Xbox Series X XSX

2020-ban vadonatúj konzollal jelentkezik a Microsoft.
Típus:

Befutott a Dolby Vision az Xbox Series-játékokhoz

Megfelelő tévé mellett már Dolby Visionnel is tolhatjuk az Xbox Series X/S kompatibilis játékait, de a Microsoft szerint más HDR-címek is profitálnak a technológiából.

A Stadiát is meghajtja az Xbox új böngészője

És persze sok minden mást is: hosszas tesztelést követően a minap az Xbox-konzolokon is elérhetővé vált a Chromium alapú Edge böngésző, amely számos webes alkalmazáshoz biztosít hozzáférést.

Megérkezett a felhős játék a windowsos Xbox appba

Véget ért a tesztelés, mostantól mindenki számára elérhető az Xbox Cloud Gaming a windowsos Xbox alkalmazáson keresztül, emellett pedig már a Remote Play lehetősége is nyitva váll a PC-sek előtt.

Akár 2023-ig is eltarthat a konzolhiány

Takeshi Kamebuchi, a Toshiba félvezetőkért felelős igazgatója a Bloombergnek adott interjúban elárulta, hogy a chipellátás legalább 2022 szeptemberéig biztosan nagyon szűkös lesz, és sok partner 2023-ig biztosan nem kapja meg a készleteit.

Megint sűrűsödik a játékos eseménynaptárunk

Habár a Gamescom véget ért, csak egy rövid szünetet tartunk a következő videojátékos esemény előtt. Jön a Tokyo Game Show, a Warner a DC Fandome-on bemutatózik, és állítólag egy Nintendo Directre is számíthatunk.

GC 2021: Év végén jön konzolokra az xCloud

A Microsoft sosem csinált titkot belőle, hogy a konzolokon is elérhetővé tenné az Xbox Cloud Gaminget, most pedig azt is elárulta, hogy az év végén élesítik majd a szolgáltatást az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetők számára.

Phil Spencer: védjük közösen a régi klasszikusokat!

Az Xbox fejese nemrég egy podcast adásán belül dicsérte a PS5 DualSense kontrollerét, valamint azt is elmondta, hogy reméli, közösen sikerül megvédeni a kihalástól a régi klasszikus videojátékokat.

Amerikai toplista: tarolt a Ratchet & Clank

Izgalmasan alakult az amerikai játékpiac júniusa, az NPD Group jelentése szerint a játékok között az új Ratchet & Clank tarolt, miközben a hardveres szegmens valósággal megtáltosodott.

A Microsoft is saját DLSS-kihívón dolgozhat

Álláshirdetések alapján eléggé valószínűnek tűnik, hogy a Microsoft is elkészítené a saját, gépi tanuláson alapuló felskálázási eljárását. A fejlesztést a jelek szerint elsősorban az Xboxokra szánják.

Xbox One-on is tolhatjuk majd a Series X/S-címeket

Egyelőre még nem kell félniük az Xbox One-tulajoknak a generációváltástól, hiszen sok frissen bejelentett cím érkezik még az idősebb konzolra, és később sem kell majd feltétlenül megválniuk a géptől, ha Series X/S-játékokra fájna a foguk.