Bemutatkozott a Google új VR-szemüvege

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A Cardboard bár érdekes kezdeményezésnek bizonyult, lehetett sejteni, hogy hamarosan egy komolyabb VR-headsettel is előáll a keresőóriás. A Daydream View lényegében a Samsung Gear VR testvére.

A nem éppen megnyerő Pixel mobilok mellett a Google lerántotta a leplet a legújabb VR-headsetjéről is. A Daydream View nagyon hasonlít a Samsung Gear VR-hoz, hiszen a készülékbe a mobilunkat kell behelyeznünk, ami egyben kijelzőként is funkcionál. Sajnos első körben csak a Pixel és a Pixel XL telefonokkal lesz kompatibilis, de később más vezető gyártók mobiljaival is használhatjuk.

A Google célja az, hogy magas minőségű virtuális valóságot teremtsen mindenkinek, és egyszersmind leegyszerűsítse a mögötte álló komplexitást. A Daydream View-t mindenhova magunkkal vihetjük, használata kényelmes, elvégre puha és lélegző anyaggal vonták be.

A készülékhez egy távvezérlő is tartozik, amellyel könnyedén navigálhatunk a VR-tartalmak között és a játékokat is vezérelhetjük vele. Ami a szoftvereket illeti, nem hiányozhat a YouTube-alkalmazás, de a Google saját programjaival (Fotók, Street View, Play Movies) is jól érzi magát. Természetesen a Netflix, a Hulu és az HBO alkalmazását is támogatja a ketyere.

Játékokból is kapunk egy csomót, a már ismert címek - Gunjack 2, Hungry Shark World, Home Run Derby - mellett az is kiderült, hogy az EVE: Valkyrie is jön a Daydream View-ra, illetve egy Need for Speed-cím is. A Harry Potter-rajongók is jól járnak, hiszen kapuk egy Fantastic Beasts and Where to Find Them appot is.

A VR-headset novemberben debütál, kezdetben öt országban (USA, Kanada, Egyesült Királyság, Németország és Ausztrália). Ára 80 dollár, illetve 69 euró lesz.

5.
5.
dcba
#4: Ha annyi penzem volna, akkor tuti vettem volna 1et, kiprobalom es utana egy doboz aljan pihenne ahogy a Cardboard is teszi.

En is pont azt vallom amit a tobbiek, h poen, meg kiprobalja az ember, de nagyon friss meg a technologia es valoban nincsen kitapasztalva, h vajon milyen testi es szellemi hatasai is vannak egy ilyen kutyunek. Szellemileg is lehet, h komolyan gondokat okozhat, nezd csak meg mennyire bele tudod magad elni egy jatekba, akar egy 24" monitor elott ulve, fullhallgatoval, akkor vajon mennyire terhelne meg egy Outlast VR szemuvegben, ahol egy ido utan, lehet az agyad kezdene elhinni, h valoban veszelyben vagy.

En nagyon ellene vagyok a VR-nak es bar ugyanugy nyilvan en is kivancsi vagyok ra mit tud egy HTC vagy egy Occulus, de en megtartom ezt vasari mulatsagnak, azaz, valahol kirpobalom, hasra esem tole, h milyen fantasztikus elmeny, de megvenni nem fogom. Nekem a 3D is boven eleg moziban, pedig ha akarnek siman vehetnek egy 60"es 3DTV-t,de szimplan nem erzem szuksegesnek.
4.
4.
Angelwing
lehet hogy igazatok van, de ha annyi pénzed lenne hogy nem tudsz vele mit kezdeni tuti hogy vettél volna már magadnak valami komolyabb vr szemüveget.
3.
3.
zozo76hun
meg ugye nincsenek felhasznaloi visszajelzesek arrol hogy a vr headset-ek mennyire farasztjak majd idovel rontjak le vegleg a latast. mire lesznek infok addigra mar lehet sokak is tapasztaljak magukon a latasromlas fantasztikus hatasait... :)
2.
2.
#1: Egyetértek, kizárt dolog hogy bármilyen kijelző jót tenne a szemednek, amit elé pakolsz és gyakorlatilag nulla fény mellett csak azt lesed. Már a normál géphasználatnál is javasolt másik fényforrás használata...egyszerűen el fog fáradni a szem ezekben a kütyükben. De amúgy ezen kívül nekem az borzasztó,hogy mekkora szám egyeseknek hogy youtube-ot néznek meg alapszintű fénypisztolyos játékokat játszanak ilyen szemüvegben...és igen kipróbáltam őket, meg a gear vr-t is egy mélytengeres demóval, hát nem nyűgözött le, 2 percig érdekes volt...
1.
1.
Cipo3
Nem tudom elképzelni, hogy jót tesz a szememnek, hogy egy telefon kijelzőjét 1 órán keresztül 8cm távolságból nézzem.

Sokáig mondogattam magamnak, hogy a VR fejlesztői biztos nagyon vigyáznak az ember szemére, nem küldik meg a kijelzőt egy 100 wattos izzó erejével.

De ebből látom hogy mindenki szarik erre. Nézek rajta valami 3D-st 8cm-re és bejön egy telefon hívás amitől kiég a szemem. Ha a hívást nem engedik fogadni akkor meg egy hangouts, viber hívás vagy akármi, amit nem tudnak blokkolni.

Telefon nem arra van, hogy a szemem elé toljam. De ezek után a VR szemüvegekben is kételkedek. Lesznek még itt cikkek a látásromlásról dögivel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...