Half-Life: Alyx - megérkezett az első előzetes

  • Írta: szlav
  • 2019. november 21.
  • Videó
A Valve tudja, hogy mivel lehet rábeszélni a játékosokat a VR-headset vásárlására. A várakozásoknak megfelelően megérkezett a Half-Life: Alyx első előzetese egy csokor 4K-s screenshot társaságában.

Elérkezett a várva-várt pillanat, 2007 óta először most láthatunk mozgás közben új Half-Life-játékot. A Valve továbbra sem tanult meg háromig számolni, első ránézésre azonban az Alyx így sem okoz csalódást - már persze ha az embernek van otthon VR-szemüvege. Van egy olyan érzésünk, hogy jövő márciusban ez a csoport jócskán megnő majd, hiszen a lenti képsorok igen csak system-seller szagúak.

A Half-Life: Alyx főszerepében nem túl meglepő módon a második részben megismert Alyx Vance áll majd. Gordon Freeman talpraesett társa azonban már a találkozásuk előtt felvette a harcot a Combine katonáival az édesapja oldalán, így a két számozott rész közti történet során is jut majd idő az akcióra. A PC-s VR-eszközökre szabott játékban szinte minden tárggyal interakcióba léphetünk majd, erre pedig szükségünk is lesz a puzzle-feladatok során. Alyx szabadon használhatja a lőfegyvereket, de a Gravity Gunhoz hasonló antigravitációs kesztyűvel bármilyen repülő tárgy halálos eszközzé válhat.

A VR-os címeknél gyakran fontos kérdés a játékidő. Az IGN interjúja a Valve egyik programozójával elég biztató képet fest, a játékot képviselő Robin Walker ugyanis elárulta, hogy az Alyx nagyjából olyan hosszú lesz, mint amilyen a Half-Life 2 volt. Ez azt jelenti, hogy 13-15 órás játékidőre kell számítanunk, ami egy efféle játék esetében pompásan hangzik.

A Valve Index alig fél éve jelent meg, Gabe Newell csapata mégsem teszi exkluzívvá a játékot. Habár hagyományos monitorokon nem lesz játszható, a Half-Life: Alyx elérhető lesz minden PC-s VR headseten, beleértve a (PC-re kötött) Oculus Questet, a HTC Vive-ot és a Windows Mixed Realityt is. A tökéletes élményt persze az Valve Index ujjmozgást érzékelő rendszere nyújtja majd, a bellevue-i csapat pedig tovább csalogatja a játékosokat az ő szemüvegüket felé, hiszen az Indexet választók ingyen megkapják a játékot.

Érdemes lesz odafigyelnünk a történetre is, ugyanis a Valve bevonta a Firewatchért felelős Campo Santo íróit is a projektbe - úgy tűnik, hogy a korábbi feltételezéseink beigazolódtak, habár az In the Valley of Gods felől nem érkezett újabb hír. Érdemes megemlíteni, hogy a játék szakít az eddigi tradíciókkal, így mostantól egy beszélő főhőst kapunk, Alyx azonban új szinkronhangot kap: Merle Dandridge helyett ezúttal Ozioma Akagha hangját hallhatjuk.


A Half-Life: Alyx 2020 márciusában érkezik a PC-s VR-eszközökre.

Ezek is érdekelhetnek

77.
Kawada
#76: Neeeem. Amire én konkrétan gondoltam, az nevenincs cigánytelepeken történt riport volt, ahol a sok kicsi gádzsó és gádzsi egyemberként hálálkodott a "hogyishíjjjáknak", mert a migráncsok idejönnek és megerőszakolják őket és elveszik a munkát... :) Amiről te írsz, az más téma...
76.
Juha
#69: A szabolcsi, fogatlan buckalakókról csak annyit, hogy a szavazatok 60-90%-a ukrán volt. Záhonynál külön sávot alakítottak nekik, úgyhogy ne szidd a szabolcsiakat (be is került pármillió karton cigi, most olcsóbb a piacon), arányokban szerintem nem rosszabbak mint máshol.
75.
Ultimate
Én elhiszem hogy sok HL fan morci, még jogosaan is, azt a kurva HL3-at igazán megcsinálhatnák hogy legyen egy nagy fináléja a történetnek. Ha a zsírdisznó nem keresné a steam-ből degeszre magát és érdekelné a pénz meg a játékosok még egy HL1-2 remasterrel is szakíthatnának elötte.
DE!
A VR bármennyire is bohóckodásnak vélik egyesek, egy nagyon is odabaszós cucc. Sokkal de sokkal hatalmasabb élmény egy tévénél vagy projectornál. Elég csak a Resident Evilt kipróbálni benne amiben mégcsak az interakciók sincsenek olyan szinten mint egyes vr demókban, szimplán csak mintha a saját szemünkkel élnénk át az egészet, jóval nagyobb élmény mi.t egy,kijelzőn egy FPS. A VR egyetlen hátulütője a tartalom. Amiből olyan ami baszó, kevés van. Nagyon kevés. Ahhoz hogy ne dögöljön meg tartalom kell rá, kár lenne veszni hagyni messze nem akkora gimmick mint a 3d....Lévén tudják nagyon jól a tartalomgyártók a vr hardvereladásokat így tudják azt is nagyon jól hogy itt még nem lesznek baszó szoftvereladások. Így az AAA fejlesztők nemigen foglalkoztak vele.TALÁN ez a játék végre beindít valamit, és rámozdulnak az emberek valamint a komolyabb AAA fejlesztők.

Egyébként várnám én is a HL3-at de elég komoly fentartásokkal. 15 év telt el a HL2 óta. Azóta a valve mint játékfejlesztő mit rakott az asztalra..? Egy zombis coop henteldét, meg egy logikai fejtörős stuffot. Majd ezeknek a copypaste folytatását. És ennyi....Nehogy aztán kijöjjön a HL3 és hatalmasat csalódjunk, sajnos benne van a pakliban...
74.
Duken
#67: Most meg engem sértegetsz godach? Elmész te a picsába.
72.
delphijos
#65: De kár hogy nem PSVR exkluziv lesz.... úgy fasza játék lenne ( ha nem GOTY ) de így... ;)

Remélem elégedett vagy ;D
71.
godach
#69: Nem igaz :P
Nagyon nem.
70.
godach
#68: Csípi a szemem ez a válasz, mint a hagyma :)
69.
Kawada
#65: Csak ennél a cikknél harmadszor rettegsz paranoid módon psfanbojoktól, úgy, hogy senki egy büdös mukkal nem is utal rá... Kezd számodra olyan lenni, mint a szabolcsi, fogatlan buckalakóknak a migráncs... Életében nem látott még egyet se, de retteg tőle és azonnal leszavaz bárkire aki megvédi őt a fantomoktól (és ad zsák krumlit is mellé, de az mellékes)... :)
68.
DeKor
Nem lehet, hogy kicsit sok volt a tütüke tegnap délután? Nem csak a hozzászólásaid tartalma volt ijesztően más, mint szokott, de még a stílus és a helyesírás. Ha nincs személyiségzavarod, akkor csak valami tudatmódosító szerre tudok gondolni.
A "hisztizést" jobban elmagyarázni nem tudom, de nem is akarom, tegyük fel, hogy annak szólt a kommentem, aki érti.
67.
godach
#66: Említettem már lentebb, hogy a sokaccountos dukennel amiért elnézést is kérek.
A hisztis hl ellenes rohamot viszont ezután is fenntartom, személytől függetlenül.
66.
DeKor
#65: Már csak az nem világos, hogyan jövök én a képbe? Milyen logika vezetett nálad oda, hogy pont én vagyok az, aki mindennek örül, ha az PlayStationre jelenik meg? Tényleg érdekel, most esetleg kiderülhetne, kivel keversz össze.
65.
godach
#60: Tény, hogy kicsit felkaptam a vizet, de mind tudjuk hogy ha ez most SonyVR-re jönne (ami remélem lesz is) akkor nagyon sok tag most a vergődés mellett örülne. Nekem aztán mind1, egy játékért nem fogok Valve indexet venni mint ahogyan PSVR-t sem vettem még azért az öt játékért, ami érdekel. Ettől még tervben van.
64.
DeKor
#63: Nem annak örülnék, ha ez a VR játék a Half-Life 3 lenne, hanem annak, ha jönne a Half-Life 3. Először. És utána lehetne beszélni bármi másról, ami Half-Life.
Persze megeshetne, hogy a Half-Life 3 egy VR játék lesz. Nem tudom azt mondani, hogy annak tudnék felhőtlenül örülni, mert az meg olyan lenne, hogy ránk erőltetnek egy még kiforratlan és nem elterjedt technológiát. De valószínűleg vennék miatta egy Indexet. Velem lehet beszélni. :)
63.
csongor1996
#49: DeKor! Te komolyan örülnél neki ha ez a HL3, vagy EP3 lenne? Vennél miatta VR szemüveget? Én személy szerint örülök hogy ilyen "kis prequel" csak, mert így nem érzem hogy jaj nekem ezt muszáj játszanom, nehogy lemaradjak a sztoriról. Ha már van VR-od akkor oké, érthető hogy HL3-ra vágysz. Én személy szerint örülök hogy a Valve végre csinál valami értelmes játékot, és egyszer talán lesz is lehetőségem kipróbálni.
62.
Nyarlako
#61: Megoldották már hogy normálisan lehessen nem csak gimmick fpst tolni VRban?
61.
abydos
Magyar felirattal itt az interjú, egyértelműen kiderül belőle, hogy miért VR játék: https://www.youtube.com/watch?v=-9K0eJEmMEw&feature=emb_title
Az is leszűrhető, hogy a Half-Life 3 szinte biztos nem lesz billentyűzet és egeres, ha jön, mert az visszabutítás lenne a VR változathoz képest. Szóval lehet várni és gyűjteni szemüvegre.
60.
A Pulyka
#39: "Eredj,vannak évente 2x psre exkluzívok és vegyél azt."

Az meg mindig kettovel tobb evente, mint boxra.

"Holott van csak akik meg ették egy konzolt és nincs csak évente 2 exkluzív rá, azoknak van idejük vergődni."

Most tudtuk meg, hogy mi akik csak ps4-et birtokolnak, mind vergodunk.
Ezt nem egy emberre irod, hanem egy kozossegre. Komolyan paranoias vagy mar, Dekor szoba se hozta a ps4-et :D

59.
Duken
Ennyi! Normális játékokat kell kiadni vr-re és vinni fogják mint a cukrot. Tudom meg fogtok kövezni de egy HF játékkal sem játszottam de ha jól tudom forradalmasította az fps ipart. Na ez meg úgy tünik a vr játékokat fogja. Várós! Azon meg ne vitatkozzatok hogy előzmény vagy folytatás, vagy hogy valaki várja valaki nem! Mindenkinek szíve joga eldönteni és véleményt nyílvánítani. Eddig nagyon minőségi a cucc!
58.
0Hagyma0
Hát szerintem kb ez a játék fogja eldönteni a VR jövőjét, ha átüti a mostani plafont és játékos számot ( és ez bizony azért lehet) akkor kb elindulhat a VR térhódítása, ha nem akkor szerintem semmi nem fogja
57.
DeKor
#56: Az oldal legrosszabb trolljánál is aljasabb vagy már. Szóval te üzengetsz ezzel a PS-es szöveggel, mert téveszméid vannak velem kapcsolatban?
Megkérdezném, hogy miért, de az az általános tapasztalat, hogy csak sunyi módon szurkálódni tudsz, mihelyt valamit normálisan, érvekkel alátámasztva ki kellene fejtened, azonnal megfutamodsz. Mert ahhoz más kevés vagy, a te tudásod itt megáll. Ez is egy stílus, bár mondjuk a női nemiszervvel szokták azonosítani azokat, akik ennyire alattomos módon "kommunikálnak".
Te nyilván nem fogod érteni, amit most mondok, azoknak mondom, akik még olvassák: Nem tudom, ki hol volt 2004-ben, de én például díszdobozos Half-Life 2-t vásároltam. Az 15 éve volt! Úgyhogy már réges-régen nincs szó arról a veterán játékosok körében, hogy adjunk esélyt a Valve-nek, és vegyük meg a játékait, hátha egyszer elkészítik a folytatást. Abból mi már ezerszer megérkeztünk!
56.
godach
#54: Nem egy negyedik rész jön a három lezárása nélkül. Egy előzménytörténet. Ha sikeres lesz, lehet lesz hl3. Ha nem akkor nem. Ha igen, akkor se biztos.
De ha vergődő kiskölyök stílusban már most bolykottálnak valamit, akkor tuti azt hiszik hogy nincs rá igény. Holott van csak akik meg ették egy konzolt és nincs csak évente 2 exkluzív rá, azoknak van idejük vergődni.
55.
godach
#53: Uncharted Lost Legacy-t megvetted?
54.
prodigy1990
#53: Most gondoljunk bele, milyen lett volna, ha például nem fejezik be a Mass Effect trilógiát, hanem helyette jön az Andromeda. Ugyanaz a helyzet. Én nem tudok úgy élvezni egy játéknál sem egy olyan részt, amíg egy megkezdett történet nincs befejezve.
Hiába lesz jó játék az Alyx, folyamatosan az lenne az érzésem, hogy a 3. résszel vagy az Episoda 3-al mi lesz?
Vagy más példákkal élve: mi lett volna, ha az Arkham széria is félúton félbeszakad és kiadnak egy Robin részt? Gears of War, Uncharted széria, Dragon Age és még sorolhatnám...
Hiába adnának ki bármelyik játékból spin-off részt, nem tudnám addig élvezni, míg az alapszéria története nincs lezárva.
53.
DeKor
#52: Oké. Amint korábban kifejtettem, mihelyt megvan a Half-Life 3, lehet beszélni a többiről. Hatalmas örömmel fogok megvenni mindent, ami Half-Life. Ehhez azonban be kell fejezniük az elkezdett történetet.
Ugyanis erős a gyanúm, hogy a Half-Life 3 belengetése csak egy újabb reklámfogás most is, ahogy korábban volt már példa rá nem egyszer. Ne legyen igazam, ennél boldogabbá sosem tenne a tévedésem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...