A Half-Life: Alyx miatt elfogyott a Valve Index

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 29.
  • Hír
Link másolása
Nagyon jót tett a Valve Index eladásainak a múlt héten bejelentett Half-Life: Alyx. A Road to VR magazin szerint Kanadában és az Egyesült Államokban gyorsan elkapkodták az összes VR-szemüveget.

Hiába csalódottak a keményvonalas Half-Life-rajongók, úgy tűnik, bejön a Valve elképzelése, és a múlt héten bejelentett Half-Life: Alyxszel sikerül alaposan megpörgetni a Valve Index eladásait.

Erre utal a Road to VR beszámolója is, amiből kiderül, hogy Kanadában és az Egyesült Államokban jelenleg hiánycikk a Valve VR-szemüvege, a rajongók ugyanis a játék bejelentése után szó szerint elkapkodták az összes példányt.

Az összes alatt pedig azt kell érteni, hogy a különböző kiszerelések egyikéből sem lehet jelenleg kapni, így például a legdrágább kiszerelést, a headsetet, két kontrollert és a base stationt is tartalmazó csomagot csak december 25-től lesz szállítják ismét.

Az őrület az európai piacot kevésbé rántotta magával, például az Egyesült Királyságban vagy Olaszországban pár napos szállítási idővel még mindig vásárolható Valve Index.

30.
30.
coderman
"Elkapkodtak az osszes indexet"... es hany darab volt belole legyartva, tiz? :D. Ketlem hogy 1000 euros kutyubul szaz ezreket adott el egy darab game.
28.
28.
csongor1996
#25: Ha csak ez az egy játék érdekel, ne is vegyél, senki nem fog sírni miattad. De ha valakit alapból érdekelt a dolog, akkor ez az egy játék átbillentheti a "na jó beruházok én is egyre" irányba. Aztán szépen játszik a többi, arra érdemes VR játékkal is.
27.
27.
#26: Meg kell várni, hogy milyen lesz a játék, utána tudja valaki, hogy mit kapott, vagy mit nem. Rendes játékot nagy kockázat lenne nekik gyártani, mert ha olyan lenne, mint a régi, akkor az lenne a baj, ha meg olyan lenne, mint az új játékok, az lenne úgyis a baj. Egy esetleges HL3-al szemben megugorhatatlan elvárások lennének mindenki részéről, ezt szerintem mindenki tudja.

De nyilván ez a játék így nem az a játék lesz, amit bárki is várt és nem is fognak sokan játszani vele. És azt sem javaslom kábé senkinek, hogy emiatt az egy játék miatt vegyen bármit is.
26.
26.
DeKor
#25: Nem is a legnagyobb probléma itt, hogy csak 1 darab játék kedvéért venne az ember, hanem az, hogy a Valve újabb bőrt nyúzott le a Half-Life rajongókról, miközben megint nem adta nekik, amire 15 éve várnak.
A Valve marketingeszközként használja a Half-Life iránti rajongásunkat, mi meg láthatóan még mindig vagyunk olyan hülyék, hogy újabb komoly összegekkel támogatjuk a kihasználásunkat.
25.
25.
KopyAti
Kb kapják be! Akkor sem veszek egy, azaz 1 db játékért vr-t!
24.
24.
#23: Most vettem egyet 263 €-ért. De hogy ezt hogy magyarázom el az asszonynak.
22.
22.
Half Life, PC. Valve. Steam hardware. Most a gamepad-re is akkora a keresettség, hogy 80-akért mennek a példányok a neten, most meg elfogy a szemüvegük is. Lehet, hogy ezeknek a dolgoknak van jövője, csak megint túl korán kezdték velük, mint ahogy a Steam-el is.
20.
20.
csongor1996
Amúgy miért mindenki az 1000 eurós index-szel jön? Lehet venni használtan 300-ért rift-et, ami kb már tényleg egy konzol ára. Nyilván nem olcsó, de nem is lehetetlen összeg.
18.
18.
#17: Sokan vannak így, nem muszáj indexet venni.Ne fogd rá.Vannak olcsóbbak.Ahogy itt is írták azokon is menni fog.
17.
17.
godach
#8: Én is így vagyok vele. Nem fogok egy játékért egy túlárazott valamiért szaladni (mikor a meglévőkre is kellene két élet) de ettől független fikázni sem fogom.
Ez a trailer nagyszerűen leírta a Half Life-t. Innováció, hangulat mesterfokon. Nincs mese.
15.
15.
Neo1989
Remélem PC-re is kijön majd utólag.
11.
11.
#10: Ki mondta hogy vettem?Itt olvastam egy hírt, kb mennyibe fog fájni... .
10.
10.
godach
#9: Mennyiért vetted a péjes 5-öt?
9.
9.
Végre!Indítsa is be a VR piacot.Ezt lehetett várni.Sokan nem fognak egyetérteni velem, de a Half Life mindig valami ujjal rukkolt elő.Csalódás lett volna egy sima mezei játék.Hogy az index drága lenne?Lehet, de 1x kell megvenni.Remélhetőleg ez a rész beindít valamit, és nem csak 1 játékra kell megvenni.Amúgy a PS 5 sem sokkal olcsóbb.Ha van normális pc inkább index, mint az új PS.
8.
8.
kryszisz
#7: Értem én azt, hogy ezt pozitívumnak szánta, de látványra ez messze nem 2004-es színvonal, a játékmenetet pedig képek alapján nem lehet felmérni, összehasonlítani, tehát sehogy sem jön ki a matek. Persze én is remélem, hogy sikerül megközelíteni a második rész színvonalát (ami nekem all time kedvenc FPS-em), de azért indexet (vagy egyéb VR eszközt) én sem veszek csak ezért, bármennyire is visszatérnék City 17-be.
7.
7.
csongor1996
#6: Az első sorodat elolvasva először én is úgy értettem, hogy leszólod a játékot :D Ha az illető továbbolvas, valószínű ő is rájön hogy ezt te pozitívnak szántad.
6.
6.
user101
#4: Jajj istenem, ez most komoly ? :(
5.
5.
Kelan
Nagyon szívesen kipróbálnám, de amúgy sincs pénzem egy ilyen drága eszközre, egy játék miatt pedig biztosan nem fizetnék ennyit.
Ha bejelentenének még pár ilyen kaliberű játékot, valószínű hogy az európai piac is meg tudna lendülni azért.
4.
4.
kryszisz
#1: "kábé hozza is a 2004-es játék színvonalát" lehet vannak jó akciók most az Ofotértben vagy a Fishli optikában, a helyedben megnézném, szerintem szükséged lenne rá:/ Vagy lehet a memóriáddal vannak bajok, és elfelejtetted hogy néztek ki akkor a játékok (segítek: nem így), az idő tudod sokmindent megszépít.
3.
3.
user101
#2: Nem érdekel, Half Life! Értem? M-kay! Half-Life! :)
2.
2.
csongor1996
#1: Biztos megoldják valahogy a modderek, de kétlem hogy úgy bármi értékelhető kisülne belőle. Direkt VR-ra fejlesztik, egér-billentyűzettel nagyon gázul működne.
1.
1.
user101
Elnézve a képeket, kábé hozza is a 2004-es játék színvonalát... :)

De most komolyan! Soha nem veszek semmit teljes áron ( nem minősítés képen, egyszerűen csak ez van és kész ), de egy teljes értékű Half Life 3-ra én is pre-order ugranék... :/ Erre viszont nincs szükségem ( index ) és bízok benne, hogy szét lesz azért moddolva, hogy menjen sima monitorral is... Lécci-lécci :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...