Amazon: kelleni fog a Nintendo engedélye

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 1.
  • Hír
Link másolása
Az Amazon nemrég jelezte a third-party értékesítőknek, hogy a jövőben csak akkor árulhatják a Nintendo termékeit, ha előtte a kiotóiak is engedélyt adtak rá. Amíg ez nem történik meg, az áruház blokkolni fogja a termékek eladását.

A Nintendo mindig is híres volt arról, hogy foggal-körömmel védte termékeit, legyen szó a játékokról vagy a piacra dobott konzolokról.

Egyelőre nem világos, melyik fél hozta meg a döntést, de az Amazon nemrég kiküldött egy levelet, amiben arra kérik a third-party értékesítőket, ha a jövőben is szeretnék a Nintendo termékeit árulni, akkor előbb vegyék fel a kapcsolatot a kiotóiakkal, ugyanis október 31. után engedélyköteles a Nintendo-termékek eladása.

Amíg nem tesznek eleget ennek a feltételnek, addig az Amazon törölni fogja az érintett hirdetéseket, és blokkolni fogja az ilyen jellegű értékesítéseket. Az Amazon levele szerint a cél az, hogy a lehető legjobb ügyfélélményt biztosítsák, jelentsen ez bármit is.

Az Ars Technica közben kinyomozta, hogy a döntés csak a Nintendo first-party játékait és a gépeit érinti, vagyis más kiadók Nintendo Switch-játékai továbbra is értékesíthetőek az érintett viszonteladóknál. Természetesen az ügyeskedések is beindultak, a kereskedők az amúgy újként beszerzett termékeket simán megpróbálhatják úgy eladni, hogy használtként árulják őket. 

9.
9.
Ooorky
#8: Nintendo játékokat csak Nintendo engedéllyel árulhatnak.

Így Chin-Ghuan Store nem árulhat "original" Pokemon Diamond-ot bontatlanul 15$-ért, miközben a használtért kérnek 50-60-at.
8.
8.
user101
Na várjunk ! Itt nem arról van szó, hogy az eredeti nintendó cuccokat korlátozza ? Mert ha a hamisítványokat, akkor mea'culpa... nem szóltam ... :)
7.
7.
mnmn1
Nagyon helyes. Én múltkor rendeltem pro controllert teljes áron és kiderült hogy hamisítvány volt. Eredetinek volt feltüntetve és úgy is nézett ki.
4.
4.
Ooorky
#3: De itt főleg a játékokról van szó, 3rd party gamepad-ek ellen semmit se tehet. Linkelt cikkben is írják:
"I ran an experiment when Gamestop started selling Game Boy Advance games [online] again. I ordered 25 copies of Pokemon Sapphire and Ruby and got 12 bootlegs."

Én is beszoptam hamisított Pokemon Platinum-ot amazon.co.uk-n...
3.
3.
batnor
#1: Utángyártott eszköz ronthatja a játékélményt is vagy kárt is tehet a konzolban, de a Sony és MS-nek is van ilyen része, csak nem ennyire szigorú sztem, pl a Hori termékeknél látható licence logó.
2.
2.
Ooorky
#1: Egyre több a hamisított játék, főleg 3DS-re.
1.
1.
user101
Mi a f@sz? Már megint mi baja van a nintendónak? Elme-roggyant majmok gyülekezete. Agyukra ment a két atom, vagy az a baj, hogy nem kaptak eleget?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...