Cyberpunk 2077 - 20 milliós eladás egy év alatt?

  • Írta: sirdani
  • 2019. október 24.
  • Biznisz
A CD Projekt jövőre érkező alkotása már most akkora durranás, hogy a Bloomberg újságírói feltették a kiadót a top 50 vállalat közé, melyekre érdemes lesz 2020-ban odafigyelni. A lista mellé még egy elemzés is érkezett a várható eredményekről.

A Bloomberg toplistáján főként olyan nemzetközi nagyágyúkkal találkozhatunk, mint az OMV, a Facebook, a Motorola, vagy a Netflix, melyek mindegyike tartogat valami olyan izgalmas újítást a jövőre nézve, ami a befektetők figyelmét is felkeltheti. Az évente frissített lista egyik új, és igencsak váratlan belépője pedig nem más, mint a The Witcher-játékok mögött álló CD Projekt RED.

A lista érdekessége, hogy egy rövid összefoglalót is kapunk arról, hogy mire is számíthatunk a jövőben az adott vállalat kapcsán. Eszerint a CD Projekt jövő évi nagy dobása nem meglepő módon a Cyberpunk 2077 lesz, melynek eladásai a Bloomberg egyik piacelemzője, Matthew Kanterman becslései szerint már az első évben meghaladhatják a 20 millió értékesített példányt.

Csak összehasonlításként, a The Witcher 3-nak ugyanennek az eredménynek az elérésére valamivel több mint négy év volt szükséges. A piackutató szerint a Cyberpunk 2077 nem csak a Keanu Reeves-hype miatt lesz népszerűbb, hanem azért is, mert a The Witcherből ismert RPG-s tulajdonságok helyét javarészt az FPS-ekből ismert mechanizmusok veszik át, melyek egy sokkal szélesebb közönség számára lesznek emészthetőek.

Nos, azt, hogy mennyire jönnek majd be az előzetes becslések, jövőre már mi is tudni fogjuk, a Cyberpunk 2077 ugyanis 2020. április 16-án rajtol el PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

24.
Hofi3
Én meg csak kussolok, mert megnyertem steamgifts-en.
23.
Oldman
Ultimate! 21#
Igen, ezzel egyetèrtek!
Sok meló/idő a több nèzet lètrehozàsa, meg pènz is. Viszont lehet megtèrül. Èn imàdom, mikor nem csak a HUD-ok testreszabhatòak, hanem a nèzet variàciòi is. Mikor haladok egy nyìlt vilàgú jàtèkbana termèszetben, olyankor a tàvolni nèzetet alkalmazom, mikor keresgèlek, akkor a közelieket preferàlom jobban èrtelemszerűen.
20.
godach
Meg is lesz a 20.
Ha már csak abból indulok ki, hogy az első részt 2x, a másodikat 4x és a harmadikat 3x vettem meg a Witcher szériából, pedig csak az elsővel játszottam kB 5 órát de az ilyen stúdiókat teljes mellbedobással támogatom.
19.
user101
#15: Hááááát. Pont a B2-t tolom a gyerekkel és bár neki sokkal jobbak a reflexei és világ életében kontrollerrel játszott, mégis letette és nyöszörögve, de átszokott a bill+egér kombóra... Baromira unta ugyanis, hogy én kilométerekkel mögüle is kiszedek mindenkit és ő nem tud elkövetni egyetlen gyilkosság-ot sem ... :)
18.
Oldman
Yanez+5.iktor!
A belső nèzettel semmi gond...ha opcionàlis. Legyen vàlaszthatò, mint pl a RDR 2-ben. Mièrt kènyszerìtenek a kèszítők erre vagy arra a nèzetre? X-szàmù vàsàrlòkat riasztanak el a vèteltől.
A màsik dolog, 5.iktor! Külső nèzetnèl valòban bosszantò, ha a karakterünk hàta kitakarja a làtòtèr 1/3 1/4 -èt! De erre is lenne megoldàs: megint csak a RDR 2-t hoznàm fel pèldànak, ott 3-fèle tàvolsàg belàllìtàst lehet megejteni a külső nèzetnèl. Volt olyan jàtèk, melyet a külső nèzet, szàmomra èrtve rossz milyensège miatt nem vettem meg. Zavart a nagy, esetlen mozgàs, a tepsi hàt.
12.
Yanez
#8: Engem a téma ami nagyon érdekel, de a belső nézet meg az, ami elijeszt. Ugyanakkor a RE7-nél is ettől tartottam, de miután kitoltam, megértettem, hogy ez így volt tökéletes és nem lett volna ennyire élvezhető third personban. Ennek ellenére sokkal jobban preferálom a tps jellegű kameranézettel megáldott játékokat. Ergo jobban bírom a tps műfajt az fps-nél.
9.
hedzsooo
#4: Dittó! XD

Egyébként ha az áprilisi megjelenése nem fog csúszni, akkor szerintem is simán meglehet az a 20-as
8.
Oldman
Ultimate!
Èn is itt vagyok, ès èn sem veszem meg. Sokan a tèmàt ès a belső nèzetet nem tudjàk megemèszteni emiatt mèrgelődnek, ùgy is mondhatnàm teljesen màsra szàmìtottak jò pàr ève.
Az eladàsokat èrtve sikeres lesz a projekt minden bizonnyal, sokan vakon előrendeltèk, viszont majd a vègigjàtszàsok utàn alkossunk vèlemènyt. Èn drukkolok a kèszítőknek, mert akkor lesz idővel majd egy harmadik nagy ívű művük is.
5.
Goofey84
Én is előrendeltem egyet one x-re. Nagyon várom már a megjelenést
4.
Neotechtr
Már olyan régen előrendeltem, hogy akkoriban még a készítők sem tudták, hogy ott fognak melózni.
3.
user101
Mindig lesznek fanyalgók... én speciel valamiféle Witchert vártam tőlük és ez a neopink gta egyáltalán nem tetszik, de szerencsére ( és ez úttal tényleg örülök neki ) nem rajtam fognak múlni az eladások, de én kihagyom... :(
2.
Macifasz
Ha meg is lesz, én hozzájárultam. Szobros kiadás PC-re előrendelve, ráadásul már a "foglaló" is be van fizetve rá, szóval várjuk az áprilist. :-D
1.
FURY380
Már várom, előrendelve One X-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...