A Google csendesen lelőtte a Daydreamet

  • Írta: szlav
  • 2019. október 16.
  • Hardver
Link másolása
Az új Pixel 4-eszközöktől és a Stadia premierdátumától volt hangos tegnap az internet, de érkeztek szomorú hírek is a Google háza tájáról. Nem kap több támogatást olcsó VR-megoldásnak szánt Daydream.

Három évvel ezelőtt mutatkozott be a Daydream, a Google VR-szemüvege, amely a Gear VR-hoz hasonlóan a virtuális valóságba vágyakozó, de szűk pénztárcával rendelkező felhasználókat próbálta elcsábítani. A vállalat a Cardboard VR-ral már megpróbálkozott egy igazán fapados megoldással - ennek a továbbgondolása volt a Daydream, amely egy egyszerű, de mégis kényelmes keretet adott a mobilkészülékeket használó VR-programoknak.

A szemüveg azonban nem bizonyult túlságosan népszerűnek, ennek hatására pedig egyre kevesebb szoftver támogatta a keresőóriás megoldását - még az HBO és a Hulu is elhagyta a platformot, a legújabb telefonkészülékek pedig szintúgy kivonultak a támogatók sorából.

Mára úgy tűnik a Google is bukott ügynek ítéli a hardvert, így beszüntették a headsetek gyártását. Megtudhattuk azt is, hogy már a Pixel 4-telefonokkal sem használhatjuk a VR-készüléket és a jövőben sem számíthatunk további szoftveres támogatásra. Az eddigi felhasználók természetesen továbbra is problémamentesen használhatják a headsetet, illetve a hozzá tartozó appot, de egyéb újdonságokra nekik sem érdemes számítaniuk.

3.
3.
user101
Ha legalább a jelen lenne, de már múltnak is oldskool...
Aki tudja, - tudja, ez már a harmadik ( generációs ) bukása a vr-nek de ne zavarjon. Jó pihenést! :)
2.
2.
zoli3348
#1: Igaz, a VR nem a jövő. Mert a VR a jelen. És épp ideje kivonni a forgalomból a mobilos szutykokat. Ezeket nem nevezném VR eszközöknek. Vannak headsetek amik a jelenbe hozták már a VR-t. Aki tudja - tudja, aki nem az nézzen utána. Jó pihenést! ;)
1.
1.
user101
Igen tudjuk, a VR a jövő... áááááásít... lol! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...