A Half-Life: Alyx miatt elfogyott a Valve Index

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 29.
  • Hír
Nagyon jót tett a Valve Index eladásainak a múlt héten bejelentett Half-Life: Alyx. A Road to VR magazin szerint Kanadában és az Egyesült Államokban gyorsan elkapkodták az összes VR-szemüveget.

Hiába csalódottak a keményvonalas Half-Life-rajongók, úgy tűnik, bejön a Valve elképzelése, és a múlt héten bejelentett Half-Life: Alyxszel sikerül alaposan megpörgetni a Valve Index eladásait.

Erre utal a Road to VR beszámolója is, amiből kiderül, hogy Kanadában és az Egyesült Államokban jelenleg hiánycikk a Valve VR-szemüvege, a rajongók ugyanis a játék bejelentése után szó szerint elkapkodták az összes példányt.

Az összes alatt pedig azt kell érteni, hogy a különböző kiszerelések egyikéből sem lehet jelenleg kapni, így például a legdrágább kiszerelést, a headsetet, két kontrollert és a base stationt is tartalmazó csomagot csak december 25-től lesz szállítják ismét.

Az őrület az európai piacot kevésbé rántotta magával, például az Egyesült Királyságban vagy Olaszországban pár napos szállítási idővel még mindig vásárolható Valve Index.

Ezek is érdekelhetnek

30.
coderman
"Elkapkodtak az osszes indexet"... es hany darab volt belole legyartva, tiz? :D. Ketlem hogy 1000 euros kutyubul szaz ezreket adott el egy darab game.
29.
Giovanni1985
Haver youtube vr csatornaja most kezdte meg nincs sok tartalom de bovul iratkozzatok fol ;) v Futszi VR es mas! A csatorna neve
28.
csongor1996
#25: Ha csak ez az egy játék érdekel, ne is vegyél, senki nem fog sírni miattad. De ha valakit alapból érdekelt a dolog, akkor ez az egy játék átbillentheti a "na jó beruházok én is egyre" irányba. Aztán szépen játszik a többi, arra érdemes VR játékkal is.
27.
Neotechtr
#26: Meg kell várni, hogy milyen lesz a játék, utána tudja valaki, hogy mit kapott, vagy mit nem. Rendes játékot nagy kockázat lenne nekik gyártani, mert ha olyan lenne, mint a régi, akkor az lenne a baj, ha meg olyan lenne, mint az új játékok, az lenne úgyis a baj. Egy esetleges HL3-al szemben megugorhatatlan elvárások lennének mindenki részéről, ezt szerintem mindenki tudja.

De nyilván ez a játék így nem az a játék lesz, amit bárki is várt és nem is fognak sokan játszani vele. És azt sem javaslom kábé senkinek, hogy emiatt az egy játék miatt vegyen bármit is.
26.
DeKor
#25: Nem is a legnagyobb probléma itt, hogy csak 1 darab játék kedvéért venne az ember, hanem az, hogy a Valve újabb bőrt nyúzott le a Half-Life rajongókról, miközben megint nem adta nekik, amire 15 éve várnak.
A Valve marketingeszközként használja a Half-Life iránti rajongásunkat, mi meg láthatóan még mindig vagyunk olyan hülyék, hogy újabb komoly összegekkel támogatjuk a kihasználásunkat.
25.
KopyAti
Kb kapják be! Akkor sem veszek egy, azaz 1 db játékért vr-t!
24.
Neotechtr
#23: Most vettem egyet 263 €-ért. De hogy ezt hogy magyarázom el az asszonynak.
23.
csongor1996
#21: Bocsánat, a használt rift 300euró, nem 300k forint. Konkrétan 90-100k-ért látom hardveraprón. Vagy nemtudom milyen 8-900 euróra gondolsz.
22.
Neotechtr
Half Life, PC. Valve. Steam hardware. Most a gamepad-re is akkora a keresettség, hogy 80-akért mennek a példányok a neten, most meg elfogy a szemüvegük is. Lehet, hogy ezeknek a dolgoknak van jövője, csak megint túl korán kezdték velük, mint ahogy a Steam-el is.
21.
MűszálasLőrinc
Lehet kevesebbe kerül összedobni hozzá egy játékot mint hagyni a sok hardvert rohadni a raktárban.
Vàrjuk ki a végét.

#20
800-900 euro kint is sok pénz.
20.
csongor1996
Amúgy miért mindenki az 1000 eurós index-szel jön? Lehet venni használtan 300-ért rift-et, ami kb már tényleg egy konzol ára. Nyilván nem olcsó, de nem is lehetetlen összeg.
19.
Giovanni1985
A faszt ez nagy kamu. Oculus questet vesz mindenki kanadaban. Valve nem is fogy. Udv Kanadabol ;)
18.
Korio
#17: Sokan vannak így, nem muszáj indexet venni.Ne fogd rá.Vannak olcsóbbak.Ahogy itt is írták azokon is menni fog.
17.
godach
#8: Én is így vagyok vele. Nem fogok egy játékért egy túlárazott valamiért szaladni (mikor a meglévőkre is kellene két élet) de ettől független fikázni sem fogom.
Ez a trailer nagyszerűen leírta a Half Life-t. Innováció, hangulat mesterfokon. Nincs mese.
16.
Nyarlako
#13: Azt én itt inkább nem írnám le.
15.
Neo1989
Remélem PC-re is kijön majd utólag.
14.
Ultimate
#8: Nem hiszem hogy a látványra gondolt.
13.
godach
#12: Az első hsz-nél lemondtam róla. Te mit szeretnél? :D
12.
Nyarlako
#11: 500€, pontosan az index headset árának a fele.
11.
Korio
#10: Ki mondta hogy vettem?Itt olvastam egy hírt, kb mennyibe fog fájni... .
10.
godach
#9: Mennyiért vetted a péjes 5-öt?
9.
Korio
Végre!Indítsa is be a VR piacot.Ezt lehetett várni.Sokan nem fognak egyetérteni velem, de a Half Life mindig valami ujjal rukkolt elő.Csalódás lett volna egy sima mezei játék.Hogy az index drága lenne?Lehet, de 1x kell megvenni.Remélhetőleg ez a rész beindít valamit, és nem csak 1 játékra kell megvenni.Amúgy a PS 5 sem sokkal olcsóbb.Ha van normális pc inkább index, mint az új PS.
8.
kryszisz
#7: Értem én azt, hogy ezt pozitívumnak szánta, de látványra ez messze nem 2004-es színvonal, a játékmenetet pedig képek alapján nem lehet felmérni, összehasonlítani, tehát sehogy sem jön ki a matek. Persze én is remélem, hogy sikerül megközelíteni a második rész színvonalát (ami nekem all time kedvenc FPS-em), de azért indexet (vagy egyéb VR eszközt) én sem veszek csak ezért, bármennyire is visszatérnék City 17-be.
7.
csongor1996
#6: Az első sorodat elolvasva először én is úgy értettem, hogy leszólod a játékot :D Ha az illető továbbolvas, valószínű ő is rájön hogy ezt te pozitívnak szántad.
6.
user101
#4: Jajj istenem, ez most komoly ? :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...