Készül a Planetside 3

  • Írta: szlav
  • 2019. október 20.
  • Bejelentés
Link másolása
A Daybreak Games hivatalosan is bejelentette: készülőben van a Planetside 3, ami méreteiben messze kenterbe veri majd a Planetside 2 ütközeteit is. A csapat a Planetside Arenát használja ugródeszkaként.

Ha hatalmas méretű ütközetekről van szó, akkor a Planetside-játékokat nehéz lekörözni. A széria második része bemutatta, hogy mit is jelent az, ha három frakció egész kontinenseken átívelő hadjáratot folytat, a korai hozzáférésben lévő Planetside Arena pedig a battle royale-játékoknak emelt új mércét, hiszen itt ezerfős meccseket céloztak meg a fejlesztők.

A Daybreak Gamesnek azonban a világ sem elég: a legfrissebb blogposztjukban bejelentették, hogy készül a Planetside 3, és elárulták azt is, hogy milyen méreteket ölt majd a konfliktus. Andy Sites, a Planetside-játékok producere elmondta, hogy a harmadik rész túlmutat majd az eddigi harcmezőkön - egy teljes galaktikus háború részévé válhatunk majd, ahol hatalmas szerepet kap a felfedezés, a kolonizálás, na meg persze egymás területeinek meghódítása.

Történet szempontjából hagyományos folytatásról beszélünk, a második és a harmadik rész között pedig a Planetside Arena lesz az összekötő kapocs. És habár a legtöbben nem kifejezetten a lore miatt kedvelik a szériát, mindenkinek érdemes figyelemmel követni a battle royale-mellékág alakulását, Sites szerint ugyanis ez a játék adja azokat az alapokat, amelyeken a fejlesztőbrigád nyugodt szívvel kísérletezhet. Itt próbálgathatják azokat az új fícsöröket, játékmódokat és különleges mechanikákat, amelyek később a Planetside 3 gerincét képezhetik.

Sokan persze nem szívlelik a manapság oly divatos játékmódot, de a Daybreak ezekre a játékosokra is gondolt. Sites elárulta, hogy hamarosan új, hagyományos játékmódokkal bővül majd a Planetside Arena, amelyek jobban emlékeztetnek majd a korábban megismert online meccsekre. Kifejezetten erre terveznek egy új térképet is, elfoglalásra váró bázisokkal és rengeteg járművel, ráadásul a Planetside 2 ütközeteihez hasonlóan itt is kedvünk szerint ki-be lépkedhetünk, miközben folyik a háború.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...