HWSW: Itthon már nincs is igazi Black Friday

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 29.
  • Hír
Idénre gyakorlatilag teljesen átértelmezték a Black Friday akció intézményét a magyarországi e-kereskedők, így az Amerikából eredő szokás, miszerint november végén az üzletek brutális akciókat tartanak, az eredeti formájában megszűnt létezni.

Magyarországon lényegében megszűnt a Black Friday akció, legalábbis ahogy azt az eredeti formában, a tengerentúlon tartják, a hazai kereskedőknél egész novemberben folyamatosak voltak az akciók, még ha nem is olyan mértékben, ahogy azt a nagyobb piactömeggel és fizetőképes kereslettel rendelkező országokban, legfőképpen az Egyesült Államokban lehet tapasztalni. A karácsonyi csúcsszezon nálunk már november elején elkezdődött, lényegében egy hónappal korábban, mint a tengerentúlon.

Az első Black Friday-akciók a hatvanas években ütötték fel a fejüket az USA-ban, akkor is, és azóta is szinte kizárólag egyetlen napra, a hálaadást követő első péntekre (ez jellemzően egyben november utolsó péntekje) korlátozódik az akciós időszak. Ez egészült ki az évek során további akciós napokkal, ilyen például a "Cyber Monday", mely kifejezetten az online kereskedők akcióiról szól, és a tradíciók szerint a hálaadást követő első hétfőn tartják. 

Ehhez képest Magyarországon teljes volt a káosz idén, az itthon jellemzően az e-kereskedelemben megtartott akciós napot volt, aki már a hónap elején letudta, volt olyan webshop, amelyik egész hétvégén keresztül akciózott, de találkozhattunk év közben, nyáron (!) tartott Black Fridaynek nevezett akcióval is. Mostanra kijelenthető, hogy a magyar e-kereskedők az egész hónapra akciós időszakként tekintenek, éppúgy, mint évekkel ezelőtt, amikor a Black Friday akció intézménye még nem honosodott meg nálunk.

Ha érdekelnek a további részletek, irány a HWSW!

60.
Sandic1994
#55: Emagnál az egyik mosógépnél csesztek el valamit. 76.000 Ft helyett 760 Ft-ért került fel, ott is odaadták annak, aki azon az áron rendelte meg. A kiszállítás kicsit megdobta, de így is valami 6000 Ft-ért lett vadi új mosógépe pár embernek.
59.
kamgecam
#58: Remélem ps5-el is kompatibilis lesz.
58.
kamgecam
Most zsákoltam be alzánál psvr-t kamerával, játékkal 59 ezer rugóért. Az nem olyan rossz.: )
56.
Ooorky
#55: Nekem a csúcs 3 éve volt, amikor May the 4th akcióban leárazták Google Play-en a Star Wars gyűjteményt (1-6 + összes extra) 90-ről 60€-ra, de vmit elbaxtak és Magyarországon 60ft lett belőle :D

Kb. fél óráig volt elérhető, pont sikerült bezsákolni.
55.
Kawada
#54: Nem figyeltem... :) Én egyébként 2 éve is 88-90k-ért vettem a PS4 Pro-t, itt a rományoknál azért még néha jelent is valamit a Black Friday, bár 95%-ban itt is átbaszás. Egy pár fej biztos lehullt akkor... :) Itt is lehetne Alzáról venni, de szállítási költséggel együtt már nem éri meg, így annyira nem követem az Alza dolgait innen.

Amúgy egy pár éve itt is volt valami "botrány, nem emlékszem mi volt, de valami a "tizedesekkel" volt, így a mondjuk 1800 lejes TV-t el lehetett vinni 1,8 lejért. Csak kis ideig tartott a gond, de akinek "hibás áron" adták el, azoknak ki is szállították állítólag. De lehet ez is csak gerilla marketing. :)
54.
Ultimate
#53: 1 hónapja élt kb a lehetőség, rengetegen neki is estek ph-n külön topik van rá, tippekkel kuponkalkulátorral. Olyan képek vannak fent hogy ül a cigánygyerek egy rakás playstation pro mellett alzában... Gyakorlatilag olyan árakon hozhattad ki egy hiba(?) miatt a cuccokat amin sosem volt...Ps Pro-t például újonnan lazán letolhattad 80k körülire.....
Valakit az alzánál most vagy nagyon kurogat az egész főnökség, vagy durva bevételük volt igaz a nyereség kissé megtépázott lett...
És egy 90ezres fényképezőt hoztam ki 1 tusfürdővel, 1 utp kábellel, 1 lasztival és egy eldobható 990 forintos fülessel 72-ért.
Ennyiért a büdös életbe nem lehetett sehol kapni az elmúlt 2 évben.....
53.
Kawada
#52: Lehet most 1-2 nap alatt megkereste a 2-3 centet is hosszas odafigyeléssel és cigánykodással. :)
52.
Ooorky
#46: A kuponokat kacatokat árulja jófogason XD
51.
Ultimate
#50: Ok csak ez már nem az ami a lényeg volt.:)
50.
Sandic1994
#49: Nem vontam őket össze. Beleraktam a 10.000 Ft-os RDR 2-t, egy 2.000 Ft-os porzsákot meg a 190 Ft-os kábelt. Az egyik kuponnal lejön 4000 Ft a végösszegből, így 9.160 Ft-ot fizettem összesen szállítással. Nekem ez így megfelelő.
49.
Ultimate
#47: Hogyan? Nem összevonhatóak a kuponok már. Az volt a trükk hogy 500 forintos kacatok hozzáadásával a valós drága termék mellé több kupont aktiválva durva kedvezményeket lehetett kihozni.
Pl 50ezres okosóra. Mellé 190 forintos utp kábel. 1000 forintos headset. 500 forintos labda. Mivel elérte a kosár összértéke a limiteket, hozzáadtad a kuponokat karegóriánként (kiegészítő, audio,sport) amik így mondjuk 4000+4500+5000 ft....Vagyis összesen 13500 forint minusz és kihoztad az 50ezres órát a kacatokkal 36500-ért (plusz a pár kacat ára)....
48.
Ultimate
#45: Már nem működik állítólag...
47.
Sandic1994
#45: Köszi szépen, éltem is a lehetőséggel.
46.
Kawada
Akkor crytek ezért van elveszve... neki most karácsony van, nem blek frájdéj.
45.
atroll1
#43: https://jateknaplo.blog.hu/2019/11/20/alza_kupontrukkozes_avagy_az_ev_legjobb_akcioja
44.
Marcus88
#42: Igen,ehhez szerencse is kell,hogy épp arra járjon az ember és észre vegye.
43.
Sandic1994
#40: Ez a kuponozás hogyan működik? Regisztrálva vagyok az oldalukon, de nem tudok semmilyen kuponokról (kivéve a 25.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes szállításról). Email-ben küldenek néha kedvezményes kuponokat? Nem voltam eddig feliratkozva a hírlevelükre.
42.
Sandic1994
#39: Annyira volt jó ár érte, hogy már nincs is belőle készleten. Nagyon résen kell lenni, mert pikk-pakk elviszik ezeket.
41.
Neotechtr
#40: "37 ezerért az egyébként 50+ ezres Kindle Paper White 4-et"

Na látod ezért van a black friday, mert az a holmi eleve 26 ezerbe kerül black friday nélkül :)
40.
thecook
Az Alza rúgta a legnagyobb öngólt ezzel a kuponozással. Az eleve leértékelt árui mellé ha bedobtál egy 190 forint patch kábelt, lejött a már akciós árból még 4 ezer forint.

Így vettem DS4 kontrollert tegnap 8200 forintért, 37 ezerért az egyébként 50+ ezres Kindle Paper White 4-et, éves PS Plust 8500-ért, stb.
39.
Marcus88
Hitman 2 4890Ft + posta 690
Szerintem ez is nagyon jó ár érte!
38.
Marcus88
#34: Így van kb fél perc alatt elkapkodták,én a szerencsések közt voltam sikerült behúznom a Days Gonet 5990-ért + Spider Man 5990!
Ma érkeztek meg.
37.
delphijos
#36: Szerintem az “engedik dolog” nem arra vonatkozott hogy miért nincs nagyobb akció, hanem arra a gyakorlatra hogy a rendes árnál magasabbat írnak ki, és ezt “csökkentik” , mintha kedvezmény lenne. Amit írsz, abban egyetértek amúgy, de azért sok ember vásárol úgy hogy előtte nem bújja a netet hogy full képben legyen az árakkal... az ilyeneket meg ilyesmivel könnyű átvágni
36.
Rezsidémon
#33: Nem is ide szántam feltétlenül, csak általánosságban ezt a véleményt lehet látni internet-szerte. Igen, szemét dolog ezt a fogalmat így használni itthon, de az a vásárló felelőssége, hogy ilyenkor nem dől be minden csalónak. Ha lenne minimális fogyasztó tudatosság meg igényesség, nem lehetne ezt megcsinalni. A nyilvánvaló, bizonyítható csalásokkal pedig a fogyasztóvédelemhez lehet fordulni, máskor is büntettek ezekért keményen. Egyebkent meg nincs Black friday jogszabály, hogy mennyit köteles engedni a kereskedő, ezert nem is értettem itt lejjebb azt a faszságot, hogy “mer ebben a zországban engedik ezt”. Nevetséges
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...