Piszkosul jól fogy a Pokémon Sword & Shield

  • Írta: szlav
  • 2019. november 21.
  • Biznisz
Link másolása
Több mint húsz év után sem lehet ráunni a Pokémonra. Ezt bizonyítja az is, hogy több mint 6 millió példányban kelt el a megjelenés hetében a Sword & Shield. Ezzel az új Pokémon-játék lett a Nintendo Switch leggyorsabban fogyó címe.

Erős utolsó hónapokkal zárják az évet a Switch exkluzívjai. Néhány hete jelentettük, hogy a Luigi's Mansion 3 a 2019-es év legerősebb rajtját produkálta a Nintendo konzolján, ekkor pedig felhívtuk a figyelmet arra is, hogy ezt a rekordot már legfeljebb csak az új Pokémon-játék döntheti meg. Az e heti brit toplista első és harmadik helyét egyből el is orozta a párosan megjelenő program, a hetedik helyre pedig befúrta magát a Dual Edition, itt azonban nem ért véget a sikertörténet.

A The Pokémon Company ugyanis ma bejelentette, hogy a Sword és Shield fizikai és digitális változatai összesen több mint 6 millió példányban keltek el az első héten (ebből 2 milliót Japánban adtak el), ezzel megszerezve minden idők leggyorsabban fogyó Switch-játékának címét. Bizony, nem csupán a Luigi's Mansion 2019-es rekordját csaklizta el az új Pokémon, de sikeresen beelőzte a Super Smash Bros. Ultimate-et is, amelyből 5 millió példány fogyott az első héten.

Habár a Sword és Shield párosa kétség kívül gyönyörű hetet zárt, mégsem ez volt a széria történelmének legerősebb nyitóhete. Ez a rekord a 2016-os Sun és Moon párosát illeti, melyek 7,2 milliós példányszámban találtak gazdára a premier hetében. A hibridkonzolon eddig csupán a Let's Go Pikachu és Eevee szállhatott versenybe, ezekből azonban "csak" 3 millió kelt el a nyitóhéten.

8.
8.
Ooorky
#7: :-)
Lefotózzam neked az összes eddigi részt?
7.
7.
#5: Hat latszik, hogy te nem jatszottal Pokemonnal soha, de semmi baj, kommentelni barki tud.
5.
5.
Ooorky
#4: Magyarul az a baja egy pokemon játékkal, hogy az egy pokemon játék.
Gratula :-D
4.
4.
#3: En azert lattam olyan ertekelo videot, ahol nem lepontoztak, hanem a negativumait soroltak, pl hogy tul konnyu, es hogy pl a varosokban nincs korbeforgathatosaga a kamnak, csak az open world reszeken, ahol meg tul kihalt minden. Es ami a durvabb azert, hogy kb 3 meterre a karakter elott jelennek meg az npc-k, azert az eleg gagyi, es emlekszem a Zeldara, azzal jatszottam is, ilyen 10 meteres toronybol lattam lent a bokoblinokat vagy miket hogy ott szorakoznak...
1.
1.
Ooorky
Nálunk már 14k-ért dobálják használtan, Online előfizetés nélkül kb. olyan, mint CoD-ot a single miatt venni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...