Úton vagyunk. Kurva hosszú még az út. De ha akarsz, egy 10 évet ezen us biztos el tudsz majd rettegni.

Amíg kompetitív játékok vannak, esélye sincs a streamingnek teljes térhódításra. Nyugalom... A köv. konzolgeneráció még vígan lemegy. Addigra meg a Putyin, Trump, Erdogan, Bolsonaro és Duterte féle zsenik úgyis elintézik, hogy a streaming legyen a legkisebb gondunk...
25.
Yanez
#24: Nem szeretnék vitatkozni, de úgy vélem ezt most túldramatizálod.
24.
Ultimate
#22: Mert minimális logika és józan paraszti ész kell belátni hogy ezzel a kiadók csak jól járnak. Jobban mint a jelenlegi helyzettel. És úgy pofátlankodhatnak majd ahogyan csak akarnak. Tényleg ilyen komplikált lenne..?
Ugyan ezeket a köröket futották le "támogatók" és "lőre gondolkodók" számtalan esetben eddig:
- DLC
- Fizetős multi
- Miktrotranzakció

Ha sikeres és fizetik akkor bizony bevezetik és elszemtelenednek, elkurvulnak a kiadók. Mind ugyan így indult...Támogatókra leltek, most pedig meg lehet nézni hol járunk. Ugyan ez a streaming gaming helyzete is a jövőre nézve a különbség csak annyi hogy ezzel alapvetően változtatják a gaming ipart és mééééégjobban tömhetik a zsebeiket.
23.
Ultimate
#21: "Lófasz se lett belőle."

Pc-n már nincs dobozos max letöltőkód a dobozosban vagyis minden digit. Ms már próbálkozik a lemezmeghajtó nélküli géppel. A következő konzolgen még remélhetőleg lemezes lesz de az azt követőnél már szinte borítékolható hogy digit only lesz. Szépen lassan terelik arra a népet, szóval nemhogy nem lett belöle lófasz sem,jócskán úton vagyunk a fulldigit felé...
22.
Yanez
#19: Ha ez a helyzet, akkor miért félsz attól, hogy ez lesz a gaming halála? Hiszen az elmondásod szerint sokkal jobb venni egy gépet 7-8 érvre. Miért nem úgy gondolsz erre, mint opcióra, hanem mint trónkövetelőre?
21.
Kawada
#16: Engem nem kell győzködni. Szarok én a streamingre. Lófaszt sem fog háttérbe szorítani addig, amíg azt a minőséget nem fogja hozni. 10 éve a digitális cuccok terjedésével pont ez a sírásás ment a dobozos játékoknak. Lófasz se lett belőle. Lesz egy kísérletező időszak. Megmarad 1-2 ilyem szolgáltató és a kiadók/fejlesztők is kitapasztalják meddig mehetnek el.
20.
Ultimate
#18: Remélem így lesz és a többi akik streamben gondolkodnak elrettentő példának fogja venni. A stream gaming a jövő. Csak ez a jövő egyben a gaming halála is. Az egész játékipar ami már most is számtalan kiadó miatt egy pénzhajhász pöcegödör,gyakorlatilag maximálisan a kiadók malacperselye lesz és semmi nem fog nekik gátat szabni.
19.
Ultimate
#15: Miattuk szopjanak a gamerek?:)
Veszel egy hardvert. Legyen 150k. 7-8 évig ott van. Néha veszel egy egy igéretes single game-t. Amit BÁRMIKOR elővehetsz mert a tied. Ennél többre fogsz te kijönni 7-8 év alatt a stream gaminggel, szarabb minőséget kapsz és még csak nem is akkor veszed elő mikor akarod pláne nem késöbb....

18.
Nyarlako
#16: Nyugtasson meg hogy a Google kb mindenbe belebukik ami nem a keresö, a gmail meg az android, aztán kihúzza a dugót. Google+, Google glass, na majd megváltják a világot, hol vannak most?
16.
Ultimate
#13: Fantasztikus. Amennyit bele fog a paraszt ölni az előfizetésekbe amik el fognak terjedni és N+1 szolgáltató lesz mind külön külön exkluzív tartalommal és egyre pofátlanodó és pofátlanodó árral 1 év alatt annyiból 5-8 évre konzolt vehetne....
És konzolon a játékok a sajátjai lesznek amiket bármikor elő tud venni,nem nethez és előfizetéshez lesz kötve.
Az egész stream gaming egy rakás szar aminek az elterjedése idővel a pénzéhes kiadók miatt a natív gaming halálát fogja okozni. Pusztán ennyi a probléma.

Drágán szarabb minőségben játszol erős megkötésekkel. Szuper.
Szomorú hogy túl sok ember támogatja holott nyilvánvaló mi lesz a vége, a google már most volt olyan féreg hogy ideiglenes exkluzívval bombázza a kínálatát, mi lesz itt ha vészemet kapnak a kiadók,saját stream szolgáltatások jönnek és mindenki exkluzívokkal fogja majd csalogatni a népeket miközben lévén ezzel jóval több pénzt be tudnak szedni a sok támogató barmon, szépen lassan háttérbe szorítják a natív gamingot...
15.
Yanez
Én támogatom, jó ötlet ez a cucc. Mi van azzal, aki nem hardcore, de néha szívesen kitolna egy-egy ígéretes single címet? Nem kell költenie hardverre, letudja egy egyszerű előfizetéssel és már mehet is a banzáj.

S akik nagyban csapatják a gémeket, multis cuccokat, akár heti 20-60 óra játékidővel, annak bőven van opciója.
14.
Kawada
Továbbra sem értem mi a szart kell rinyálni. Nem kell, nem veszed igénybe... Bőven meg fog maradni a klasszikusabb géming emellett. Ha meg lesz rá olyan exkluzív kontent amiért ölni tudnál, előfizetsz rá... Eddug is ez volt lényegében. Legfeljebb a kiadók, fejlesztők elótt is lesz egy más értékesítési platform és a parasztnak is lesz eggyel több lehetősége, hogy hozzáférjen.
13.
Kawada
#12: Már hogy a p*csába lenne... Nem kell konzolt venni hozzá ~s lehet, hogy valakinek bőven elégséges az, amit nyújt. Aránylag alacsony havidíj ellenében kap adott játékokat. A felsorolt érveid bőven fele nyugodtan megállja a helyét egy píszímászterrészes szempontjából bármelyik konzol ellenében.
12.
user101
A netflix ugyanazt a tartalmat ugyanabban a minőségben ugyanolyan technikai háttérrel csinálja, mint a kábeltévék... Szóval az egyik paradicsom a másik meg paradicsom.. :)

A natív játék vs streamelt játék esetében az egyik paradicsom, a másik egy rakás szar...
- minőség,
- késleltetés,
- tartalom,
- drága,
- felesleges internet terhelés,
- nincs, szakad a net, nem játszol

Itt jelen esetben nincs egyetlen olyan opció sem amivel jöbb lenne és ne visszalépés lenne a streaming a jelenlegi megoldáshoz képest !!! Azért egy ku*va nagy különbség! :(
10.
Nyarlako
#9: Lejár a liszensz, vagy csak régi, játék kikerül a rendszerből ennyi volt.
9.
xSHx
#6: Én hiszek abban, hogy egyes terültetek más területek hatására fejlődnek. Pl a mobilpiacnak nagy igénye volt az akkumulátorokra ezért annak párhuzamosan fejlődni kellett. Ugyan ez van az elektromos autóknál is. Itt jelenleg gyenge pont a gyors internet és ha a goggle ebből zsét akar csinalni, (naná hogy akar), simán beszállhat a stabil internetet mindenhova projectbe. Uh az, h most mi van nem ugyan az, h mi lesz 1-2-5-10 év múlva. Így mi civilek nehezen tudunk számolni.
8.
Ooorky
#5: Online stream-ek drágulni szoktak a korai beetetés után...
7.
negyven2
Amúgy kicsit félreérthetően van fogalmazva a cikk, ugyanis a 10$-os Stadia Pro előfizetés (a Founders Edition ebből tartalmaz 3 hónapot) birtokában "ingyen", csak a Destiny 2-vel tudunk majd játszani. A több játékot
ugyan úgy meg kell majd venni. Ugyanis a Pro előfizetés lényege a 4K/60fps 5.1-hang (a jövőre induló ingyenes-ben ez 1080p/30fps sztereó hang).
6.
hedzsooo
Vidéken nem hiszem hogy ez annyira jó lesz még (Nem csak Magyarországon.) de mivel a lakosság mondjuk durván legalább a fele városokban él (Megint nem csak nálunk.), nem hinném hogy gond lenne majd vele.

Főleg, ha sokak számára a Full HD-s játék is megfelel majd 60FPS-el 4K helyett. Úgy, hogy nem kell hozzá vasat majd építenie/fejlesztenie/vennie, + a grafikai beállítások is lehetnek mindig majd maxon......

Én kíváncsian várom, tekintve hogy elég gyors és megbízható internet kapcsolatom van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...