A Platinum Gamesbe is befektetett a Tencent

  • Írta: szlav
  • 2020. január 7.
  • Biznisz
Link másolása
A kínai óriásvállalat idén is folytatja a terjeszkedését - ezúttal a Platinum Games kapott tőlük némi anyagi ösztönzést. A befektetésnek hála a Bayonetta és az Astral Chain fejlesztője a jövőben nem szorul majd külső kiadók segítségére.

A Platinum Games, mint a videojátékokat fejlesztő stúdiók zöme, ezidáig külső kiadók segítségével alkothatta meg a játékait - gondoljunk csak a legújabb projektjükre, a Babylon's Fallra, amelyet a Square Enix közreműködésével készítenek. A hírek szerint a japán brigád most egy lépéssel közelebb került az önállósághoz (vagy csak új gazdára talált?), ugyanis a jövőben házon belül végezhetik majd a kiadói munkálatokat.

A fejlemények mögött pedig nem más, mint a Tencent Holdings áll - nem is olyan meglepő hír ez, hiszen a kínai óriásvállalat az utóbbi pár évben számos videojátékos és egyéb szórakoztatóipari projekt mögé befarolt támogatóként. A bejelentés egyébként egyenesen a Platinum Games hivatalos weboldaláról érkezett, ahol a stúdió igazgatója, Kenichi Sato elárulta azt is, hogy a Tencent befektetése nem lesz hatással a fejlesztők önálló működésére, illetve nem esnek változások a vállalati struktúrában sem.

7.
7.
SLi
4.
4.
Lock0n
Itt lesz az idő, hogy kaidják a Nier: Automata 2-t !!!
3.
3.
mestermagyar
#1: Kína egész országokkal köt megállapodásokat, hogy aztán benyelje őket gazdaságilag az 1+ éves GDP-s tartozásaikkal. Többek között így van katonai álláspontjuk Dzsibutiban, illetve Kínai állam által kisajátított kikötőjeik Ceylonban és a Maldív szigeteken.


A szabad gazdaságbeli cégekkel nem kell csinálniuk semmi radikálisat, azok csak puszta pénzzel felvásárolt passzív softpowert nyújtanak számukra. Igazából ezen a ponton a semmitől kezdve a játékosokba Kína-szeretésének az indoktrinálásáig bármi elképzelhető ha arról van szó mit akarnak kezdeni.
2.
2.
#1: Meglátjuk, mi lesz. Engem soha nem érdekeltek a cégek a dolgok és játékok mögött, engem mindig az én saját szórakozásom érdekelt. És abban totál nincsen benne, hogy melyik cég, mivel, mekkorát kaszál. Nem kutyám, nem macskám egyik sem, csak én vagyok és qa saját pénzem. Ezért tudom én totál nyugodtan használni az Epic Store-t, vagy akármit. A Platinum szerintem jó játékokat készít és engem semmi agyi, vagy képzeletbeli korlát nem fog megakadályozni abban, hogy megvegyek és kipróbáljak egy játékukat, ami engem érdekel és nekem tetszik.
1.
1.
Azért nehezen hihető, hogy ha valaki "megtámogat" egy fejlesztőstúdiót (azaz beszáll a bizniszbe), akkor ne akarna majd beleszólni valamilyen szinten abba, hogy mi készüljön, vagy hogy hogyan...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...