Origin Big O - PC és konzol egyszerre

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 8.
  • Hardver
Az Origin bemutatta a Big O-t, amely egyszerre PC és konzol - és ezt tessék szó szerint érteni. A gyártó legújabb számítógépének házába kérhetünk egy Xbox One-t vagy egy PlayStation 4-et is.

A CES-re mindig jut egy-két merész bejelentés, az Origin Big O pedig kétségkívül ilyen. A furcsa hibridnek persze múltja van, az egész azzal kezdődött, hogy a gyártó készített egy koncepciógépet, amely egyetlen házban vonultatott fel egy csúcs PC-t, egy PlayStation 4-et, egy Xbox One-t és egy Switch-dokkolót, majd elküldték az Unbox Therapy csapatának, hogy nézzék meg.

A srácok videója végül 9,7 millió megtekintést ért el, ezek után pedig aligha meglepő, hogy a cég úgy döntött, megpróbál a piacon is értékesíteni valami hasonló szerkezetet - így született meg cikkünk tárgya. A Big O egyszerre PC és konzol, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a gépházba a PC-s alkatrészek mellé egy Xbox One S-t vagy egy PlayStation 4 Prót is kérhetünk. A hardverekről egy közös vízhűtéses rendszer gondoskodik.

Mindez persze úri huncutság, a Big O ára 2500 dollárról indul, a határ pedig a csillagos ég: a gépbe alapértelmezetten Xbox One kerül 1 TB-os merevlemezzel, a PlayStation 4 Pro további 146 dollárt jelent, valamint az SSD is feláras. A PC procijánál Intel Core-i9-ig menetelhetünk, RAM-ból 64 GB-ot is kérhetünk akár, míg a videokártyák közül az NVIDIA Titan RTX-et is választhatjuk, de az további 2500 dollárt jelent majd a számlán.

Ezek is érdekelhetnek

26.
FekaFOB
#14: Te lehetsz itt a legokosabb. Mint írtam TV-vel használom a gépem, ami nyílván csak egy hulladék lehet. Véletlen se feltételezd az ellenkezöjét, még a végén nem lenne igazad.
25.
Ultimate
#24: Ki beszélt ágyról? :)
24.
Korio
#16: "Az meg vicc hogy képtelen volt megoldani (állítólag) hogy a tévé elött az egér+bill kényelmesebb legyen mint egy asztal elött ücsörgés..:D"

Kinek mi a kényelmes.Nem szeretek fekve játszani, de még filmet nézni sem.Kontrollerrel játszani meg khm... .nagyon utálom.Nekem egy masszázs fotel van a gép előtt, így nyugodtan állíthatom kényelmesebb mint az ágy :).
23.
Obi Wan Kenobi
#16: Az meg a másik, hogyha modern TV-d van akkor fogod a HDMI-t, ami visz hangot és a tv-t rákötöd a hifire és kész a nem prüncögős hang. Kicsit filterezheti de sokkal jobb mint a monitoré.
22.
Ultimate
#21: Én szigorúan csak játék szempontból írtam.
21.
Nyarlako
#20: Akkor is jo ha játék mellett mást is csinálsz mondjuk két monitor.
20.
Ultimate
#19: Semmi baj ott a konklúzió.
Leírja, monitor a kompetitív játékosnak aki multizik. Pont. Igen faszság mert ez lett leírva lentebb erre írtam hogy faszság:
"A PC-t jobb asztallal és monitorral használni"

Egy átlag (nem casual) gamernak aki nem multis top akar lenni bizony atévé kategóriákkal jobb és eleve nagyobb élményt nyújt. Ez van.
19.
Kawada
Már bocsi, de belinkelsz egy cikket, ahol több "katgóriában" nyer egyébként a monitor, leírják szépen, hogy attól fűgg melyik a jobb, hogy mire használod, leírják azt is, hogy egyébként az újabb konzolok esetében mindenképp a Tv az ajánlottabb, leírják, hogy a tv alapvetően a casual-ebb élmény, de 60+ fps teljesítményhuszároknak (jelen) annyira nem ideális, és jössz az "egyerelműen nettó faszság idióta vagy" stílusoddal. Bocsi, 144hz-es monitort használok, adaptive syncet, fullra bekalibrált monitort, nekem speciel még az immerziót is jobban segíti a monitor. A kényelemről annyit, hogy normálisan beálítorr asztal, minotor és szék kérdése is a dolog. Én szeretem mindkettőt egyébként.
18.
Ultimate
#17: Az olyan apróságokról már nem is beszélve vajon mi az egészségesebb, a monitortól fél max 1 méterre bambulni a képbe vagy egy tévétől 2-3 méterre ülni....
17.
Ultimate
Egy viszonylag friss szuper kis összevetés a témában.
https://www.wepc.com/tips/monitor-vs-tv-gaming/

Gyakorlatilag képminőség és élmény, valamint komfort kategóriában a tv lazán győz az érvekkel. Amiben a monitor jobb az a képfrissítés amivel kvázi kitörölheted hacsak nem valami multis nagymókus vagy akinek ez fontosabb mint a jó kép, az input lag amire ugyan ez mondható el pláne hogy a userek színe java nem is érzékeli jobb tévé mellett nem beszélve arról hogy hány gamer monitor van aminek hasonló inputlagja van mint egy jobb tévének, és az ár mert olcsóbb bár ez ugye attól függ mekkora és milyen tévével vetjük össze a mesés gamer monitort....
Több kategóriában nyer a monitor,csakhogy ezek olyan kategóriák amik nem a játékÉLMÉNYT hanem a gaming teljesítményt növelik főként multiban.

"If you’re a competitive gamer who wants to top the leaderboards, get into esports and push yourself as far as you can go, get a gaming monitor.

But for the social gamers out there, a TV might just offer a better gaming experience for you."


Ennyit erről. Bár multizom hobbiszinten, de bőven elég rá a tévé lazán darálok vele online mint egykor a klánozós időmben. De sokkal fontosabb gaming szempontjából az élmény a képminőség,képméret és a kényelem amiben igen a tévé fossá veri a gamer monitorokat.
16.
Ultimate
#14: Az meg vicc hogy képtelen volt megoldani (állítólag) hogy a tévé elött az egér+bill kényelmesebb legyen mint egy asztal elött ücsörgés..:D
Nem tudom nekem erre kvázi 5 perc gondolkodás kellett és azóta is hátradőlve maximális kényelemben tolom a pc-t ha kell az egér billel,neki nem sikerült..:D

A hangkimenetes dolog külön röhej lévén a pc-t is ugyan úgy másik hangforrásra kell kötnöd akárcsak a konzolt ha nem akarod hogy a monitor prüncögőiből szóljon, tehát eleve vicc érvként felhozni.. Nincs külön hangkimenete a gépnek..What? Végülis a slimet leszámítva ott figyel az optikai..:D
15.
Ultimate
#12: Hagyd rá ebből a kommentből már világos hogy sötét, aki csak fújja az ősrégi lég lejárt mantrát...
14.
Ultimate
#11: Személyes tapasztalat de ahogy érzed. Igen agyonveri. Különösen az oled és egykori plazma tévék,de az újabb VA panellal szerelt tévék is. Tőlem aztán vergődhetsz ezen, de nem attól lesz valami húdemekkora élmény mert 200hz-en fut... A game monitorokba a panelek színe javát egy két kivétellel az AUO gyártja. Prémium áron. A világ egyik leghulladékabb ázsiai panelgyártója iszonyatos mennyiségű problémával. Baromi gyors panelek de a képminőségük már egy több éves Samsung KS7000-től is fényévekre van. Használd monitoron, te egy olyan ember vagy aki a büdös életbe nem kötötte rá a számítógéppet egy valamirevaló tévére csak a szokásos faszságot tolod zéró tapasztalattal. Használd egészséggel a monitort, de baromságot ne terjessz pláne azt hogy a pc ott adja az igazi élményt.
13.
Ultimate
#8: Az mondjuk pont hogy egykor nem volt igaz ma már annál inkább..:D
12.
manderel
#11: A PC a konzolt élményben? Tudom, hitvita, de azért azt hogy elnyúlsz egy kanapén, egy szál kontrollerrel a kezedben, egy hatalmas TV előtt, mondjuk a The Last of Us-al, azt nehéz élményben überelni egy PC-n. Persze, ez azért szubjektív.
Mondom ezt úgy hogy nincs konzolom, és nem is volt.
11.
FekaFOB
#7: Az élményben fossáveri a TV a monitort na barátocskám ez az ordas nagy f@szság. Az PC meg a konzolt, a Switch meg a mobil gaminget nem? Jézusom, kár is erre reagálnom. Alig várom hogy újra monitorral használhassam a gépem. Részemröl ennyit arról mennyivel szarabb is monitoron játszani.
10.
FekaFOB
#3: Azt hiszem tudom miröl beszélek, évek óta TV-vel használom a gépem. És a bill+egér kombó még jól megoldott kütyükkel se kényelmes valamint nem minden jó controllerel. A PC használat asztalnál ülve a megfelelö. Persze a konzolt is kötheted monitorra, de mivel nincs külön hangkimenete a gépnek ott mindig a hanggal kell szarakodni. Egy moncsiba épített gagyi zajkeltökkel meg nem igen játszadoznék.
9.
Cooper911
#5: Igen. De van Pro verzió is, ott még neked fizetnek mert megveszed.
8.
Cooper911
#7: Vannak ilyen dogmák amik beragadnak a köztudatba, pl mint az hogy francia autót ne vegyél. Ami lehet, hogy egykor igaz volt de már rég nem az.
Én monitorral és TV-vel is használom a PC-m. Bizonyos játékoknál jobb szeretem asztalnál ülve, más játékoknál meg az ágyra ledőlve TV-n kontrollerrel nyomva.

Biztos meglessz a célközönsége ennek az egybe gépnek is. Viszont ha én ilyenre vágynék tuti magam építeném meg.
7.
Ultimate
#2: "A PC-t jobb asztallal és monitorral használni"

Ordas nagy faszság. Egy 34 colos ultrawide acer predatortól szabadultam meg tavaly és mosolygó arccal tetem mindezt inkább az 55 colos tévémen játszok a pc-vel is....És hiába van a bill mellett a gamer egér. Pc multin kívül semmire nem használom,de ha használom azt is ugyan úgy kanapéba hátravágódva mint a controllerrel.
Lassan a tévék is rámennek a VRR/Freesync/Gsync vonalra 100hz mellett, annál több meg hacsak nem komolyabb versenyszerű multiplayer gamingról van szó baromira felesleges is. EGy nagy tévé jóval nagyobb élményt ad mint egy szaros monitor legyen az akár hiperszuper 30+ colos 200HZ csoda, köszi nem kell. Annyi pénzért már egy komolyabb oledet kapsz 100hz vrr/frees/gs támogatással, fossáveri a monitorokat élményben, márpedig a játéknak ez a lényege... Ez a monitorra való a pc dolog már 10-15 éve az FHD plazmák elterjedésekor is egy ordas nagy baromság volt,mára pláne az.
6.
delphijos
#4: Tökre egyetértek. Sose kéne ilyen, csak nem értem én se miért baj ha van? Mit veszít a többi ember akinek ez nem kell hogy van ilyen is ?
5.
Neotechtr
Aliexpress 1 dollárért komolyabbat kapsz.
4.
Kawada
Ez egy egyedi megoldás olyanoknak, akik megtehetik és akiknek ez bejön. Nincs olyan hülyeség vagy nem.Semmi értelme... Mennyivel van több értelme ezüst evőeszközzel enni, egyedi tokot venni a telefonra, vagy optikai és egyéb tuningot beleb*szni autókba? Vagy mi értelme van 80.000 Ft-ért egyedi kontrollert készíttetni? Komolyan mondom... Egyszer az életben, ha valami jönne, amin nincs legalább 1 hülye, aki nekállna rinyálni, hogy "semmi értelme"... Semmivel sem túlárazottabb mint bármilyen nevesebb márka pre-build desktop gépe. Azokhoz képest legalább ez egy valóban egyedi megoldás. Nincs ezzel semmi baj. Jó, hogy vannak ilyenek.
3.
Nyarlako
#2: Mégis miért? Konzol is jó monitoron meg elfér asztalon, pc-t se nagy művészet kitenni tvre és kontrollerrel a kanapén jatszani.
2.
FekaFOB
Ennek tényleg semmi értelme. Föleg annak fényében hogy egyre fogynak azon konzol exkluzívok amik nem jelennek meg PC-re. A PC-t jobb asztallal és monitorral használni a konzolt viszont egyértelmüen TV-vel. Valószínüleg ezek helyileg is máshol lesznek megtalálhatók a lakásban, minek egybe gányolni a kettöt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...