Project Scarlett - sűrűn jöhetnek a first-party játékok

  • Írta: szlav
  • 2019. november 29.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox Game Studios bővülése remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét. A Microsoft következő konzolja a tervek szerint akár negyedévente kaphat új, belső fejlesztésű címeket.

A Microsoft nem szeretné elkövetni ugyanazt a hibát kétszer - a következő konzolgenerációban kiemelt hangsúlyt kapnak az Xbox Game Studios belső fejlesztésű játékai. Erre pedig láthatóan komolyan fel is készültek, hiszen immáron 15 fejlesztőcsapat dolgozik a 2020-tól érkező Project Scarlettes és a PC-s címeken, beleértve a 343 Industries csapatát, a The Coalitiont, a Rare-t és a Playground Gamest.

Matt Booty a GamesRadar interjújában elárulta azt is, hogy nagyjából milyen tempóban várhatunk ezekre a fejlesztésekre. Az Xbox Game Studos feje nagyon pozitívan áll hozzá már a 2020-as felhozatalhoz is, a kezdeti lendület pedig várhatóan nem áll meg az ezt követő években sem. Booty szerint a vállalat célja az, hogy 3-4 havonta új first-party játékok kerüljenek a konzolra.

Ez a tempó valóban jól hangzik, főleg az Xbox One exkluzívjaihoz és belső fejlesztésű címeihez képest. A generáció vége felé közeledve kijelenthetjük, hogy a Microsoft képtelen volt tartani a tempót a Sony saját játékaival, amelyek ráadásul rendre nagyszerű fogadtatásban részesültek. Reménykedjünk benne, hogy a jövő évi karácsonyi szezonban megjelenő konzolnak lesz mire büszkének lennie! 

36.
36.
PaprikaJancsi
#33: Igen, érdemes azt is látni, hogy az MS az elmúlt évben kihozta Switchre is az Ori-t, Cupheadet és a Super Lucky's Tales-t.
33.
33.
#25: A Micro máshogy szerez pénzt és valahogy, de megy nekik. A Sony nyilván nagyot kaszál az exek-ből, de azokat gyártani is költséges. Ha bármilyen minőséget tartani szeretnének, akkor egy ilyen játék, mint Last of Us 2 nem csak sok pénzbe, hanem évekbe is kerül. És ha pl olyan lesz (nem), mint a Life of the Black Tiger , akkor nem is nyernek rajta pénzt. Ez meghatározza majd a Sony következő generációját pénzügyileg.

Itt a Micro, aki azzal nyit, hogy nem is csinál annyi ilyen hatalmas költégvetésű játékokat, amitől marad pénze és ideje. De láthatjuk, hogy inkább kiadja PC-re is a cuccát, mi több, mindent szór ki gamepass-be konzolra, pc-re egyaránt. De csak ennek a gamepass-nek köszönhetően még a Windows 10 eladásai is megnőttek, ami nem is a Spencer területe. A gamepass potenciális előfizetői köre egyaránt a PC-s és a Boxos tábor, ami együtt kitesz egy Sony vásárlókört - vagy többet.

Ezeknek az előfizetőknek a száma megállás nélkül növekszik és csak elenyésző százalékuk szórakozik azzal, hogy minden hónapban újít 1€-s lehetőségért, mert amúgy is csak 4€ a pass. És ez egy határ bevétel úgy is minden hónapban, hogy semmilyen játékot nem csináltak. Amit meg csinálnak, abból meg rekordot dönt az eladás úgy is, hogy pass-ben van. A MS így áll neki a generációnak, hogy dől a lé, a Sony meg úgy, hogy vagy kaszál egy költséges ex, vagy nem. Szóval azért elveszni nem fog egyik sem, és maradnak ketten, ami ugyan úgy harc, de nem úgy, ahogy te gondolod. Szerintem a MS előbb-utóbb a te pénzedet is szedni fogja, mert ha rajtuk múlik és amennyire az exkluzivitásban a marketing értéken túl pénz is van, jobban jár, ha kitolja a Halo-t meg a Gearst-is PS-re is gamepass-be. Meg minden mást is.

Játékosként megérheti Sony rajongónak is maradni az új generációban ugyan úgy, biztos vagyok, hogy semmi bajod nem lesz tőle. De még nem érdemes egyiket sem eltemetni, mert kvázi mindkettő cég másik zsebedből veszi ki a pénzt.

Ha meg a PC mellé választasz konzolt sem biztos, hogy a Sony jöhet csak szóba. Oké az exek miatt csakis és kizárólag Sony jó a PC mellé, de vannak ám ott is "nem ex" játékok, amik meg box-ra meg gépre vannak csak és ott folytatod az egyiken a végigjátszásodat, ahol tegnap a másikon abbahagytad. Mindezt ugyan azzal a gamepad-del. Ennek is megvan a szolgáltatás szerinti értéke és mellé ilyenek hullanak gépre, hogy Age of 4. Mondjuk ez más kérdés megint, de egy jövő generációs Xbox konzol only player sem fog unatkozni minden megjelenő cuccal a pass-ben fillérekért, meg egy nyakába szakadt halom X360 és One visszafele kompatibilis könyvtárral.
32.
32.
DeKor
Ha jól sejtem, ezek továbbra sem Xbox exkluzívok lesznek, hanem Windows 10 exkluzívok. Akkor az új generációban sem veszek Xboxot.
Viszont kíváncsian várom, mivel fognak előrukkolni, az komoly lenne, ha elkezdenének versengeni a Sonyval minőségben, és azért oda tudnának verni a mezőnynek egyszer-kétszer.
31.
31.
Marcus88
#30: #20 helyett #29 bocs.....fránya szerkesztés gomb!!
30.
30.
Marcus88
#27: Majd meglátjuk mi lesz,de a két játék amit írtál azoknál tudták,hogy el kell engedniük.
A húzó címek maradtak és lesznek újak is a jövőben.Ki tudja mit kotyvasztanak a háttérben.

#20 Jogos,az autós játékaikat tényleg háttérbe szorították sőt az FPS lövöldéket is!
27.
27.
adamsfamily
#25: Az az igazság,hogy a következő generációban szerintem mind a két cég a PC táborért fog versengeni.A Sony elérhetővé tette a Ps Now szolgáltatást pc-re,a Death stranding se lett valódi exkluzív,ahogy a Quantic Dream játékok is elvesztették az exkluzivitásukat.
De abban igazad van,hogy a Microsoft a rosszabbnál rosszabb döntéseket pakolta egymásra.Az elején a gyengébb hardvert adták drágábban a Kinect kötelezővé tétele miatt,amivel a Kinectet ki is nyírták.
A Crackdown 3 egy katasztrófa lett,a Scalebound-ot elkaszálták,a Fable szériát is elvitték a ratyi multi irányába,PGR már nincs,a Remedy-t elengedték,lehetne még sorolni.
Az egyetlen dolog amiben bízom,hogy ezzel a temérdek stúdióval majd tudnak kezdeni valamit és nem valami idiótát raknak az élükre.
23.
23.
#17: Nem volt a Dad of War semmi csoda, csak ezeknél a PS exeknél a fél évnél is jóval több, kb 1 év kell, amire az emberek elmondják, hogy nem nagy eresztés egyik sem.
21.
21.
kopic
Hiszem majd, ha látom...
12.
12.
Sajnos mindez az indie-fest folytatását jelenti...
9.
9.
frankdelgado
Nem fognak ezek semmit se villantani. Majd elhintik a fable-t, azt előàllnak vmi fable fèlèvel...majd jön a cuphead2 mint húzócím. Ötletek kellenènek, de mintha a kreativitàs tiltott tudomàny lenne...azèrt a sonynàl egy olyan elcsèpelt tènàbol mint a zombiapokalipszis, tudtak 2 okyan jàtèkot is kidobni, ami odaszegez a kèpernyő elè. A state2-ben voltak jó dolgok, tetszet a bàzismenetdzselès, de nem volt ami összetartotta volna a jàtèkot, csak egy "b" kategoriàs zombifilm iró kellet volna, aki fingott volna valami halovàny sztorit..azèrt a days gonet mondjuk nem tudom letenni..
6.
6.
adamsfamily
#2: Gondolom idióták hozzá.Ennek a generációnak az elején mindent elrontottak,amit el lehetett.Az exkluzív játékok mennyisége a kisebbik gond volt,a nagyobb az,hogy amiket most is mutogattak,azok többnyire alacsony költségvetésű indie szarok,ratyi rajzfilmes grafikával.
Kíváncsi leszek,hogy mit tudnak majd kezdeni a felvásárolt stúdiókkal.
5.
5.
godach
#2: A géppel semmi baj, nekem az one S mai napig megeszi a Pro-t töltési időben, csendességben és még sok másban.
Inkább az MS exkluzív címekkel volt baj, amibe mintha pofátlanul belekényelmesedtek volna. Ha volt is, akkor olyan mint a State of Decay 2 ami lehetett volna nagyon jó is (bármennyire szeretem) de nem lett az, mert ugyan olyan indie és kezdő minőségbe és tartalomba adták ki mint az elsőt, ami ott még megbocsájtható volt, itt pedig már nem.
Ellenben mai napig látom a menetrendet egy Sea of Thieves csoportban mennyire aktívak, szóval szerintem ez az irány jó is lehet. Mellette a The Outher Worlds ami egy külsős cím amit menet közben vásároltak fel de nem szóltak bele valamint a Gears 5 ami viszont belsős cím és látszik a törődés, minőség rajta. Jó irány lesz, csak tartsák is meg.
2.
2.
p3ti
Sajnos az MS -nél ebben a generációban nagyon "elfelejtettek" saját játékot fejleszteni. Ideje lenne nekik új IPket,új sorozatokat fejleszteniük,különben újra nagyon csúnyán alúl fognak maradni. Nem is értettem hogy az X360 remek lendülete után hogy voltak képesek ennyire elszúrni..de remélhetőleg tanultak,és egy konkurencia képes gépet és lineupot fognak fejleszteni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...