Gyönyörű képeken a PC-s Red Dead Redemption II

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 3.
  • Képek
Még kettőt kell aludnunk, és végre PC-re is befut a Rockstar Games vadnyugatos alkotása, melyet ezúttal friss látnivalókon csodálhatunk meg. Annyi már biztos, hogy Arthur Morgan sosem volt még ilyen jó formában.

A Red Dead Redemption II november 5-én érkező PC-s verziója minden vizuális nyalánksággal el lesz látva; a 4K feletti felbontás és a HDR-támogatás mellé teljes mértékben felújítják a játék fénykezelését, markánsabb lesz a nappali és az éjszakai fények váltakozása, illetve még a hónyomokat is sokkal részletesebbé varázsolják a fejlesztők. A valós idejű sugárkövetésről ugyan le kell mondanunk, de cserébe az NVIDIA DLSS ésimítási eljárását és az AMD speciális képélesítési technológiáit is bevethetjük majd az áll-leejtő látvány érdekében.

A játék november 5-től kizárólag a Rockstar Launcher és az Epic Games Store felületéről lesz indítható, míg a Steamre szánt verzióra decemberig várnunk kell. A játék igencsak baráti gépigényét pedig az alábbi cikkünkben böngészhetitek át részletekbe menően.

86.
Kokesz92
85.
Oldman
Delphijos! 80#
Igazad van, fèlreèrtelmeztèk pàran ( èn is ) amit ìrtàl, bocsesz! Annyit mentsègkènt leìrnèk, hogy azèrt elèg furcsàn fogalmaztàl. :)
Ìgy èrthetőbb lett volna..
Dögöljek meg, ha èrtem azokat, akiket ez a jàtèk nem szippant be...
84.
Macifasz
#83: Kis hazánkban délután 2-től lehet majd csak játszani. https://rdr2pc.com/
83.
Kokesz92
Másnak is még azt írja a launcher hogy waiting for release és pre-loaded? Bármit csinálok nem indul.
82.
delphijos
#76: "Ha értenéd, komolyan nem írnál ilyen baromságokat."

Ja, a személyeskedő stílust meg tartsd meg magadnak. Nem elég hogy nem sikerült értelmezni amit írtam, de még ha nekem ez is lenne a véleményem egy játékról Neked meg más, akkor is.
80.
delphijos
#78: Nem tudom hogy sikerült-e rendesen elovasni mit írtam. Ez a #76-ra és a #78-ra is igaz amúgy. Azért leírom:

"Dögöljek meg ha NEM ÉRTEM MEG hogy az embert be tudja szippantani ez a játék." Vagyis pont azt írtam amit kérdeztél. Vagyis tök érthető hogy miért szereti valaki a játékot, én a TÖRTÉNETTEL kapcsolatban írtam a #71-re. Arra meg tényleg ne mondjátok már hogy korszakalkotó.....
78.
Oldman
Delphijos! 71#
Egy kèrdès: szerinted egy nyìlt vilàgù jàtèk csak akkor szippanthat be, ha a story szàl èrdekfeszìtőre sikerül benne?
Azèrt kèrdezem, mert engem nem a törtènete, inkàbb a vilàga az ami beszippantott.
76.
ollie92
#75: Ha értenéd, komolyan nem írnál ilyen baromságokat. Ez az a játék ami még a következő végigjátszásnál is meg tud lepni, pedig nem is RPG. Aki játszotta
az előző részt, az még inkább el tud veszni benne. Remekül össze van fésülve a két rész.
73.
DeKor
#65: "...és higgyétek el belehet úgy lőni hogy lefosd a bokádat ennek a játéknak a grafikájától."

A tévét bárhogyan állíthatod, attól a játék grafikája nem fog változni. Félre ne érts, nem akarlak megbántani, de a lehető legjobban reprezentáltad azt, hogy az átlag felhasználónak fogalma sincs, hogy amikor grafikáról beszélünk, mit kell érteni alatta. Így meg aztán nem is lehet grafikáról vitatkozni, előbb minden résztvevőnek tudnia kellene, hogy mi az.
70.
Obi Wan Kenobi
#68: *ergo, egy e betű kimaradt.

Szerkesztés gomb köszi
69.
godach
#67: Remélem holnaptól magadra főzöl, varrod a ruhát, termeszted a növényeket és tenyészted az állatokat a hús miatt.
Bár ilyen hozzáállással még azt sem hiszem, hogy ki tudsz mosni magadra vagy az ételhordóidat tisztán tartani...
68.
Obi Wan Kenobi
#67: Wow rendkívül empatikus vagy embertársad felé.. gondolom a nehezen járók meg tanuljanak meg járni ha akarnak bármit is. Ráadásul ő a PC-re gondolt ami olyan nyílt mint a nagyi szendvicse, bármit tehet bele bárki, rgo teljesen jogos igény a magyarítás. Remélem kell neked is megtapasztalni a viselkedésmódot amit az előbb produkáltál egy nyaralás alatt vagy mondjuk a kórházban :)
67.
atedolgod
#65: Az hogy nem tudsz angolul, a kutyát nem érdekli. Ennek semmi köze a játékhoz. Tanulj meg minden olyan nyelvet, amire neked szükséged van.

Az más kérdés, hogy ennek a játéknak valami félelmetesen vacak történetet sikerült írni. Igazán szerződtethettek volna valakit, aki legalább már látott egy western filmet életében. Akkor talán jobb lett volna.
65.
georgie.70
Azt gondolom, persze ez csak szerény személyem véleménye, hogy kár ennek a játéknak a grafikai megvalósításán vitatkozni,mert a hibák ellenére is gyönyörű és autentikus.... Hozzáteszem Ps4-Pron játszom HDR-rel egy 65 colos, Q85-ÖS Samsung QLED tv-n aminek egyszerűen beszarás képe van és higgyétek el belehet úgy lőni hogy lefosd a bokádat ennek a játéknak a grafikájától. De mondom ez csak az én konfigurációm, nem tudom itt megmutatni csak ha leülsz a kanapémra ha előredőlve játszol akkor 2m60cm-re van a szemed a képernyőtől, nem vagyok szemüveges még jó a szemem és ilyen közelről is gyönyörű a kép.. Ennyi, szóval nem erről kéne vitatkozni, hanem inkább arra lenne érdemes felhívni a figyelmet, hogy esetleg valaki, most hogy kijön pcre is a játék MAGYARÍTSA VÉGRE... Ahogy sok más játéknál is megtették pedig ott sem lehetett egyszerű... Lehet persze anyázni engem hogy megint ezzel jövök de higgyétek el többször is neki futottam ennek a játéknak de egyszerűen így szart sem élvezek abból a narratívából ami miatt ez a játék kimagasló, pedig tudok angolul sokat értek kevesebbet beszélek, de így is lehetetlen feladat nekem tartani a tempót a sok pofázással és rengeteget elvesz a játék élményből.... De ezt már milliószor leírtam....
57.
manderel
#31: Nekem is ez tűnt fel ezen a képen, hogy néhol nagyon alacsony a részletesség.

Persze ettől függetlenül gyönyörű a játék.
56.
Oldman
DeKor! 50 #
Furcsa, mikor egy olyan jàtèkkal kapcsolatban tàmadnak, amit egyèbkènt folyamatosan dìcsèrek, mèg ha ki is emelek pàr szàmomra èrtve hiànyossàgot/hibàt. Ìgy jàrtàl te is ezek szerint..
Talàn ùgy tudnàm összefoglalni a mondandòmat a tèmàban, hogy tetszik a jàtèk, tetszik amit làtok, de a kèsőbbiekben jò volna, ha a kèszìtők csökkentenènek egyes vizuàlis effekteket.

Gamerod!
Van belső nèzet vàlasztàs, plusz 3-fèle külső nèzetű kameraàllàs is. A tapi paddal könnyen variàlhatod, nem kell a menübe ehhez belèpned. Ezen kívül több fòkuszù, ùgynevezett mozi külső nèzet. Ez filmszerű èlmènyt ad a jàtèknak, de ez inkàbb csak akkor hasznàlhatò, ha nincsen gunplay, vagy vadàszat. Nem közvetlenül követ a kamera. Ritkàn hasznàlom.
54.
Neotechtr
#52: Moddolhatóság nyilván előny. Ha valakit esetleg nem köt le a semmi, akkor esetleg lehetne teleportálni, amit csak valami fanatikus, radikális cheater várhat csak el egy mai open world játéktól, hiszen semmi másban sincs ilyen. Az ilyenekkel szabadon lehetne utazni a tartalmak között és nem az lenne a tartalom, hogy utazunk. Ja, hogy beszélgetnek közben? Tök szuper volt a hangfelvétel hallgatás, mint tartalom a Metal Gear Solid 5-ben is. Persze. Meg kell egy mod, ami eltűnteti ezt az effektet is. Előfordul, hogy címek nagy javulásokat érhetnek el a játékosok által készített befejezéssel, mint pl KOTOR 2, bug gyomlálással, mint Vampire - The Masquarade, vagy éppen fejlesztéssel, mint egyéb Bethesda és Rockstar nagysikerű játékok.
53.
GAMEROD
Az érdekelne hogy fps nézet van-e benne mint a gta-ban?
52.
GAMEROD
Szép, szép de egy ENB series-ért és a jövőbeni grafikai modokért ordít, ugyanúgy mint a GTA meg úgy a default játékok 80 százaléka.
51.
Neotechtr
#50: Engem viszont nem érdekel annak a veszélye meg a pokla, hogy egy username mit mond rólam, mert csak akkor befojásol, ha alátámasztja láthatóan a véleményét. Odalinkelt egy full homályos képet, amire hetven kört ver az öreg Geralt is, de még a Kojima is a réttel, amit kidobott a random, aztán elkönyvelte magát győztesnek valamiben. Tőlem bárki győzhet bármiben, ez a játék nem egy világbajnok és nem csak grafikában, hanem játékmenetben sem.
50.
DeKor
#45: Én szólni akartam neked még a legelején, hogy veszélyes vizekre evezel, ha ennek a játéknak a grafikáját kritizálod bármilyen szinten. Én múltkor 17 éves 3d grafikusi - és 6 éves játékgrafikusi - múlttal kiemeltem néhány hiányosságot benne, ne tudd meg, hogy elszabadult a pokol. :)
A Rockstar játékoknak van - egyébként teljesen megérdemelten - egy olyan rajongóbázisa, akik között rengeteg elvakult ember a vére árán is védi a fejlesztők játékait, és szentségtörésnek tekint néhány apró észrevételt is.
49.
Neotechtr
#48: Neked reménytelen. Nekem mindegy. Így megy ez.
48.
godach
#47: Szerintem szállj ki, reménytelen :/
47.
Neotechtr
#44: Oldman!

De ez sok mindentől függhet, nem feltétlenül kell valakinek vaknak lennie. Mondjuk én 32-es monitort nézek (16:9) jelenleg 1440p-ben 75-85 centiről. Ez nyújt egy fajta képet, de alapjában, ha egy kép éles, akkor ez meg tudja fa szánkó jeleníteni. Részletek így jobban kivehetőek, mint ha valaki más setup-al játszik és mondjuk egy jóval nagyobb TV-t néz távolabbról és a kanapén nyomja. Persze ott nagyobb a TV, lehet tök jó panel és helyszín, de más is közrejátszhat. Sok TV készülék tud alapból, (jobb esetben ki-be kapcsolható) HDMi és egyéb effekteket, beállításokat szín, élesítés, bármi terén. Most lehet, hogy Ultimate-nek a holmiján, vagy nálad atom durva jól mutat ez a cucc, onnan, ahol ültök. (Meg az is lehet, hogy nem).

Alapvetően felfogható egy tényként az, hogy egy monitor és egy TV az nem ugyan az a dolog. Igazából másra vannak legfőképp kitalálva, simán lehet, hogy látunk különbségeket ilyenben, hogy effekt és tényleg mindenki szívből mondhatja, a saját szeme alapján, hogy egy dolog kék, vagy piros.
45.
Oldman
Ultimate!
Èn àllìthatom, nem kritizàlom a jàtèkot, sőt az egyik kedvencemmè vàlt mostanra. Hogy Neotechtr előzőleg leszòlta e azt nem tudom, de most nem ezt tette szerintem ő sem. Beszèltünk egy problèmàròl, ami nèlkül mèg csodàsabban festhetne ez a jàtèk. Mèg egyszer utoljàra leìrom: szàndèkosan vagy sem, nem tudom, a kèszìtők tùlzàsba estek a hangulati/napszakos pàràt/fàtyolt illetően, ami kicsi làtòtàvnàl is jòl èszrevehető, főleg fàk törzsein, hàzak oldalain, sötètebb sziklàknàl.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...