Mesterséges intelligenciát fejleszt a Sony

  • Írta: szlav
  • 2019. november 21.
  • Hír
Link másolása
Új kutató- és fejlesztőstúdiót nyitott a Sony Corporation. A Sony AI csapatai a mesterséges intelligencia megismerésére és fejlesztésére összpontosítanak majd, melyeket később a játékfejlesztések során is kamatoztathatnak.

A Sony kutatókat és mérnököket keres a frissen megalapított Sony AI csapataiba. A Japánban, az Egyesült Államokban és Európában létrehozott ágazatok dolgozói a mesterséges intelligencia kutatásával és a technológia fejlesztésével foglalkoznak majd. A kezdeményezésre a Sony Computer Science Laboratories elnöke, Hiroaki Kitano ügyel majd.

A Sony komoly múlttal rendelkezik a vizuális megjelenítés és érzékelés, a robotika és a szórakoztatás terén, így kétségkívül hasznosnak az itt szerzett tapasztalatok és az innen eredő erőforrások. A mesterséges intelligenciával foglalkozó csapatok három különálló projektet indítanak. Az egyik projekt a vizuális és egyéb érzékelési módszereket tanulmányozza, egy másik csapat pedig különös módon a gasztronómiával foglalkozik majd. Természetesen nem feledkeznek meg az MI videojátékos applikációiról sem - a három csapat közül egy kifejezetten ezt a témakört járja körül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...