Visszatér a Steamre az EA?

  • Írta: szlav
  • 2019. október 26.
  • Pletyka
Link másolása
Hiába keressük mostanában az EA újabb PC-s játékait a Steam könyvtárában, hiszen azok zöme kizárólag a vállalat saját platformján, az Originen jelenik meg. Úgy tűnik, hogy ez a szokás hamarosan megváltozik.

A végeláthatatlan mennyiségű PC-s launcher világában nem meglepő, hogy a nagyobb kiadók a saját platformjukon szeretnék eladni a játékaikat, ezzel megkerülve a Steam elég vaskos részesedését. Sok felhasználó ellenzi azonban az Origin platformját, hiszen nem egy kifejezetten gyors, átlátható, vagy fícsörökben gazdag felületről van szó. Elég lehet ez ahhoz, hogy az EA beadja a derekát, és Steamre is feldobja a játékait?

Nem lehetünk benne biztosak, hogy kizárólag ez áll a dolog hátterében, de az egyre valószínűbbnek látszik, hogy az Electronic Arts tényleg kész elásni a csatabárdot. Múlt héten már felrebbent a hír, miszerint a kiadó újra megvetheti a lábát a Steamen, tegnap pedig erre érkezett egy némileg konkrétabb bizonyíték is. Az EA Twitterén ugyanis jelenleg egy szürke bögre gőzölög. Ugye tetszik érteni? Gőz, mint steam. Persze az is elképzelhető, hogy csak nekünk kéne jobban kialudnunk magunkat, de az időzítés túl tökéletesnek tűnik ahhoz, hogy ne kezdjünk el olvasni a sorok között.

24.
24.
user101
Talán mert az látszik a triplAAA felhozatalon, hogy a profiton kívül semmi nem számít. Amíg a dulAA-n meg még látszik a játékok szeretete...
23.
23.
kryszisz
#21: ELEX nagyon király volt. Persze megvoltak a Piranha féle gyermekbetegségei (mondjuk ez náluk már szerintem feature), de az a röpke 55 óra, ami alatt végigjátszottam, hipp-hopp elment. Greedfallt alig várom, hogy kipróbálhassam. Most, hogy belegondolok, a AA felhozatal engem is jobban lázba hoz egy ideje, mint a AAA:D
16.
16.
Heldengeist
#15: Az EA nem kezd belátni semmit. Plusz attól, hogy egy kiadó feketelistás, nem jelenti azt, hogy más kiadó nem lehet feketelistás. Nálam csak ők voltak az elsők. Nálam jelenleg az EA mellett feketelistás a 2K Games, Epic Games, Acti-Blizz, Nintendo és a Fallout 4 és 76 feltette a listára a Bethesda Softworksöt is.
15.
15.
adamsfamily
#7: Sokáig nekem is azon volt,de már közel sem a legszarabb kiadó a piacon.Ők voltak talán az elsők akik a masszív pénzlehúzásokat elkezdték a "vegyél dlc-ket és meg lesz az egész játék" üzleti modellel és ez rájuk ragadt,de az utóbbi időben kezdik belátni,hogy nem tesz jót az üzletnek,ha az öltönyös degeneráltak diktálnak.Szerintem főleg annak is volt köszönhető,hogy amelyik nagy nevű csapatra rátették a kezüket,az ment a süllyesztőbe(Black box,Visceral,hamarosan talán a Bioware is).
Szerintem így 2019-re az Activision,a 2K és a Bethesda messze lekörözte patkányságban az EA-t.
14.
14.
Heldengeist
#13: Legyen, de ne ilyen kiadóspecifikus fos. Ott van konkurenciának a GoG, ami ráadásul úgy versenyez a többivel, hogy a játékosoknak kedvező szolgáltatásokat ad hozzá a rendszeréhez, nem pedig rájuk erőszakolja azt. Ilyen konkurenciáknak kellene feljönni, nem az Epic Store féle rohadásoknak, amik minimum alatti szolgáltatást nyújtanak, de exkluzív jogokat vásárolnak a játékosokat érdeklő címekhez.
13.
13.
strike19
Nekem tetszik az Origin.Már 3 játékot vettem Origin-en.
Szerintem szükség van ,hogy a Steam-nek legyen konkurenciája.
Egy valami ami nem tetszik originbe ,hogy nincsenek olyan jó Deal-ek mint Steamen.
De szökő évente ki lehet fogni ezt azt.
12.
12.
Megnézed a twitteres linket, alatta az első válasz egy kép: bögre füle 5.99 to unlock XD
11.
11.
crytek
#10: Pénz.. minden eladás után 30% senkinek nem intenek be ezek. Pedig az epicnek lelküket eladott rohadékoknak mindenképpen viszlát sohát mondanék
10.
10.
Diabolis83
De mekkora lenne, ha a steam beintene az EA-nek :D
5.
5.
markoci555
A kommentekre érdemes ránézni.
Kedvencem: https://mobile.twitter.com/emnctk/status/1188076713529544705
4.
4.
Hanoi
Az meg gondolom merő véletlen, hogy az epicstore-t meg meg sem környékezik. A steamen megint drágábban adhatnak néhány címet.
2.
2.
Heldengeist
Remélem nem úgy oldják meg, mint az Ubisoft, hogy ettől még be lesz csatornázva minden az Originbe. Azt meg pláne remélem, hogy a régi, Originen is elérhető játékaik nem kapnak Origin update-et Steamen.
1.
1.
hedzsooo
Hát igen, nem véletlen, hogy több ezer játék van a Steamen, tele van mindenféle tucat játékkal is, az EA játékai is még majd pont elférnek mellettük... Szóval részemről aztán 8, hogy hol akarják rámtukmálni a játékaikat..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...