Vadonatúj shooteren dolgozik a Half-Life 2 írója

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 7.
  • Hír
Link másolása
Chet Faliszek, a Half-Life 2, a Portal és a Left 4 Dead írója megerősítette, hogy új csapatával, a Stray Bombayjel éppen egy új, multiplayer-központú belső nézetes shooter játékon dolgoznak.

Chet Faliszek két évvel ezelőtt hagyta ott a Valve csapatát. Az író olyan játékok forgatókönyvén dolgozott, mint a Half-Life 2, a Left 4 Dead vagy a Portal. Faliszek azóta új otthonra lelt a Stray Bombay csapatánál, ahol egy vadonatúj belső nézetes kooperatív shooteren dolgoznak.

Mindezt a Kanadában tartott Reboot Develop konferencián árulta el, ahol annyit még hozzátett, hogy a "hálózati shooterük" Unreal Engine-nel lesz meghajtva. Faliszek egyébként olyan emberekkel dolgozik jelenleg együtt, mint a Riot Games egykori dizájnere, Kimberly Voll.

Faliszek azt is elárulta, hogy csapatuk nem a technológia szintjén akar úttörő lenni, így ezen a téren a jól bevált megoldásokat fogják használni - nem véletlen, hogy az Unreal Engine-re esett a választásuk. Helyette a közösségi élményre igyekeznek rágyúrni, így már a matchmaking is egészen más koncepció alapján fog működni, az ugyanis nem a képességet, hanem a játékos viselkedését fogja figyelni.

20.
20.
user101
#9: Nem elúszott, hanem időviharba került... :)
19.
19.
Heldengeist
A Half-Life-okról, főleg az elsőről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy a történet vitte el őket a hátán. A Portal esetében szintén, a Left4Dead esetében meg aztán végképp. Ez nem hiba, de ennek fényében nem hiszem, hogy nagy jelentősége volna, hogy a játék írója épp min dolgozik.
13.
13.
Josi21
#5: Hát... 2004-et írunk. Jött, látott győzött. Grafika, fizika, fények, tartalom, fejlődés, változatosság, történet. Szvsz azóta sem kaptunk különben. Korszakalkotó volt, kemény és nyers. Minden évben előveszem. Felejthetetlen.
12.
12.
kryszisz
#11: Igazából volt. Ha nem látod, hogy mit adott a Half life első és második része a játékvilágnak, akkor - no offense - de vak vagy. Márpedig, mint mérföldkövek (mert az volt mindkettő), függetlenül attól, hogy valakinek bejött e a téma/megvalósítás, teljes mértékben megérdemlik a hypeot, ami a mai napig körbeveszi őket.
11.
11.
Zelgadis187
#6: Gondolod volt valami értelme a hozzászólásodnak?
10.
10.
Northlorien
#2: Nem biztos hogy totalis hulyeseg, egy cooperativ jateknal sokkal fontosabb, hogy osszhang legyen mint az hogy kinek mennyi fragje van, egy osszeszokott/egy hullamhosszon levo csapat mindig erosebb mint egy random osszerakott. Varjuk ki a veget.
9.
9.
Yanez
A HL3 egy bukta lenne, ha jönne. Ugyanis már akkora elvárások vannak a játék felé, hogy legyen bármilyen pazar, akkor sem lenne már elég jó. A harmadik résznek időben kellett volna jönnie, és akkor lehet még most is örömmel emlékeznénk rá vissza. Így viszont az a hajó már elúszott. Ettől persze még jöhetne a 3-ik rész, de abban nem lenne köszönet!
6.
6.
Perseus84
#5: Leulhetsz! Koszonjuk!
5.
5.
Zelgadis187
Ez a Half-Life az egyik legjobban túlértékelt játék.
4.
4.
zimonyini
Undorító clickbait cikk
3.
3.
cSzLaszlo
ha az amire gondolok akkor gyengén fog muzsikálni
2.
2.
markoci555
kit érdekel, hogy mennyire jól vagy sz**** játszik valaki, hanem ahogyan viselkedik úgy lesz berakva játékokba? nálam már most bukott koncepció, de ne legyen igazam
1.
1.
Perseus84
Mikor meglatom Gordon avatarjat a cikkek kozott mindig megdobban a szivem de tudom h kar remenykedni. Remellem meg megerem ha lesz 3. resz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...