November 19-én startol a Google Stadia

  • Írta: szlav
  • 2019. október 15.
  • Hardver
Link másolása
Egy bő hónap múlva elrajtol a Google felhőalapú szolgáltatása is. A Founder's Edition előrendelői már novemberben rátehetik a mancsukat a Stadia nyitókínálatára.

A Microsoft saját felhőalapú játékstreaming-szolgáltatása, a Project xCloud épp most kezdte meg az első nyilvános próbakörét, de nincs lemaradva a nagy konkurens, a Stadia sem. A Google rendszere november 19-én kaphat először szárnyra, hiszen az early adopterek, vagyis a Founder's Edition előrendelői ekkor kapnak hozzáférést a szolgáltatáshoz és az ahhoz járó játékkönyvtárhoz. 

Ahogy azt már az első Stadia Connect során megtudhattuk, Magyarország sajnos nem tartozik azon 14 ország közé, akik már idén kipróbálhatják a szolgáltatást, de így is érdemes lesz figyelemmel követnünk a fejleményeket, hiszen a Google a tervek szerint 2020-ra akár hozzánk is elhozhatja azt. Most novemberben az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Dániában, Belgiumban, Hollandiában, Svédországban, Norvégiában, valamint Finnországban élő játékosok férhetnek majd hozzá a Founder's és a Premier Editionhöz.

A fent említett előrendelői csomagokhoz (melyek Stadia-kontrollert is tartalmaznak) háromhavi Stadia Pro-előfizetés jár, amely hozzáférést biztosít a Stadia fizetős könyvtárához - ez normál esetben 10 dolláros havidíjjal érkezik és többek között olyan címeket tartalmaz, mint a Destiny 2: The Collection, a Borderlands 3, az Assassin's Creed: Odyssey, a The Division 2, a GRID, a Metro Exodus, a Mortal Kombat 11, illetve a hamarosan PC-n is debütáló Red Dead Redemption 2. Az előfizetés ezen felül engedélyezi a 4K-s, 60 fps-es streamelést 5.1-es surround hanggal, valamint további árengedményeket biztosít az itt megvásárolható játékokhoz.

32.
32.
user101
#31: ... és pont ezért kellett volna a tetves epik szart is kivéreztetni, csak hát a sok hülye paraszt elájult az ingyen ótvaros, rohadt krumplitól amit eléjük szórtak, mint a disznóknak... Clap! Clap! Clap! :( trap...
31.
31.
user101
Hát hosszú távon pont, hogy nem éri meg, de semmilyen távon sem. Egy Autocad mielőtt előfizetéssé vált 1'000'000 körül volt ( van belőle 26 darab a cégnél, mindet én vettem :) és mivel nagyon nem fejlődött, megérte 5-6 változatonként frissíteni. Eleve 3 változatonként volt új file-formátum. A 2013 után meg 5. változatnál a 2018-asnál... ( Az, hogy két évente szétb@sszák a gui-t az nem fejlődés !!! ) Csakhogy addigra az éves szoftver-követéses előfizetés többe volt, mint ha vettem egy újat teljes áron !!! Ezért szüntette meg az Autodesk a forgalmazást, mert rájött, hogy nem tudja átb@szni a népet... Most meg bérelhetsz egy évre 700'000 -ért !!! Megéri ? Ku*vára nem !

Ugyanez lesz, a gaminggel is ha a tetves streameleők győznek! Pontosan ez van a streaming TV szolgáltatásoknál... Netflix, HBO, Disney... stb. Mind csak exkluzív tartalommal külön előfizetéssel : egy valaki nem jár jól : az előfizető... Nem kérek egy ilyen világból : EA, Ubi, Activision, MS, Sony, GOG...stb...stb...stb... előfizetés, ha játszani akarok... Egy platformot akarok, ahova minden IS jön. Jelen esetben erre az egyetlen alkalmas pályázó a Steam... Nekem pont megfelel... :)
15.
15.
Yanez
Én támogatom, jó ötlet ez a cucc. Mi van azzal, aki nem hardcore, de néha szívesen kitolna egy-egy ígéretes single címet? Nem kell költenie hardverre, letudja egy egyszerű előfizetéssel és már mehet is a banzáj.

S akik nagyban csapatják a gémeket, multis cuccokat, akár heti 20-60 óra játékidővel, annak bőven van opciója.
12.
12.
user101
A netflix ugyanazt a tartalmat ugyanabban a minőségben ugyanolyan technikai háttérrel csinálja, mint a kábeltévék... Szóval az egyik paradicsom a másik meg paradicsom.. :)

A natív játék vs streamelt játék esetében az egyik paradicsom, a másik egy rakás szar...
- minőség,
- késleltetés,
- tartalom,
- drága,
- felesleges internet terhelés,
- nincs, szakad a net, nem játszol

Itt jelen esetben nincs egyetlen olyan opció sem amivel jöbb lenne és ne visszalépés lenne a streaming a jelenlegi megoldáshoz képest !!! Azért egy ku*va nagy különbség! :(
9.
9.
xSHx
#6: Én hiszek abban, hogy egyes terültetek más területek hatására fejlődnek. Pl a mobilpiacnak nagy igénye volt az akkumulátorokra ezért annak párhuzamosan fejlődni kellett. Ugyan ez van az elektromos autóknál is. Itt jelenleg gyenge pont a gyors internet és ha a goggle ebből zsét akar csinalni, (naná hogy akar), simán beszállhat a stabil internetet mindenhova projectbe. Uh az, h most mi van nem ugyan az, h mi lesz 1-2-5-10 év múlva. Így mi civilek nehezen tudunk számolni.
8.
8.
Ooorky
#5: Online stream-ek drágulni szoktak a korai beetetés után...
7.
7.
negyven2
Amúgy kicsit félreérthetően van fogalmazva a cikk, ugyanis a 10$-os Stadia Pro előfizetés (a Founders Edition ebből tartalmaz 3 hónapot) birtokában "ingyen", csak a Destiny 2-vel tudunk majd játszani. A több játékot
ugyan úgy meg kell majd venni. Ugyanis a Pro előfizetés lényege a 4K/60fps 5.1-hang (a jövőre induló ingyenes-ben ez 1080p/30fps sztereó hang).
6.
6.
hedzsooo
Vidéken nem hiszem hogy ez annyira jó lesz még (Nem csak Magyarországon.) de mivel a lakosság mondjuk durván legalább a fele városokban él (Megint nem csak nálunk.), nem hinném hogy gond lenne majd vele.

Főleg, ha sokak számára a Full HD-s játék is megfelel majd 60FPS-el 4K helyett. Úgy, hogy nem kell hozzá vasat majd építenie/fejlesztenie/vennie, + a grafikai beállítások is lehetnek mindig majd maxon......

Én kíváncsian várom, tekintve hogy elég gyors és megbízható internet kapcsolatom van.
5.
5.
xSHx
#4: Ez valszeg úgy lesz mint manapság mindennél. Első körben jönnek az Early Adopterek, akik leszarnak mindent csak valami új legyen, majd olcsósodik a dolog a többieknek. Havonta dobálnak ingyen cimeket stb... Sztem nem lesz ez rossz, csak idő kell neki.
3.
3.
Stranger
Elég sok reklám elad bármit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...