Project Scarlett - nem prioritás a VR

  • Írta: szlav
  • 2019. november 26.
  • Hardver
Link másolása
Érdekes részleteket hintett el Phil Spencer a Project Scarlett kapcsán. Az Xbox elnöke elárulta, hogy a felhasználók nem vágynak több VR-eszközre, így ez nem is lesz különösebb szempont a következő konzolgenerációban a Scarlettet illetően.

A Stevivor interjúja során Phil Spencer elárult néhány lényeges információt a VR-technológia és a Project Scarlett kapcsolatáról - pontosabban szólva annak hiányáról. Az Xbox első számú arca elárulta, hogy a felhasználói visszajelzések szerint a játékosok nem vágynak a VR-ra, arról nem is beszélve, hogy bizonyos szempontból Spencer is problémásnak találja a koncepciót.

"Vannak fenntartásaim a VR-ral kapcsolatban" - mondta az Xbox elnöke. "A virtuális valóság izolálja az embereket, én pedig úgy gondolom, hogy a játékok közösségi, együttes élményként a legjobbak. Igyekszünk azt nyújtani, amit a vásárlóink igényelnek és... senki nem kéri a VR-t. -- A játékosok döntő többsége pontosan tisztában van vele, hogy szeretne-e részt venni a VR-élményben. Ha igen, akkor persze annak is megvan a helye - PC-n és más platformokon szabadon hozzájuthatnak ehhez."

Spencer azt is bevallotta, hogy jelenleg üzleti szempontból sem annyira stabil befektetés a VR-fejlesztés. "Jelenleg senki nem tud eladni sok-sok milliónyi VR-eszközt, habár úgy gondolom, hogy idővel eljutunk majd odáig. Szóval nem, jelenleg ez nem prioritás a Scarlett esetében."

Érdemes megfigyelni, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a Sony szöges ellentétben áll Spencer és ezáltal a Microsoft hozzáállásával, hiszen nem elég, hogy a jelenlegi generációban kizárólag a PlayStation szolgáltatott konzolos virtuális valóság-élményt, ehhez számos exkluzív is érkezett. Tavaly márciusban 4,2 millió eladott példánynál járt az eladott PS VR headsetek száma, ami mindenképp számottevő. Habár a japán vállalat ezt egyelőre még nem erősítette meg, valószínűsíthető, hogy a PlayStation 5 sem hagyja majd parlagon ezt a technológiát.

92.
92.
kamgecam
87.
87.
Ooorky
Mintha Ballmer nyilatkozott volna valami olyat, hogy a fő cél Kinect-tel a felhasználók megfigyelése, hogy célzott reklámokat toljanak a pofájába az alapján, hogy pl. milyen mezben fifázik.
Ezért dobálták ezerszámra ingyen x360-hoz és tették kötelezővé one-hoz.
66.
66.
kamgecam
Aki azt gondolja hogy a vr nem tartozik a jövőhöz és ezáltal nincs benne hatalmas potenciál a sikerre az naív. Gyermekeink azt sem fogják tudni mi az a kinect, míg a vr olyan elterjedt platform lesz mint most a konzolok. Ébresztő! :)
50.
50.
Duken
A psvr csak most fog beindúlni igazán. A köv genben egyre többen vedznek majd ha a sony jól csinálja és ütős exeket csinál hozzá nem techdemokat. A pacák nem érdekelnek így is kibszott nagy élmény vele játszani de idővel nyilvàn az is javulni fog. Akkor meg azért sirnak majd a techbuzik hogy de gagyi szar mert nem tudja a 8K felbontást, szóval szevasz, a sikere nem ettől fog függni. Viszonylag új és körülményekhez képest korrekt technológia adott. A hosszútávú sikert a vr szoftverek fogják biztosítani, a támogatottság. A kényelmi szempont is fonosabb a casual nagyközönségnek, pl hogy csak felcseszed a fejedre nem kell kábelekkel vacakolni. Ps6-nál már virágkorát fogja élni a psvr ha a sony jól belövi az árat és nyomják rá a játékokat.
42.
42.
delphijos
A kinek jókor jött, meglovagolta a wii mozgásérzékelős élményét , úgy hogy rá is tett egy kicsit, és voltak jópofa gémek. A mostani genben már nem nagyon kellett a népnek főleg hogy kb. semmi sem jött ami használta volna. Én sem gondolnám hogy a psvr nagy siker lett volna, de konzolfronton legalább volt valami próbálkozás. Plusz gyakorlatilag még így “olcsón” is egy konzol ára volt, azért biztos jobban meggondolta aki ilyet vett mint egy kinect-et. Én egy új dolognál mindig azt mondom hogy az sose lesz hogy elsőre kijön a legbaszóbb cucc, persze olcsón, és tartalom is dögivel...Szerintem ha már az MS csinált saját VR “platformot”, azért idővel jöhetne valami megoldás hogy konzolon is menjen valamilyen VR headset. Nem kell ( sőt, jobb ha nem is az ) hogy csak a konzollal menjen. Viszont tényleg nem érdemes erre pazarolni az erőforrást megjelenéskor.
31.
31.
PaprikaJancsi
#30: (Persze a Kinect egy olcsóbb termék volt)
26.
26.
Yanez
#24: ... és azon egy PS1-es játék.
25.
25.
PaprikaJancsi
Teljesen egyetértek Spencerrel, inkább rendes játékokra, és az alap gép minőségére koncentráljanak. Ps4-én is (ahol a legolcsóbb a VR) a gép eladásokhoz viszonyítva csupán 4%-uk vett VR-t, ami marha kevés.
15.
15.
adamsfamily
#2: Azért azt nem szabad elfelejteni,hogy a Microsoft eléggé benyalta a generáció elejét azzal,hogy erőltette a kinect-et.Anno a Sony is abbahagyta az Eyetoy erőltetését és szerintem a VR pont ugyanennyire egy réteg eszköz,rádásul még abban a fázisban van,hogy egy átlag felhasználó számára k*rva drága.
13.
13.
csongor1996
#12: Mégis mindenki fel van háborodva, hogy az új Half-Life VR-ra jön csak...
12.
12.
zoe9
Nem a VR-ra nem vágyok, hanem az arra fejlesztett GANÉJ játékfelhozatalra, amire még rájön a borzalmasan kevés választék is. A VR nem adja el önmagát, majd a kontent fogja, de ezt kinek kell ma még magyarázni? Ja bocsánat, Microsoft se értette meg, hogy a közel 0 app választék miatt kényszerültek kukázni a teljes Lumia generációt. Vagy a 3D tv is kihalt az említésre érdemes kontent hiánya miatt. Lehetne még sorolni.
11.
11.
csongor1996
"A virtuális valóság izolálja az embereket, én pedig úgy gondolom, hogy a játékok közösségi, együttes élményként a legjobbak."
Hány split screen játékuk van komolyan. Vagy ezeknél bulikon is xboxoznak, ahol mindenki nézi ahogy az egy ember játszik.
6.
6.
Duken
#3: Bomba játékokat tolnak? Ez szarkazmus akart lenni? A szolgáltatásuk jó.
5.
5.
Duken
#4: Azért a psvr-t nem nevezném ótvar gagyinak.:)
4.
4.
#2: Én is ezt mondtam volna. Szerintem ő már látott mindenféle VR-t és nyilván nem konzolon fog a legótvarabb gagyival nyomulni.
3.
3.
#1: Rosszul látod. Phil miatt betegre keresi magát a MS és emellett szeretik őket a játékosok és mindezek mellett bomba játékokat tolnak. És ez mind emiatt az ember miatt van. Ezt max csak előléptetni fogják.
2.
2.
mdr88
a címben javítanám:

a felhasználók ]NEM[ vágynak még több VR-eszközre

Másrészt.... a fazon aki azt javasolja, hogy a saját terméke helyett, aki VR-t akar vegyen PC-t vagy más platformot (PS).... na azt páros lábbal rúgnám ki a cégemtől.
1.
1.
kexiaxel
Nem akarok kötekedni vagy vitát szítani de ezt a Phil Spencert már rég kirúgtam volna a Microsoft helyében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...