HWSW: Bemutatkozott az új Pixel 4-széria

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 17.
  • Hardver
Link másolása
Menetrend szerint érkeztek a Google idei Pixel-csúcsmodelljei, a keresőóriás azonban őszi eseményére nem csak okostelefonokkal, de a régóta várt új Pixelbookkal is készült - miközben a Nest termékcsaládot is bővítette.

Az új Pixel 4-szériáról az elmúlt hónapok során szinte az utolsó csavarig minden részlet "kiszivárgott", az értesülések pedig a hivatalos bejelentés alapján hitelesnek is bizonyultak. A Google csúcstelefonja idén is kétféle méretben érkezik, a dizájn azonban a korábbi években megszokottnál jóval egységesebb lett, mindkét modell ugyanazt a kialakítást kapta, a hátoldalon - a széria történetében először - két kamerával, az előlapon pedig notch vagy a szintén népszerű kameralyuk helyett tradicionális, vaskos felső kávával. Utóbbira az előlapra pakolt szenzorerdő miatt volt szükség, de a tavalyi modellekkel kapcsolatos visszajelzések alapján esztétikai szempontból is jobb döntés, mint a Pixel 3 XL-ről ismert, ormótlan notch.

A Pixel 4 OLED kijelzője idén 5,7, míg a Pixel 4 XL-é 6,3 hüvelykes, előbbin 1080x2280, utóbbin 1440x3040 képpont sorakozik, ami 444, illetve 537 PPI-s pixelsűrűséget jelent. A két panel a HDR plecsnit is megkapta, azok színeit pedig a telefonok az Ambient EQ funkcióval folyamatosan a környezeti fényekhez igazítják - itt lényegében az Apple-től ismert True Tone megoldás köszön vissza, Google-köntösben. A panelok igazi erőssége azonban 90 hertzes frissítési ráta támogatása, amelyet a Google Smooth Display néven emleget - ezt ugyanakkor a készülék a statikusabb tartalmak megjelenítésekor időről időre visszatekeri 60 hertzre, hogy spóroljon az akkumulátorral.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor irány a HWSW!

1.
1.
Ganzer
Egy xl pandát berendelek majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...