A Netflix 1 millió felhasználót bukott a Disney+ miatt

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 20.
  • Cooltúra
Link másolása
Ahogy az várható volt, a Disney+ rajtjának egyik legnagyobb vesztese a Netflix lett. A Cowen & Co. elemzése szerint a streamingőrületet kirobbantó szolgáltató közel 1 millió felhasználót veszített el a Disney+ miatt.

A Variety számolt be róla, hogy a Wall Street egyik elemzőcége, a Cowen & Co. szerint november végéig 24 millió amerikai előfizetővel rendelkezett a Disney+, miközben a Netflix előfizetői bázisa közel egymillió felhasználóval csökkent, méghozzá pont azért, mert sokan inkább átvándoroltak a Disney saját streamingszolgáltatására.

Ebben egyébként az is szerepet játszhatott, hogy rengeteg formában lehetett Disney+-előfizetéshez jutni, például a Verizon is kínált az ügyfeleinek olyan konstrukciót, amiben egyéves ingyenes előfizetést adtak ajándékba. Éppen ezért a Netflixnek egyelőre még nem kell izgulnia. Az elemzőcég szerint ugyanis a Disney+ előfizetőinek közel 34 százaléka származik ilyen forrásból, vagyis a maradék 66 százalék az, aki tényleg fizet is jelenleg havidíjat, ráadásul akinek van Disney+ előfizetése, azok közül (közel 19,4 millió felhasználónak) van előfizetése egy másik szolgáltatásra is, például pont a Netflixre.

A Netflixnek jelenleg 158 millió előfizetője van világszerte.

29.
29.
Caleon
Gondoltam szólok, hogy a Netflix előfizető bázisa átlépte a 200 milliót.
24.
24.
delphijos
Nekem a HBO GO és a Netflix full elég tartalomfogyasztásra, még így sincs időm mindent nézni ami érdekel. Elkezdtem a Blacklist-et (eddig valahogy elkerülte a figyelmemet ) , már 7 évad van, sose fejezem be :) Nem különösebben kedveltem James Spader-t, de itt zseniálisat alakít.
22.
22.
jackdaniels2
én előfizettem a Netflixre féléve, azelőtt nagy ellensége voltam a stream őrületnek, inkább maradt a warez. De mivel mobilról bármikor pl 4G internet mellett a vonaton tudok netflixezni pillanatok alatt, bárhol,TV-ről 1 gombnyomás, PS4-ről is, ez hatalmas plusz-t ad neki. Én nagyon élvezem szeretem a Netflixet! főleg hogy nem kell több gb-nyi 4K tartalmat letölteni, full pár kattintással streamelem, és a 4G hálózat a 4K-t is simán gyorsan lehozza! szerintem abszolút megéri előfizetni rá
17.
17.
Ooorky
#16: Ha az éjjeli szánalmas provokálási kísérletet humornak szántad régen rossz.
Bár a dedós beszólogatás is sokat elmond.
16.
16.
frankdelgado
#15: Az vesse ràm az első követ...amúgy az sem szèp dolog, h te jutubozgatsz a meloban a vonatok meg rendre kèsnek ès mèg tetvesek is.

A humort meg èrteni kell, ez is a szemèlyisèget tükrözi.
12.
12.
Tibi80
Dugnám, ha egy szép napon lenne szerkesztés opció a komment szekcióban...a tetű telefonról nem egyszerű pötyögni, főleg így hajnaltájban XD, így tele hibával a kommentem...
11.
11.
Tibi80
Amúgy tényleg nem értem, hogy mi ez a nagy problémázás a havidíj miatt...aki erre érzékeny, többek között én is, tudja, hogy egy netflix előfizut 4 ember tudja akár egyidejűleg nyüstölni, így össze lehet állni 1-3- vagy akár 3 cimborával is, hogy szétdobjátok a havidíj az..úgy meg már akkor rongyos 1000 Ft-r9l beszélünk havonta..cserébe minimum FullHD-s tartalmak tömkelege, de van egy csomó 4K-s meg HDR-es tartalom is...végre értelmét nyert a 4K-s smart tévé létezése...mert kínlódás, keresgélés, töltögetés nélkül is ott van egy kazal film/sorozat, ami ég gombnyomással elérhető...ennek így ebben a formában igenis van létjogosultsága...nekem egy hete van netflixem, és máris sokkal többet néztem, mint a sima tévéadókat ezer reklámmal tarkítva....jó dolog ez....versengenek csak az előfizetők kegyeiért a szolgáltatók, ennek mi felhasználók leszünk a legnagyobb győztesei... minőségi tartalmak jönnek továbbra is nagy mennyiségben..csak így tovább...
9.
9.
frankdelgado
Màr nagyon règóta próbàlom tönkretenni a filmstúsiókat azzal, h letöltök. Erre egyre több film kèszül, sorozatok, streamelős szolgàltatàsok tömkelege..higyjètek el, ez szèlmalomharc...
8.
8.
laquitto
A tv taviranyiton van dedikalt netflix gomb, ugyhogy en mar sirvafakadok ha valami nincs fenn netflixen es egyeb forrashoz kell nyulni. Ez nekem tobbet is megerne mint a netflix havidija.
5.
5.
Gykrizsi
Nálam az HBO Go és a Netflix is alap már, ha lesz Disney+ arra is feliratkozom. Bírom ezeket a cuccokat.
3.
3.
frankdelgado
Én továbbra is az offline sorozatnézést pártolom. Ráadásul egy helyen hozzáférek az összes szolgáltató műsorához, így döntenem sem kell.... :)
2.
2.
Ooorky
Most végeztem a Witcher-rel, Triss-t játszó színésznőn kívül problémám nem volt vele (itt-ott furán nyúltak bele a történetbe, de nem várható el, hogy 1:1-ben a könyvet adják vissza). Casting, vágás, rendezés is kiváló, de érződött rajta az olcsóság, főleg az epikusnak szánt végső csatán.

Mivel magyarra is leszinkronizálták tavaszig megtartom az előfizetést, addigra kiderül kiváltja-e nálam a youtube-ot, mint munkahelyi háttérzörej.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...