Konzolon véget ér a Gwent pályafutása

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 5.
  • Gyászhír
A CD Projekt RED egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy miután egyre több platformra elérhető a The Witcher kártyajátéka, a Gwent, ezért mérlegelniük kellett, és ennek bizony voltak most áldozatai.

A Gwent konzolos változatai még 2017-ben rajtoltak el, de úgy tűnik, komoly játékosbázist sem PlayStation 4-en, sem Xbox One-on nem tudott toborozni magának a kártyajáték. Közben viszont a lengyel stúdió ráfeküdt a játékos mobilos verziójára is, így október óta már iOS-en is játszható a Gwent, és már az Android-változat is úton van.

Ez azt jelentette, hogy a csapatnak egyszerre kellett támogatnia iOS-en, PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on a játékot, miközben Androidra is zajlanak a fejlesztési munkálatok. A CD Projekt RED azonban mérlegelte a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy ennyi platformmal nem tudnak egyszerre foglalkozni.

Ebben a versenyben végül a konzolos változatok maradtak alul. December 9-én kapja meg az utolsó frissítését a PlayStation 4-es és Xbox One-os kiadás, miközben a valódi pénzzel történő vásárlást már le is állították a fejlesztők. A játék egészen 2020. június 9-ig lesz konzolon játszható, utána kihúzzák a dugót a szerverekből. A stúdió a közleményében arra kéri a rajongókat, hogy ha valaki szeretné átköltöztetni a profilját a megmaradó platformok valamelyikére, akkor azt tegye meg az említett időpontig.

8.
MűszálasLőrinc
#5: Grat.
Kisakkoztad ami a cikkből és az előtted levő pár kommentből is leszűrhető.
7.
MűszálasLőrinc
#6: És ettől most bizos jobb lett neked (mehetsz most már rántani egyet).
Konzolon csak csúcsgrafikás nézdahátam rókabőrre van igény az az átlag konzoltulaj szellemi nyomora. (Akinek nem inge..)
Neked nem jött be így minek is ilyen.
Akinek igen az meg dögöljön meg.
Világos.
(Én sem játszottam vele, de nem zavart, hogy van ilyen is) .

Az más hogy a kiadója döntött úgy ahogy és jogosan, de az amit irtal diónyi agyra vall.
6.
sanyikatarzan
De most komolyan, ki játszik ilyen szarral konzolon? Megveszed a pst vagy a boxot és majd ilyen kártyás hülyeségget játszol rajta? már hamarabb kellett volna meglépni
5.
delphijos
Bár szerintem azért ebben a döntésben az is benne van hogy azért nem AKKORA siker.... nem éri meg ennyi platform. És azt dobták gondolom ahol a legkevésbé megy
4.
delphijos
#3: Hát ezzel egyetértek. Én IPad-on nyomom, eszembe se jutott konzolra leszedni.
3.
user101
Most komolyan, ha van mobilra, akkor az összes többi felesleges... :)
2.
mephi
Sajnálatos döntés, de abszolút érthető. Mai napig PC-n játszok a játékkal, és bár van itthon konzolom nem terveztem sosem, hogy átmenjek rá.
Az új iOS mobilos változat annyira jól megy, hogy egy cseppet sem lepett meg, hogy ezt a döntést meghozták. Ugyanakkor sajnálom azt, aki eddig konzolon játszott, mert azt preferálta, és bár minden dolgát átviheti más platformra, azért mégis más érzés lesz így számára a játék, még akkor is ha továbbra is képes lesz kontrollerrel TV-n játszani, ha akar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...