41 millió eladott példánynál jár a Nintendo Switch

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 31.
  • Biznisz
A Nintendo is megtartotta aktuális pénzügyi negyedévének beszámolóját. Ebből kiderült, hogy jó hónapokat zárt a kiotói vállalat, amiben vastagon szerepe volt a nemrég megjelent Switch Lite-nak is.

A Nintendo jelentése szerint a szeptemberrel zárult legutóbbi negyedévük egészen sikeres volt, hiszen a tavalyi évhez képest 14,2 százalékkal növekedett a nettó árbevételük, ami ezúttal 4,1 milliárd dollárra rúgott. Az üzemi eredmény 53,4 százalékkal emelkedett (869,1 millió dollár), míg a nettó nyereség 32,1 százalékkal növekedett (847,8 millió dollár).

Ami a hardverek eladási számait illeti, ott sincs oka panaszra a Nintendónak, hiszen az üzleti év első felében 6,93 millió egységet adtak el, ami a tavalyi eredményhez képest 36,7 százalékos emelkedés. A Nintendo Switch ebből 4,98 millió darabbal vette ki a maga részét, míg a Switch Lite a megjelenését követő 11 nap alatt 1,95 millió példányt tett még ehhez hozzá. A Nintendo Switch így már 41,67 millió eladott darabnál jár, miközben 246,01 millió játékot adtak el eddig rá.

A Nintendo saját játékai közül háromnak is sikerült külön-külön kétmillió egység fölé kúsznia. A Super Mario Maker folytatásából 3,93 millió egységet értékesítettek, de a Link's Awakening sem jár messze a maga 3,13 millió darabjával. Egészen impresszív számok ezek, főleg annak fényében, hogy az egyik júniusban, a másik pedig szeptemberben jelent meg. Jól teljesített a Fire Emblem: Three Houses is, amiből 2,29 milliót kapkodtak eddig el, míg az örökzöld Mario Kart 8 Deluxe 2,32 millióval járult hozzá az összadatokhoz.

A digitális eladásokból származó bevételek 83 százalékkal ugrottak meg tavalyhoz képest, így most 660,6 millió dollárt termelt a Nintendónak ez a szegmens. Vagyis úgy tűnik, a digitális játékok eladása és a Nintendo Switch Online előfizetéses rendszere is kifizetődik.

A mobilos részlegnek sem lehet oka a panaszra, mert az elmúlt hat hónap alatt 183,6 millió dolláros bevételt generáltak a mobilos tartalmak, ami 6,4 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest. Az viszont nem tisztázott, hogy ez hogy oszlik meg a korábbi játékok és a nemrég megjelent Mario Kart Tour, valamint a Dr. Mario World között.

A számadatokból az is világossá vált, hogy a Switch Lite szépen lassan átveszi a helyét a 3DS-nek. A hordozható kézikonzol eladásai ugyanis 62,9 százalékkal estek vissza az előző évhez viszonyítva, ami azt jelenti, hogy alig 370 ezer egységet adtak el belőle. A játékok terén sem muzsikált jól a gép, 2,6 millió játékot adtak el rá ezen időszak alatt, ami 58,5 százalékos esés. Ha a teljes életciklust nézzük, akkor már 75,45 millió egységnél jár a gép, és 380,71 millió játékot adtak el eddig a 3DS-re.

A Nintendo szerint az előrejelzések is biztatóak, és nem áll meg a növekedés. Az üzleti év végére a nettó árbevételt 11,5 milliárd dollárra lőtték be, míg az üzemi eredmény várhatóan 2,4 milliárd dollár lesz, ami közel 4,1 százalékos növekedés lenne a tavalyi évhez képest.

Ezek is érdekelhetnek

41.
Ooorky
Ha valaki Lite-ot szeretne most csapjon le rá (mobile app-ból rendelkezve 68k):
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_nintendo-switch-lite-t%C3%BCrkiz-1302897.html
40.
user101
Én még mindig vacillálok, elvégre 'hivatalosan' a gyereké lesz. De valahogy a kisebb kijelző és a dokkolás hiánya nagyon elriaszt. Basszus, a telefonja erősebb és nagyobb a kijelzője, mint a lite... :)
39.
PaprikaJancsi
#37: Egyetértek, az egyik legjobb handheld konzol valami eszméletlen játékkínálattal. Nem tudom, hogy láttad-e testközelből a türkiz színűt, nekem az van, és csak ajánlani tudom, a valóságban szerintem szebb, mint képeken :)
38.
Ganzer
#35: Na ezt nem tudtam hogy ennyire fostaligán van megépítve. Lekopogom, eddig hibátlanul teszi a dolgát az enyém, remélem még bírni fogja egy darabig.
37.
Duken
Krva jó kis gép a lite! Imádom, most asszonynak is beszerzek egyet mert akkor ketten tudunk majd mario kartozni! :) A sima változat nem érdekel, tévére van kötve a pro meg a pécé, nintendozni nem tévén hanem handheld módban akarok és a lite tökéletes erre. Zsebrecseszem azt go! A kijelzője és a battery is jobb mint az eredetié. Nagyon élvezem mióta megvettem szürkébe! Asszonynak szerintem türkizbe veszek.:)
36.
Ooorky
#35: Lite meg a piros dobozos már vietnámi zúgban készül az amerikai szankciók miatt :-)
35.
Ultimate
#31: A 3-ik szettem fogyasztom,az első használt volt a géphez a második beadta garba a harmadikat olcsón levadásztam (javított)....
Az új joycon fél év aktív játékot bírt ki...Szánalmasak...
Az egyéb minőségi problémákról nem is beszélve. Az egy dolog hogy a kijelző egy olcsó szar amit egy 10 éves középkategóriás phablet is bealáz. Legyen. De az hogy arról hogy ne karcoljam szarrá a dokkolóban a gépet nekem kellett gondoskodni, valamint arról is hogy a joycon feszes legyen a gépen és ne lötyögjön.... Az akksi is már jóval gyengébb mint "fénykorában", másfél órát alig bír, lassan rendelem be a netről az új szettet (nagyobb,kínai).
A gép hűtése külön megér egy misét,aki szedte szét,vagy látta már szétszedve tudja miről beszélek. Ultrafos minőségű agyonszáradt paszta a műanyag hátlap alatti lemez és a belső réz elvezető között.... Ami a processzoron a következő csodás megoldással illeszkedik: Ugyan az a szar paszta - réz szerű ragasztólap - megint szar paszta - cpu.... A cpu és környéke persze tiszta rászáradt paszta....

Az egészet újrakentem - a réz ragasztólapot kihajítottam a francba így a réz hőközlő és a cpu között csak a saját paszta van, adtam gap padot a ramnak (alapból nuku) valamint a rézcső és hátlap közé ahol a szintén elszáradt paszta volt. Ég és föld a különbség dokkolóban és kézben egyaránt ami a melegséget illeti...

Komolyan annyira szemét szinvonalon mozog az egész masina még azt a pénzt is sajnáltam rá egy ideig amiért használtan levadásztam. A játékkínálata kiváló, ez kárpótolt.... De durván vastag bőr van a nintendo pofáján,ezek tényleg abból szették meg magukat az elmúlt pár generációban hogy filléres szar hardvert árultak aranyáron....Mindig megmosolyogtam amikor valaki azzal jött hogy a nintendo is veszteséggel árulja a konzoljait. Veszteséggel a f*szom. Ez a Switch jelen formájában töredékéért van előállítva valami zúgban, annyira kínai kacat szinten mozog. És akkor egyes fizetett oldalak leközlik hogy micsoda kijelzője van....
32.
Ganzer
#18: Hú azt nem bánnám ha lenne egy vita2. Az elsőt is kedvelem, csak magára hagyták. Jelenleg csak a Persona 3, és 4 golden miatt tartom.
31.
Ooorky
#30: mármint 2 szett joycon-om van :D
30.
Ooorky
#28: Nem is vennék Lite-ot, simához is két szett analógom van + sokszor még munkahelyen is kínai gamepad-dal használtam az asztalon kitámasztva, így bírt 13 hónapot a gyári analóg.
Nem tudom miért nem lehetett egy sima analóg pöcköt rakni rá kattintás nélkül, nem lenne vele probléma, van rajta elég gomb.
29.
Ultimate
#28: * WD40 nem oldja meg csak ideiglenesen. Lévén kopásról van szó, nem csak "elpiszkolódásról". Próbáltam...Egy idő után kuka.
28.
Ultimate
#27: Való igaz,csak a Lite-ot cseszheted ilyen téren (is).....
27.
Ooorky
#26: Nem éri meg analóg miatt gariztatni, ahogy hallom rákapott a magyar szerviz arra, hogy az egész konzolt bekérik és 30 napig visszatartják, vagy át se veszik, mert alkatrészhiány van...

Aliexpress-ről egy javítókészlet + 3-4 extra analóg kijön 5k-ból és kitart amíg használod (állítólag WD40 is megoldja a driftelést, következő hibánál kipróbálom).
26.
Ultimate
#23: Majd amikor a botrányszar minőségű analóg miatt vihetik mindig szervizelni figyeld azokat akik szerint ennyire jó kis cucc...:)
A sima gépnek mindamellett hogy jobb a kijelzője legalább leszedhető a joyconja hogy gariztasd...
25.
kryszisz
#23: Nekem speciel sosem volt Nintendo-m;) Meg valszeg nem is lesz, CoD Mobile bőven elég nekem mint handled élmény (azzal is csak szökőévente tolom), ágyban jobb szeretek olvasni valamit, vagy streamet/sorit nézni tableten:) Meg amúgyis egy PC-t kellene előbb összeraknom mondjuk tavaszra. De azért cukker na:D
24.
Ooorky
#23: Nem véletlenül van akkora pénzügyi tartalékuk amivel 2 bukott generációt is kihúznának egyesek szerint :-)
23.
Kawada
#22: Hihetetlen, hogy a nintendo ha egy kalap langyos szart formál is meg, az is kasszasiker. Az elmúlt 10 év legnagyobb átbaszása a lite szerintem. :)
22.
kryszisz
#18: Na az instabuy lenne! Bár lehet, hogy beszerzek majd egy lite-ot, olyan kis cuki'D
21.
Ooorky
#20: Mert rossz játék.

SwSh viszont az eddig látottak alapján szép nagy előrelépés lesz a 3DS részek után, végre egy open world pokemon-t kapunk.
20.
PaprikaJancsi
#16: ... és kit érdekelt most ez? : D
Én nagyon élveztem, szórakoztató és aranyos játék volt, minek kell ez az oda nem illő negatívitás?
19.
Kawada
#8: Érdekes, te sosem véded a boxot, csak mindig a vele szembe helyezett konzolt ekézed és még véletlen sem ekézed a boxot soha. :) de persze mindenki más a szemellenzős fanboj.
18.
Nyarlako
#15: Sony is villanthatna valamit amivel jobban bánik mint a vitával. Handheldre igény van, studioik is vannak meg pénz is.
17.
Ooorky
#15: Miután lelőtték a fejlesztését és ujrakezdték 0-ról, mert nem voltak elégedettek a minőségével... Biztos jó lesz, de nem az világom a konzol fps, úgyhogy passzolom.
16.
Ooorky
#14: Pokemon LGPE a széria legrosszabb darabja, én is csak azután értettem meg ezt miután vettem egy 2DS-t és elkezdtem játszani a régebbi részekkel...
15.
Duken
#13: Ez igaz! Metroid 4 meg remélem akkorát fog ütni mint a zbotw! A lite tényleg jó lett, hihetetlen jó érzés hogy vonaton vagy autóba ha asszony vezet csapatni vele de otthon is többet játszok rajta lefekvés után az ágyban kis családom mellett mint ps4- en. Korábban is fekszem így mert ágyikóba elálmosodok. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...