Noir beütést kap a Telltale Batman: Shadows Edition

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 15.
  • Bejelentés
Az Athlon Games és a Telltale Games közreműködésében érkezik a grafikailag újragondolt Telltale Batman: Shadows Edition, mely komorabb és látványosabb megjelenítést hoz magával.

A Telltale Batman: Shadows Edition az alapjáték mellett tartalmazni fogja az új grafikai kiegészítéseket is, és a tervek szerint 29,99 dolláros áron lesz majd elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switchen és PC-n, utóbbi esetében ráadásul az Epic Games Store mellett a Steam sem marad ki a buliból. Azon játékosok, akiknek már megvan a Batman - The Telltale Series, viszont fáj a foguk egy kis noir feelingre, lehetőséget kapnak a Shadow Mode frissítés különálló DLC-ként való beszerzésére is 4,99 dolláros áron.

Az utóbbi hetek egyébként mind a Telltale, mind pedig a Batman rajongóinak tartogattak érdeket híreket. Batman-fronton a pletykák szerint hamarosan egy új vadonatúj címet jelentenek majd be a WB Games Montreal fejlesztésében Batman: Arkham Legacy néven. Ami pedig a Telltale hagyatékát illeti, már garantáltnak vehetjük a The Wolf Among Us 2 érkezését, melyről az első trailert az alábbi cikkünkben nézhetitek vissza. Az első részt eközben az Epic Game Store felületéről ingyen be tudjátok zsebelni december 19-ig.

18.
delphijos
#17: Azt azért továbbra is tartom, hogy ps4-re szerintem túl nehéz és / vagy drága lett volna az emulátor ( a nagyon eltérő cell architektúra miatt ) , nem hiszem hogy a pár remaster “hatalmas” bevétele miatt nem csinálták meg... hogy majd azokon szedik meg magukat....
16.
Neotechtr
#11: Well, ezt nem tudtam.
11.
delphijos
#8: "lehetőségük volt az új gépet felkészíteni egy feltételezhetően kész PS4 emulátorra"

Ahogy Ultimate is írja, ps4 ( és ONE ) emulátorra nem lesz szükség next gen-en. A 360 emulátort viszont meg a bikább kardwer miatt gondolom még jobban "kikupálja" az MS. Azt hogy ps3 emulátor lesz-e, az kérdés....
9.
Kawada
#8: Az MS ebből a szempontból nagyon ügyesen intézte elejétől. Az Xbox már az elejétől inkább volt egy pc-vel nagyobb rokonságot mutató valami, így talán egyébként is könnyebb a dolguk. Az új psen szerintem nincs is szükség ps4 emulátorra, architektúra szinten nem sok változás lesz, ps4ről 5-re "portolni" szinte egy options-ben mediumról ultrára váltás lesz. :).

Régebbi ps-nél más a helyzet, ott valószínűbb az emulátoros megoldás, talán már elég erős lesz a hardver, hogy be lehessen vállalni. Amiért örülnék, hogy akkor a ps now régebbi címeit is talán letölthetövé lehetne tenni a streaminges szarakodás helyett.

Kiváncsi vagyok mi lesz, egy ps4 kompatibilitásnak örülnék, visszább engem személy szerint nem érint. :)
8.
Neotechtr
#6: Valóban, a MS is pénzt kéreget ezért, nem lehet azt mondani, hogy nem. Viszont, ha belegondolsz ezért mások is pénzt kérnek. Bár valahol egy dolog egy ezer éves játék felújításáért 20-at elkérni, de akadnak olyan címek is, amik 3-5 évesek, kiadják őket és gond nélkül elkérik a 60-at.

És igazából nekem is mindegy, azt kell mondjam. Annyiból könnyebb a dolgom az egésszel, hogy ezek a dolgok PC-n sokszor elkerülnek. Mondjuk pl a Titan Quest, ami egy Diablo 2 szerű akkor megjelent ackióRPG. Ott az eredeti tizen éves változat Steam-en, FullHD-t már az is tudja, de azt hiszem, még 1440p-t is. Nekem még jól elmegy a kinézete is, kifejezetten jól öregedett. Pl ezért nem is vettem meg a felújított változatot. Mondjuk nem is kellett, de kiderült, hogy megkapja mindenki, akinek ott az eredeti.

A visszafele kompatibilitás valóban nem csak annyi, hogy beteszesszük az iso-t és már megy is. Először kell nekik egy jó emulátort készíteni, hogy alapból legyen ilyen, aztán minden játékon dolgozni kell. Ideális esetben az emulátort fejlesztik és patchelik hozzá minden játékhoz külön, rosszabb esetben magához a játékhoz kell hozzányúlni, hogy menjen az emulátoron. A konzol tulajának csak a végeredmény fontos, de az biztos, hogy valakik a háttérben ezen komolyan melóznak, ami pénz egy cégnek.

A MS-nak, már megvan az emulátor és lehetőségük volt az új gépet úgy tervezni, hogy azon is jól menjen majd a mostanáig elkészült rendszer. Magyarul a MS-nak ezért könnyebb lesz helyből az új SX-en 360-as címeket emulálni.

Sony-nál, ha most indul ez, akkor ott vannak, hogy lehetőségük volt az új gépet felkészíteni egy feltételezhetően kész PS4 emulátorra, de nem tudom, hogy a PS3-ba bele akarnak-e vágni, mert az a Cell az fájdalmas proci. De a PS4 esetén is: az olyan játékokkal, mint pl Uncharted 4, ahol a Sony belsős ICE mérnökcsapata segédkezett a fejlesztőknek az utolsó cseppeket és trükköket kitolni a masinából, ott szopás lehet az emulálással. Bár biztos xbox téren is volt ilyen, elvileg minden megoldható.

Azt viszont, hogy csak beledugom a régi lemezt az új konzolba és első naptól ott a könyvtáram, szerintem el lehet felejteni.
7.
NECROSMOKE
Avagy, hogyan húzzunk le még egy rend bőrt című történet.
6.
Kawada
#5: Annyira, hogy külön árulni is kellett minden rész, hd-sított, majd 4k-sított verzióját 20-20 dollárért. :) miközben 5 éve már elég valószínű, hogy olyan minőségben voltak elkészítve, hogy jelentős részével nem volt sok meló.

Nekem amúgy mindegy. Ha dolgoznak egy címen, kérjék el érte a lóvét. Szerintem egy 5 dolcsis vizuál upgrade nem a világvége, pláne nem legalja. Ezért nagy szám a MS visszafele kompatibilitása, mert az így ebben a formában kamu. Azok portok az újabb konzolokra és nem kevés meló van vele.
5.
Neotechtr
#2: Azért valami kevés különbség van aközött, hogy egy 1024x768-ra írt játékot átalakítanak FullHD vagy 4K-ra minden elemével együtt, vagy pedig 5-6 új textúrát akar valaki eladni. Az új textúrákat általában nexusmods.com-ról lehet ingyen szedni a játékokhoz és nem pénzért árulják őket.
4.
TrishtanAG
#3: Főleg a Batmannél modernizált enginejükkel, ami hiába volt fejlettebb, idegesítőbb lett a látványvilága, mint a réginek.
3.
Kawada
Az alapjátékot nem tudtam végigvinni... Batmant nagyon szeretem pedig, de se mint játék nem jött be, se az a "Batman világ" amit megteremtettek. És akkor plusszba jön a telltales látvány, ami az eslő 1-2 játéknál még oké volt, de 10 évvel és 25 játékkal később már tőrdöfés volt a retinámnak.
2.
Kawada
#1: Hát ja. MS elkér 20 körül is csak hd remasteredért. :) (AoE)
1.
Effecta
Vizualis modositasert 5 dolcsi? Azert ez kicsit legalja kategoria.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...