Két Superman-játékot is törölhetett a Warner

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 13.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, a filmekhez hasonlóan a játékokkal sincs könnyű dolga a Warnernek, ha a DC képregényeinek adaptálásáról van szó. A pletykák szerint több Superman-játék is készült a cégnél az elmúlt években, de végül mindegyik a kukában landolt.

A Batman: Arkham-sorozatot a legjobb képregényes adaptációk között szokás emlegetni, ehhez képest mindig is furcsa volt, hogy a Warner sosem tudott túllépni rajta. Pedig számtalan pletykát hallottunk már arról, hogy a kiadó a Rocksteady vezetésével más DC-hősöket is a képernyőinkre költöztetne, ezekből a projektekből azonban nem lett semmi.

Követni is nehéz ezeket a híreszteléseket, ami nem meglepő, a legfrissebb szóbeszédek szerint ugyanis a Warner komoly tempóban kísérletezik az adaptációkkal, és ha azok nem igazodnak az elvárásaihoz, már a fejlesztés korai szakaszában elkaszálja őket. James Sigfield, a Geeks Worldwide újságírója most arról számolt be a Twitteren, hogy 2013 óta két Superman-projektet is lelőtt a cég.

Az egyik egy, a Marvel's Spider-Manhez hasonló nyitott világú játék lett volna, és az eredeti tervek szerint tavaly kellett volna megjelennie - ez a fejlesztés végül a prototipizálásig jutott el, utána leállították a munkálatait. A másik anyag a Superman: Unbound címet viselte, és az azonos című rajzfilmet dolgozta volna fel: itt Kandor városában repkedhettünk volna, és a hírek szerint Brainiac és Doomsday is szerepelt a gonoszok között. 

Érdekes részlet, hogy az Unbound pályafutása azért ért véget, mert egyszerűen nem működött. A Warner állítólag kötelezővé tette a fejlesztőknek, hogy az Arkham-sorozat motorját használják a munkálatok során (ez az Unreal Engine módosított változata volt egyébként), ebben viszont Superman repkedését nem tudták jól megcsinálni. Sigfield szerint a Warner követelménye miatt egy Suicide Squad-játék is a fiókban végezte - ebben olyan karakterek bőrébe bújhattunk volna bele, mint Harley Quinn, Deathstroke vagy Katana.

Akárhogy is, a Warner állítólag még mindig nem tett le arról, hogy Superman újabb játékot kapjon, továbbra is várja a fejlesztők ötleteit. Ha hihetünk a híreknek, addig be kell érnünk az Arkham-sorozattal: állítólag a sorozat következő része Batman: Arkham Legacy címen fog futni, és a teaserek alapján nem kizárt, hogy még az év vége előtt bemutatkozik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...