Pokémon Go - megvan a 3 milliárd dollár

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
Negyedik évét tapossa a Pokémon Go, aki pedig azt hitte, hogy az AR-játék lendülete kifulladni látszik, nem is tévedhetett volna nagyobbat: jó esély van rá, hogy a cím a legjobb évét fogja zárni az ideivel.

Hivatalos forrásból persze nincsenek adataink, a Sensor Tower becslései azonban általában megbízhatóak, lássuk, hogy mi újság szerintük a Pokémon Góval mostanság!

A Pokémon Go 2016-ban rajtolt el, ez idő alatt pedig több mint 3 milliárd dollárt hozott a készítők konyhájára. Ráadásul szó sincs arról, hogy az AR-játék lejtmenetben lenne: ahogy azt alábbi grafikonon is láthatjátok, a második évi hullámvölgyet követően tavaly 816 millió dollárral fejezte be az évet a cím, és ha minden jól megy, idén megdöntheti az első év rekordját is, ami 832 millió dollár volt. Eddig 774 millió dollár megvan (csak a Rakéta Csapat érkezése 110 millió dollár pluszt hozott), és hol van még az év vége?

A Pokémon Gót egyébként több mint 541 millió alkalommal töltötték le eddig, az egy letöltésre jutó költés pedig átlagosan 5 dollár 60 cent. Főleg az amerikaiak és a japánok hajlamosak fizetni a játékban, az USA-ban élők feleltek a bevételek 36,2 százalékáért, míg Japán 29,4 százalékot tett a közösbe - utánuk a németek jönnek alig 6 százalékkal.

Letöltések terén egyébként továbbra is az USA vezet (18,4 százalék), utána viszont Brazília (10,8 százalék) és Mexikó (6,3 százalék) következik. A platform szerinti bontásban az Android dominál az iOS-szel szemben (78,5 százalékkal vezet a Google operációs rendszere), ahogy azonban az lenni szokott, költések tekintetében már kiegyensúlyozottabb a verseny: itt már mindössze 54,4 százalék a részesedése az Androidnak.

2.
2.
Ooorky
Nintendo megköveteli a baráti áron való monetizációt, (volt is valami játék amit visszadobtak a készítőknek, hogy vegyenek vissza), ráadásul országonként változó az árazás, így még az olyan fillérbaszó helyekről is jön pénz, mint kis hazánk :-)
1.
1.
Ennek a készítőit sem fogják kirúgni, hogy befürdött a játék. Azért 3 milliárd dollár az 884.730.000.000,00 Forint. Érted. Ennyi még az én fizetésemnél is több.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...