Befutott a Detroit: Become Human gépigénye

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 11.
  • Gépigény
Link másolása
Holnaptól vásárolható meg a Detroit: Become Human PC-s változata, és bár a Quantic Dream nem kapkodta el a dolgot, még viszonylag időben közzétette a játék rendszerkövetelményeit.

Holnap, vagyis december 12-én kerül fel az Epic Games Store kínálatába a Detroit: Become Human PC-s változata.

A fejlesztők a Twitteren osztották meg a játék rendszerkövetelményeit, az ígéreteik szerint pedig további részletekre számíthatunk a megjelenést követően. Arról sajnos már nem ejtettek szót, hogy a Heavy Rainnel és a Beyonddal ellentétben a Detroit miért nem kapott demót.

Minimum gépigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-3770 @ 3,4 GHz vagy AMD FX-8350 @ 4,2 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 780 vagy AMD Radeon HD 7950
  • VRAM: 3 GB


Ajánlott gépigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i5-8400 @ 2,8 GHz vagy AMD Ryzen 5 1600
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy AMD Radeon RX 580
  • VRAM: 4 GB
37.
37.
user101
#36: Hát még a 144 - 240 :)))
36.
36.
Macifasz
Nos, grafikában egyelőre olyan egetrengető különbséget nem látok a konzolos verzióhoz képest, viszont az a +30 FPS, amivel ez a PC-s verzió rendelkezik...brutttttálisan érezhető. :-D Alig várom már, hogy így, ebben a formában újra átélhessem az egészet. Az intro az elején pedig még mindig mesteri.
22.
22.
Ganzer
Oké srácok, köszönöm a tanácsokat! Egyelőre akkor kivárok még, amúgy sem sürgős.
17.
17.
axodox
#13: Én megvárnám amíg kijönnek az új konzolok, és az alapján lőném be, a játékok nagy érsze konzolra készül, így a gépigény akkor nő meg, mikor kijönnek az újak.

Mikor utóljára váltottam GTX Titan-ról (ami kicsit gyengébb mint egy 1060 GTX) 1080Ti-re az kb 2-3x annyi teljesítményt adott (ebben az új APIk támogatása is kézrejátszott), ami kb arra volt elég, hogy 1440p ről kikacsintsak a 4K felé.

Az RTX szerintem egyhamar nem gyorsul be annyira, hogy megérje a felbontás / framerate esést. Olyan áron inkább érdemes egy jó 120FPS / 4K / HDR monitort szerezni, mert a nagy felbontás vagy framerate és méginkább a jobb színek többet dobnak az élményen, mint az RTX eddigi alkalmazásai (pl az említett Far Cry 5 gyönyörű HDR-ben). Majd ha már flottul megy a 4K legalább 60 de inkább 120FPS-en, akkor majd mehetünk raytracelni.
14.
14.
Stranger
#12: Meglepődnék ha nem bírná egy átlagos i5. Persze lehet, hogy tényleg annyira 8 szálra optimalizálnak.

#13
Én ezt a generációt már kihúznám a 970-el. Sztem a legtöbb játék még egész jól fut rajta. Jövőre jönnek új kártyák, új RT támogatással, azt már érdemes kivárni.
13.
13.
Ganzer
#12: Lenne egy gyors kérdésem: nekem is i7 4770k-m van egy GTX 970-essel, 16 GB rammal. Full hd játékra ha a GTX 970-est lecserélem egy pl GTX 1660 ti-re (vagy másra, ha van jobb ötleted??), akkor még egy darabig rendben leszek?
12.
12.
axodox
Témára visszatérve: az eredeti twitter üzenetben szerepel a minimum spechez, hogy: "6 to 8 logical cores minimum highly recommended".
8.
8.
axodox
Egyébként számomra kérdés, hogy egy ilyen - amennyire tudom - történet központú kalandjátékban miért kellene különösen gyors CPU, hiszen bonyolult AI, fizika nem a műfaj jellemzője.

A gépigény alapján a magonkénti gyorsaság (~magas órajel, ami rendereléshez szokott kelleni) ráadásul nem is számít annyit, mint a magok száma. Márpedig a sok mag jó kihasználása még mindig nem gyakori, de én támogatom a trendet, ha elterjed át is nyergelek AMD-re.
3.
3.
hedzsooo
Részemről is OK, bár szerintem azért a proci igény 1 kicsit lehet sok lesz pár játékos számára, majd holnap persze kiderül aztán...
2.
2.
GAMEROD
Szerintem az elmúlt 10 évben már egyre kevesebbeket hat meg a gépigény, mert valamilyen szinten minden azóta megjelent vason elfut akármilyen játék esetleg kicsit rondábban, lassabban de legalább elindul. Nincs már hibaüzenet hogy bocs, nem támogatja a cpu-d az SSE2-t ezért nem indulok el, meg hasonlók, jobban lehet variálni a beállításokkal.
1.
1.
Az ajánlott is hosszú évek óta lehagyva, höhet a játék holnap. Csak még mindig nem értem, milért kellett várni rá? Sok értelme nem volt, csak a vevőket tizedelték meg vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...