Project Scarlett - sűrűn jöhetnek a first-party játékok

  • Írta: szlav
  • 2019. november 29.
  • Hír
Az Xbox Game Studios bővülése remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét. A Microsoft következő konzolja a tervek szerint akár negyedévente kaphat új, belső fejlesztésű címeket.

A Microsoft nem szeretné elkövetni ugyanazt a hibát kétszer - a következő konzolgenerációban kiemelt hangsúlyt kapnak az Xbox Game Studios belső fejlesztésű játékai. Erre pedig láthatóan komolyan fel is készültek, hiszen immáron 15 fejlesztőcsapat dolgozik a 2020-tól érkező Project Scarlettes és a PC-s címeken, beleértve a 343 Industries csapatát, a The Coalitiont, a Rare-t és a Playground Gamest.

Matt Booty a GamesRadar interjújában elárulta azt is, hogy nagyjából milyen tempóban várhatunk ezekre a fejlesztésekre. Az Xbox Game Studos feje nagyon pozitívan áll hozzá már a 2020-as felhozatalhoz is, a kezdeti lendület pedig várhatóan nem áll meg az ezt követő években sem. Booty szerint a vállalat célja az, hogy 3-4 havonta új first-party játékok kerüljenek a konzolra.

Ez a tempó valóban jól hangzik, főleg az Xbox One exkluzívjaihoz és belső fejlesztésű címeihez képest. A generáció vége felé közeledve kijelenthetjük, hogy a Microsoft képtelen volt tartani a tempót a Sony saját játékaival, amelyek ráadásul rendre nagyszerű fogadtatásban részesültek. Reménykedjünk benne, hogy a jövő évi karácsonyi szezonban megjelenő konzolnak lesz mire büszkének lennie! 

38.
Kawada
#37: És ebből te a "szinte" szó jelentésével nem vagy tisztában, vagy nem érted, hogy én egy adott műfaj/stílusról beszélek... Lineáris, történet központú játék... Ez kb. olyan, mintha azon sopánkodnék, hogy "alig vannak már jó akció filmek", te pedig nekiállnál engem hülyézni mert mennyi dráma, horror és vígjáték jelenik meg másoktól...
37.
adamsfamily
#34: "Senki nem mondta, hogy csak a sony ad ki játékot..."
Konkrétan be is másoltad a hozzászólásodba 2 bekezdéssel feljebb,hogy "LINEÁRIS, STORY BASED cuccokat SZINTE csak a sonytól láthattunk".
Neked kellene elolvasnod,hogy mit írsz,mert konkrétan egy hozzászóláson belül sikerült megcáfolnod magadat!
36.
PaprikaJancsi
#33: Igen, érdemes azt is látni, hogy az MS az elmúlt évben kihozta Switchre is az Ori-t, Cupheadet és a Super Lucky's Tales-t.
35.
Marcus88
#34: Engem is a folytatások csábítanak és az új címek amik készülnek még.
Persze azért a multis címeket is szeretem,ott is vannak kedvencek.
Az meg,hogy melyik lesz az erősebb gép,nem nagyon érdekel,nálam nem ez dönt a választásnál.Csak is a játékok,mert egy konzol erre való.
34.
Kawada
#29: Kérlek menj és olvasd el megint a hozzászólást amire reagáltál...

"LINEÁRIS, STORY BASED cuccokat SZINTE csak a sonytól láthattunk"

és

"Szerencsére az ELMÚLT 1-2 ÉVBEN az látható, hogy SOKAN FORDULNAK VISSZA a single címek felé. TALÁN RÉSZBEN azért, mert a Sony bizonyítani tudta, hogy van erre azért jelentős kereslet".

Senki nem mondta, hogy csak a sony ad ki játékot... És egy szóval se mondtam, hogy csak ők adnak ki jó játékot. Viszont nem titkolom azt se, hogy hozzám az a műfaj, ami a Sonynak nagyon megy, hozzám közel áll. Egyszerűen nekem tetszik a receptjük, úgyis, ha valóban, minden játékukban a játékelemek 70%-a újrahasznosított és visszakönő. Nekem pont az ilyesmi játékok azok, amik hiányoztak, vagy ha voltak, valamiért nem tudtak hosszabb távon lekötni (pl. új Tomb Raiderek).

Az autós részt én személy szerint leszarom. Én megértem ha valakinek erekciója lesz a Forzáktól, engem hidegen hagynak az open world autós játékok, főleg, ahol 20 éves majmokkal kell vezessek mert annyi sztori azért van benne, és nem áll hozzám közel az sem, hogy 10 percet kell autókázzak egy 5 perces versenyért, ami után aztán 12,5 percig táncoló ripacsokat látok és tüzijátékot, majd jöhet újabb 10 perc autókázás a nagyvilágban, hogy megint versenyezhessek. Nekem egy ideje már csak ripacskodásban múlja felül önmagát a Forza, és az, hogy ő legjobb cím ezen a téren, az inkább a szomorú valóságnak szól, mint a játék valós, abszolút értékének. Én kiégtem az autós címekkel ugyanúgy, mint anno az RTS műfajjal...

Valószínű továbbra is előfizetek néha a game pass-re. De nekem továbbra sem kínál olyat a box, amiért gondolkodóba essek. Engem így nem érdekel milyen lesz a konzoljuk, remélem a kontrollerük még jobb lesz, és remélem sok jó játék fog kikerülni tőlük. Ha ezek exek lesznek és olyanok, amiért érdemesnek látom, hogy vegyek, veszek örömmel... Ez egy kedves hobbim... nem szórom rá a pénzt ész nélkül, de nem is sajnálom. Nálam ez nem márka kérdés és szerencsére nem vagyok rászorulva arra, hogy abból a helyzetből, hogy csak 1 konzolt vagy géming platformot engedhetek meg magamnak, érzelmi és identitásbeli kérdést csináljak... Én örülnék a legjobban, ha jó címek kerülnének ki az MS-től. És nagyon várom az AoE4-et, a Wasteland 3 instant pre-order nálam és tinilányként örültem a hírnek amikor olvastam, hogy rpg-kre fognak talán koncentrálni, mert van 1-2 csapatuk akiben remek potenciál van ezen a téren.

Viszont a TloU2, a Ghost of Csucsu, és az ebben a genben elindított címek egy részének vélhetően érkező folytatásai elég indok, hogy vegyek ps5-öt. Legfeljebb nem megjelenéskor.
33.
Neotechtr
#25: A Micro máshogy szerez pénzt és valahogy, de megy nekik. A Sony nyilván nagyot kaszál az exek-ből, de azokat gyártani is költséges. Ha bármilyen minőséget tartani szeretnének, akkor egy ilyen játék, mint Last of Us 2 nem csak sok pénzbe, hanem évekbe is kerül. És ha pl olyan lesz (nem), mint a Life of the Black Tiger , akkor nem is nyernek rajta pénzt. Ez meghatározza majd a Sony következő generációját pénzügyileg.

Itt a Micro, aki azzal nyit, hogy nem is csinál annyi ilyen hatalmas költégvetésű játékokat, amitől marad pénze és ideje. De láthatjuk, hogy inkább kiadja PC-re is a cuccát, mi több, mindent szór ki gamepass-be konzolra, pc-re egyaránt. De csak ennek a gamepass-nek köszönhetően még a Windows 10 eladásai is megnőttek, ami nem is a Spencer területe. A gamepass potenciális előfizetői köre egyaránt a PC-s és a Boxos tábor, ami együtt kitesz egy Sony vásárlókört - vagy többet.

Ezeknek az előfizetőknek a száma megállás nélkül növekszik és csak elenyésző százalékuk szórakozik azzal, hogy minden hónapban újít 1€-s lehetőségért, mert amúgy is csak 4€ a pass. És ez egy határ bevétel úgy is minden hónapban, hogy semmilyen játékot nem csináltak. Amit meg csinálnak, abból meg rekordot dönt az eladás úgy is, hogy pass-ben van. A MS így áll neki a generációnak, hogy dől a lé, a Sony meg úgy, hogy vagy kaszál egy költséges ex, vagy nem. Szóval azért elveszni nem fog egyik sem, és maradnak ketten, ami ugyan úgy harc, de nem úgy, ahogy te gondolod. Szerintem a MS előbb-utóbb a te pénzedet is szedni fogja, mert ha rajtuk múlik és amennyire az exkluzivitásban a marketing értéken túl pénz is van, jobban jár, ha kitolja a Halo-t meg a Gearst-is PS-re is gamepass-be. Meg minden mást is.

Játékosként megérheti Sony rajongónak is maradni az új generációban ugyan úgy, biztos vagyok, hogy semmi bajod nem lesz tőle. De még nem érdemes egyiket sem eltemetni, mert kvázi mindkettő cég másik zsebedből veszi ki a pénzt.

Ha meg a PC mellé választasz konzolt sem biztos, hogy a Sony jöhet csak szóba. Oké az exek miatt csakis és kizárólag Sony jó a PC mellé, de vannak ám ott is "nem ex" játékok, amik meg box-ra meg gépre vannak csak és ott folytatod az egyiken a végigjátszásodat, ahol tegnap a másikon abbahagytad. Mindezt ugyan azzal a gamepad-del. Ennek is megvan a szolgáltatás szerinti értéke és mellé ilyenek hullanak gépre, hogy Age of 4. Mondjuk ez más kérdés megint, de egy jövő generációs Xbox konzol only player sem fog unatkozni minden megjelenő cuccal a pass-ben fillérekért, meg egy nyakába szakadt halom X360 és One visszafele kompatibilis könyvtárral.
32.
DeKor
Ha jól sejtem, ezek továbbra sem Xbox exkluzívok lesznek, hanem Windows 10 exkluzívok. Akkor az új generációban sem veszek Xboxot.
Viszont kíváncsian várom, mivel fognak előrukkolni, az komoly lenne, ha elkezdenének versengeni a Sonyval minőségben, és azért oda tudnának verni a mezőnynek egyszer-kétszer.
31.
Marcus88
#30: #20 helyett #29 bocs.....fránya szerkesztés gomb!!
30.
Marcus88
#27: Majd meglátjuk mi lesz,de a két játék amit írtál azoknál tudták,hogy el kell engedniük.
A húzó címek maradtak és lesznek újak is a jövőben.Ki tudja mit kotyvasztanak a háttérben.

#20 Jogos,az autós játékaikat tényleg háttérbe szorították sőt az FPS lövöldéket is!
29.
adamsfamily
#20: "Tucat más autós játék van a piacon. Ellenben lineáris, story based cuccokat szinte csak a sonytól láthattunk (azon a szinten ami meg is tudja mutatni ennek a generációnak az erejét. "
Persze,a Sony évi 2 single játékán kívül a piacon senki nem adott ki semmit.Azért ezt te se hiszed el,vagy csak szimplán barlangban laksz.
Ott volt idén a DMC V,a Tomb Raider,Resident Evil 2,AC Odyssey,Control,Sekiro,Star wars Jedi:FO,Gears 5,RDR2.Szóval azt nem mondanám,hogy a Sony-nak köszönhető bármi is.
Ellenben autós játék csak a Need for speed és a Crew van,ami a Forza mellett próbál megmaradni.Project Cars folytatás már nem lesz az Asetto Corsa meg inkább a PC-re ment rá.Szóval
A Sony lépítette a GT sorozatot és a Driveclub-ot is.
27.
adamsfamily
#25: Az az igazság,hogy a következő generációban szerintem mind a két cég a PC táborért fog versengeni.A Sony elérhetővé tette a Ps Now szolgáltatást pc-re,a Death stranding se lett valódi exkluzív,ahogy a Quantic Dream játékok is elvesztették az exkluzivitásukat.
De abban igazad van,hogy a Microsoft a rosszabbnál rosszabb döntéseket pakolta egymásra.Az elején a gyengébb hardvert adták drágábban a Kinect kötelezővé tétele miatt,amivel a Kinectet ki is nyírták.
A Crackdown 3 egy katasztrófa lett,a Scalebound-ot elkaszálták,a Fable szériát is elvitték a ratyi multi irányába,PGR már nincs,a Remedy-t elengedték,lehetne még sorolni.
Az egyetlen dolog amiben bízom,hogy ezzel a temérdek stúdióval majd tudnak kezdeni valamit és nem valami idiótát raknak az élükre.
26.
Kawada
#24: Jól van, Tibike... :)
24.
Neotechtr
#20: Ha csak a kaptafa karakterdráma apa-fia- apa-lánya Sony single játékok lennének, akkor már én is csak multy only lennék. Ráadásul tévedés, hogy a Sony hozza a legjobbakat, amikor még a konzol konkurencia Microsoft is ilyeneket tol, mint Age of Empires, Gears, Flight Simulator, az összes többi nem Sony, vagy MS játék jobb, mint a mindig ugyan olyan receptre készülő Sony exek.
23.
Neotechtr
#17: Nem volt a Dad of War semmi csoda, csak ezeknél a PS exeknél a fél évnél is jóval több, kb 1 év kell, amire az emberek elmondják, hogy nem nagy eresztés egyik sem.
21.
kopic
Hiszem majd, ha látom...
20.
Kawada
#17: Tényleg egyenértékűnek tekinthető, hogy az egyik alig jött ki értékelhető címmel, azzal, hogy nem volt autós cucca a másiknak? :D ne vicceljünk már. Tucat más autós játék van a piacon. Ellenben lineáris, story based cuccokat szinte csak a sonytól láthattunk (azon a szinten ami meg is tudja mutatni ennek a generációnak az erejét. Szerencsére az elmúlt 1-2 évben az látható, hogy sokan fordulnak vissza a single címek felé. Talán részben azért, mert a Sony bizonyítani tudta, hogy van erre azért jelentős kereslet, ha azok tisztességesen meg is vannak csinálva.

Abba, hogy mi mennyire tetszett, szerintem kár belemenni nagyon mélyen, veszekedést kerülendő. Számomra mondjuk pont a beyond fulladt érdektelenségbe és a korábbi God of Warokat untam meg 30 perc alatt. És bár szerettem a Detroitot, de szerintem is sokat hagytak ebben a témában. A Kara szál viszont nagyon erős szerintem.

A Quantum breaknek meg nem én vagyok a célközönsége. Én az ilyen 20 perces videóbetétektől megőrülök játék közben.
17.
adamsfamily
#16: A Quantum Break volt még ami említésre méltó.
Amúgy szerintem a Sony se vitte túlzásba ezt a generációt.Amiből a Microsoft részéről többlet van az exkluzívoknál,az a Sony-nál hiány cikk és fordítva.De ilyen konkurencia mellett érthető,hogy ellustultak.
Az Ms a sztori központú játékokat hanyagolta,a Sony pedig a verseny játékokat.A Detroit például nem nyűgözött le,pedig a Heavy rain-t és a Beyond-ot is kijátszottam.Egynek elmentek.
Az új God of war szerintem játékmenetben elég gyenge lett.Konkrétan ez volt az első olyan God of war,aminél azt vártam hogy vége legyen.
16.
Kawada
#13
Elég sok jó játék jött ki egyébként abban az időben is. Más kérdés, hogy engem nem nagyon hoztak lázba. De egy Ratchet and Clank is kb. elérhetetlen szint volt az ms számára ebben a genben, és még egy Order 1886 is jobb volt, mint az MS kínálatának 80%. Pedig talán az volt a mélypont a Sony részéről. Leírsz egy ekkora faszságot, és amikor előkerül pár ember, hogy elmondjuk mekkora hülyeség, akkor mi vagyunk a fanbojok... :)

Témához: remélem nem Gear, Halo és Forza mobilos, tabletes, böngészős és még a tököm tudja miféle dolgokban fog ez kimerülni. Nagyon szeretnék úgy címeket látni. Remélem igaz lesz a pletyka, hogy nagyobb figyelmet szeretnének az rpg-knek.
Sokan panaszkodnak az indie-k miatt, nekem például kifejezetten tetszett nagyon sok indie szerű játék amiket e3 alatt lehetett látni a micro háza táján. Persze annyira nem néztem utánuk, hogy egyértlemű legyen, hogy melyik belsős cím, melyik olyan ami csak game pass-ben lesz de egyébként semmi közük hozzá. Wasteland 3-at tűkön ülve várom már.
12.
Sajnos mindez az indie-fest folytatását jelenti...
10.
hajbel
Sok fejlesztővel szerződtek, ok. Csak kicsit olyan érzésem van, hogy a fejlesztők pedigréje eléggé vegyes. Ráadásul a microsoft lemaradása miatt sürgetve lesznek, hogy kiadjanak valami kézzel foghatót. Ez pedig, mint tudjuk, általában a minőség rovására megy.
9.
frankdelgado
Nem fognak ezek semmit se villantani. Majd elhintik a fable-t, azt előàllnak vmi fable fèlèvel...majd jön a cuphead2 mint húzócím. Ötletek kellenènek, de mintha a kreativitàs tiltott tudomàny lenne...azèrt a sonynàl egy olyan elcsèpelt tènàbol mint a zombiapokalipszis, tudtak 2 okyan jàtèkot is kidobni, ami odaszegez a kèpernyő elè. A state2-ben voltak jó dolgok, tetszet a bàzismenetdzselès, de nem volt ami összetartotta volna a jàtèkot, csak egy "b" kategoriàs zombifilm iró kellet volna, aki fingott volna valami halovàny sztorit..azèrt a days gonet mondjuk nem tudom letenni..
6.
adamsfamily
#2: Gondolom idióták hozzá.Ennek a generációnak az elején mindent elrontottak,amit el lehetett.Az exkluzív játékok mennyisége a kisebbik gond volt,a nagyobb az,hogy amiket most is mutogattak,azok többnyire alacsony költségvetésű indie szarok,ratyi rajzfilmes grafikával.
Kíváncsi leszek,hogy mit tudnak majd kezdeni a felvásárolt stúdiókkal.
5.
godach
#2: A géppel semmi baj, nekem az one S mai napig megeszi a Pro-t töltési időben, csendességben és még sok másban.
Inkább az MS exkluzív címekkel volt baj, amibe mintha pofátlanul belekényelmesedtek volna. Ha volt is, akkor olyan mint a State of Decay 2 ami lehetett volna nagyon jó is (bármennyire szeretem) de nem lett az, mert ugyan olyan indie és kezdő minőségbe és tartalomba adták ki mint az elsőt, ami ott még megbocsájtható volt, itt pedig már nem.
Ellenben mai napig látom a menetrendet egy Sea of Thieves csoportban mennyire aktívak, szóval szerintem ez az irány jó is lehet. Mellette a The Outher Worlds ami egy külsős cím amit menet közben vásároltak fel de nem szóltak bele valamint a Gears 5 ami viszont belsős cím és látszik a törődés, minőség rajta. Jó irány lesz, csak tartsák is meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...