Már bétatesztelhető az Oculus Link

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 20.
  • Hardver
Link másolása
Mindenki számára kipróbálhatóvá tette az Oculus az Oculus Linket, amely lehetővé teszi, hogy összekössük az Oculus Questet egy PC-vel, és így az Oculus Riftre megjelent játékokat is futtathassuk rajta.

Habár az Oculus Quest sok szempontból azt a VR-eszközt testesíti meg, amelyről mindenki álmodott (elvégre nem igényel külső eszközt és tökéletesen kábelmentes is), a teljesítménye és így a rajta futtatott játékok minősége nyilvánvalóan elmarad egy Oculus Rift (S) és egy erős PC kombójától.

Az Oculus emiatt találta ki az Oculus Linket, amely lehetővé teszi, hogy egy USB-kábellel összekössük az Oculus Questet egy kompatibilis PC-vel, és így Oculus Rift-játékokat futtassunk rajta. A fejlesztés a minap nyílt bétatesztbe lépett, tehát minden Oculus Quest-tulajdonos kipróbálhatja, ehhez mindössze egy USB 3-as kábelt kell szereznünk (aminek legalább az egyik vége USB C-csatlakozós), mert az Oculus saját kábelei még nem kerültek piacra.

A végeredmény persze még mindig nem említhető egy lapon a Riften futtatott játékokéval, arra viszont tökéletes a megoldás, hogy a Quest játékosai is játszhassanak a PC-függő VR-játékokkal, aminek minden bizonnyal a fejlesztők is nagyon örülnek majd.

A hardverkövetelményekről itt olvashattok részletesebben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...