X019: A Microsoft adja ki a Dontnod új játékát

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 15.
  • Bejelentés
Újabb epizodikus kaland készül a Dontnodnál, ezúttal kifejezetten a Microsoft platformjaira. Érdekesség, hogy a Tell Me Why az első nagyobb kaliberű cím, amely transznemű főhőssel érkezik.

A Tell Me Why egy három epizódot felvonultató kalandjáték lesz, amely PC-re és Xbox One-ra érkezik - az anyag része lesz az Xbox Game Pass kínálatának, és a Steamen is kapható lesz. További jó hír, hogy a Dontnod nem követné el újra a Life is Strange 2 fiaskóját, a játék mindhárom része elérhetővé válik a jövő nyár folyamán.

A játék egy alaszkai kisvárosban játszódik, a főszereplője pedig egy egypetéjű ikerpár két tagja, Alyson és a transznemű Tyler Ronan lesz, akiknek "a rendkívüli kötődésüket kihasználva kell kibogozniuk a szeretetteljes, de problémás gyerekkorukat". A történet folyamán átélhetjük, hogy az ikrek ugyanazokra az eseményekre mennyire másképp emlékeznek, nekünk pedig azt kell eldöntenünk, hogy melyik verziót hisszük el - a csavar az, hogy ezzel a közöttük lévő kapcsolatot és így a jövőjüket is befolyásoljuk.

33.
Nyarlako
#32: Ja, elég homárnak néznek ki nem gyengén.
32.
scdlsc
#29: Csak most, csak neked.
Egy transzvesztita nem feltétlenül meleg. Vannak heteroszexuális transzvesztiták is. Tudod, az öltözködésnek nincs köze a szexuális irányultsághoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Transzvesztitizmus

Amúgy nem transzvesztiták, csak a Bergendy zenekar a 70-es évekből. :D
http://media.borsonline.hu/cikk/19/186458/gallery-picture/645w/1947140_f-bn19750430053.jpg
31.
Szegedi20
#11: Te egy sza.házi vagy haver!! Szégyelhetnéd magad amiért így gondolkozol! Undoritó degenerált vagy! Remélem nincs kölköd.. ha van, akkor előre sajnálom
30.
Fata Morgana
#22: Teljesen egyetértek, bár az utóbbi szerintem komolyabb probléma, viszont egy "szakember" hosszú távon elboldogul vele, ha rendszeresen látogatja a delikvens, aki ebben a kivételes szindrómában szenved.:)
29.
Nyarlako
#28: Felhomályosítanál? Sajnos ideológialiag nem vagyok elég képzett.
28.
scdlsc
#26: Nem. Rosszul tudod.
27.
Mortis
#19: Undorító, hogy erről ennyi èv távlatából is így vèlekedsz. Teljesen mindegy, hogy mi miatt közösítenek ki/szekálnak valakit, az egèsz èletèt vègigkisèri, míg az elkövetőknek nem több mint pillanatnyi szórakozás. Sajnálom, ha ilyen meggondolások szerint nevelsz gyereket.
26.
Nyarlako
#24: Na mi a nagy eltérés? Amúgy a buzeránsok gyüjtöfogalmába tartoznak mind, csak annak az árnyalatai.
25.
delphijos
#19: "Mert előttünk szégyennek érezte a dolgot"

Vagy mert basztattátok, és kurvára nem volt rá kiváncsi ? És rátok se, ha már olyan "kedves/barátságos ember" vagy.... Think... :)
24.
delphijos
#18: "Mindenesetre szerintem egy nagyon undorító dolog a traviság"

A "travi" az a transzvesztita rövidítése, és semmi köze a transzneműekhez, melegekhez. Csak ne keverjük azért....
22.
godach
#15: Szerintem egy meleg egyáltalán nincs károsabb hatással a környezetére, mint egy felnőtt, meglett családapa aki képes több reget tartani és saját magával beszélgetni csak hogy az általa preferált személyes kedvenc több figyelmet kapjon.
(no offense és semmi személyes csak mondom) :)
21.
scdlsc
#19: "állandóan szekáltuk csesztettük emiatt" - "egyetlenegy érettségi találkozóra nem jött el vajon miért?"
:D
20.
Obi Wan Kenobi
#11: Ha szerinted valaki emiatt veszti ez az értékét mint ember, akkor voltaképpen te vesztetted el már nagyon régen. Gratulálok.
19.
DarkLord
Most engem ezzel nem tudtok befolyásolni és emiatt én ugyanaz a kedves/barátságos ember vagyok, aki voltam, de az ilyen embereket nem fogom elfogadni , inkább semminek nézem őket, bár amíg engem nem zavarnak, addig nem is érdekelnek, mint írtam nulla/semmi viszont egy játékban nem kellene ilyen témába belecsúszni véleményem szerint. Mint írtam ez még bármilyen fejlődésben lévő labilis gyerekre akár rossz hatással is lehet, aki nem tudja még maga se hogy fiú e vagy lány vagy mindkettő . Bár nem lehet tudni milyen szemszögből fogják bemutatni a témát és hogy mennyire mernek belemenni mélységekig... például nálunk volt egy meleg gyerek érettségis osztályunkban nem vállalta fel, de olyan nőies volt a gyerek, hogy állandóan szekáltuk csesztettük emiatt soha nem állt elő vele, hogy meleg lenne pár év után a facebook profilképét megváltoztatta egy a buzifesztiválon vigyorgó pofikájára ,na végül csak felvállalta, amit tudtuk/sejtettünk róla (töröltem is az ismerőseim közül és milyen érdekes egyetlenegy érettségi találkozóra nem jött el vajon miért? Mert előttünk szégyennek érezte a dolgot bár az új életébe már felvállalta legalább magát...)
18.
Nyarlako
#17: Szükség nincs, talán majd érdekli a játékosok 0,001% részét, a progresszív nyugaton talán többet és ha nem gamepassba menne a kutya se venné.
Mindenesetre szerintem egy nagyon undorító dolog a traviság.
Szerencsétlen embereknek nagyon kellemetlen lehet ez a mentális betegség.
17.
scdlsc
#11: Tökéletes példája vagy annak, hogy miért van szükség ilyen játékokra és miért kell ennyit foglalkozni az ilyen témákkal.
16.
Duken
#15: Csak ne lenne ilyen pofánbaszós a transzi srác?\csaj? akármi arca. Tenyérbemászó lett szerencsétlen nagyon.
15.
Duken
#14: Hát ha ez a játék segíti őket kigyógyítani sérült identitásukból, akkor szeretettel várjuk.
14.
PaprikaJancsi
#13: Hagyjuk már ezt a megfelelési kényszert, Dontnod a Life is Strange részekben, és itt is, mai tinédzserek történeteit mutatja be valamilyen szinten, és ahhoz hozzátartoznak ezek. Nekem is az eddigi tanulói pályafutásom alatt volt meleg, biszex, és olyan osztálytársam, aki bár lány volt, fiúnak érezte magát, különféle szereket evett, fiúként öltözködött és barátnője lett... és ez csak egy személyes példa Magyarországon, ahol mindez annyira nem is szokásos, és bevett.
13.
adamsfamily
Kezd már kicsit unalmas lenni ez az állandó PC megfelelési kényszer a nagy vállalatoknál.
12.
TrishtanAG
#11: Örülök, hogy szerinted az egy nagy nulla, akinek különbözik a nemi beállítottsága tőlünk, heteróktól. Igazán nagy érzelmi intelligenciával rendelkezel.
11.
DarkLord
Jó kis dolgokat belelehet ebbe rakni. Remélem a gyerekkora főleg arról fog szólni, hogy állandóan megverik, megalázzák a társai és egy kitaszított semminek érzi magát emiatt vagyis annak érzi magát amennyit ér valójában nulla. Valahogy nem vagyok ilyenekre kíváncsi és ezt felnőtt fejjel írom, hogy ha végigjátszom rám nem lesz ez semmilyen hatással DE egy ilyen nagyban befolyásolni tudja egy fejlődő gyerek énképjét, ha netán pont egy szar passzban lévő korában fog vele játszani és netán a játék úgy fogja ezt beállítani, hogy ez jó stb. Nem ez nem jó amúgy, hogy ilyeneket kell belerakni a játékokba amúgy...
10.
TrishtanAG
#7: Egész pontosan annyival lesz több a játék, amiben a Life is Strange-ben is fontos volt a lezbikus történeti szál.
9.
Nyarlako
http://is2.4chan.org/v/1573794631630m.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...