Tízmillió kalóz a Sea of Thievesben

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 9.
  • Hír
Nagyon döcögős rajtot vett 2018-ban a Rare kalózos játéka, a Sea of Thieves, de az évek során a csapat alaposan kitett magáért, és ezt bizony a rajongók is meghálálták. Mostanra a játékosszám átlépte a 10 millió főt.

A Sea of Thieves még 2018 márciusában jelent meg és bár kalózként az óceánt szelni piszkosul jó móka volt, a játék megjelenésekor kapott borzasztóan sovány tartalomnak köszönhetően elég gyorsan lemorzsolódott a játékosközönség jelentős része. A Rare és a Microsoft azonban bízott a játékban, így a premiert követően nem csak a hibákat foltozták be, de el kezdték tartalommal is megtölteni a címet, a türelem pedig kifizetődő volt.

A Rare ugyanis a Twitteren mondott köszönetet a rajongóknak, amiért sikerült elérniük a 10 milliós játékkosszámot, ami azt jelenti, hogy PC-n és Xbox One-on összesen ennyien futottak legalább egy próbát a játékkal. Ebben az eredményben természetesen vastagon szerepet vállal az is, hogy a játék a Xbox Games Pass részeként bárki számára kipróbálható, de a kalózlétet viccesen bemutató kalandozás teljesítménye még így is elismerésre méltó.

A játék következő frissítése, a Legends of the Seas jövő héten, január 15-én érkezik.

23.
adamsfamily
#18: Már ha talál embert.Tavaly egyszer leszedtem ezt a Sea of thieves-t,de akkor nem úgy tűnt,hogy bárki is játszik vele,mert negyed órát vártam és senki nem lépett be.
22.
delphijos
#21: Akinek van állandó társasága ehhez, elhiszem hogy fun lehet...
21.
delphijos
#18: Hát ez a gondom. Szoktam multizni, néha haverral, de ha senki nem ér rá , akkor ne tudjak “normálisan” játszani, az nekem nem jött be. A kis hajónál meg nem is szükségszerű a 2 ember...
20.
Kawada
#17: 18 év vége, de az... Bennem amolyan furcsa kettősség van, mert átlagban nem gondolom egy gyenge évnek, viszont bármilyen díjátadó közeledtével, elnézve a jelölteket, úgy vagyok vele, hogy úgy igazán egyik sem érdemel semmit...
19.
Stranger
Pedig a fórumosok szerint ez is egy nulla játék, amit nem is lehet számba venni, senkit sem érdekel.

#2
Sok teljesen ingyenes játék fuccsolt már be. Legutóbb pl. Planetside: Arena. Innentől kezdve az ár sem érv. Persze a marketinghadjárat ment rendesen.
18.
Ultimate
#16: Én azt nem értettem miért nem csinálták meg a botokat...Oké coop játék....de a nagy hajóhoz kell 4 ember. 4 ember aki mindig ezt akarja játszani erre kattan rá és mindig ugyan akkor van rá idejük. A random bedobált emberekkel nem lehet rendesen játszani... Így pedig veszett fejsze nyele az egész mert a kisebb hajóval semmi esélyed. Viszont ha van 2-3 ilyen cimbi akkor hatalmas game....
17.
Ultimate
#11: 18-ban jelent meg az a,szemét? Annyira gyenge év volt a 19 minden egybefolyt nekem...
16.
delphijos
Lehet hogy én full kreténben nyomtam, és van erre megoldás, de amikor egyedül játszottam, akkor is mellé rakott valakit a fostalicska hajóra, és ha kifogtam egy kretént ( aki otthagyott mondjuk egy szigeten ) elegem lett. Lehet hogy van valami lehetőség TÉNYLEG EGYEDÜL lenni, de nem találtam meg. Nem értettem hogy ha nem kell FELTÉTLENÜL két ember, akkor miért kötelező....
15.
Trottenbauer
#9: Én a megjelenés után kb. 1 hónappal találkoztam vele. Volt bennem pár sör, ésúgy még vicces is volt a gagyiság ami benne volt. Másnap józanon inkább zokogtam, mekkora egy kupac izé ez a Sot. Komolyan, mi volt benne ami, a tengeren kivül, ami pazarul festett, megütötte az elfogadható szintet. Az a harcnak nevezett kinlódás a kb. három fajta csontvázzal. Az a talán három különböző misszió?
Ha ezt 10 dollárért kinálják, akkor rá lehet sütni az indi bélyeget, és mondani, hogy hát ez ennyit ér. No de teljes áron? Noooormális? Mint a NMS esetében.
14.
Kawada
#13: Nem fogok vitába szállni. :)
13.
Ooorky
#11: f76 az évtized mocska, Jim Sterling ki is akadt rajta, hogy qva sokan szavaztak rá, mint 2019 legrosszabb játékára, pedig már másfél éve kint van.
12.
Kawada
#8: Mondjuk ha már törődés, akkor For Honor... Azzal a játékkal szerintem 2-3 éve kevesebben játszanak mint ahányan ezt az oldalt rendszeresen használják, és mégis sorra jönnek még dlc-k, karakterek, stb. :)
11.
Kawada
#9: "az évek során a csapat alaposan kitett magáért, és ezt bizony a rajongók is meghálálták. Mostanra a játékosszám átlépte a 10 millió főt."

"a kalózlétet viccesen bemutató kalandozás teljesítménye még így is elismerésre méltó"

Na most én kurva röviden annyit ítam, hogy "nem, szerintem nem egy nagy eredmény. Nem hoztam ide ps exet, nem hoztam ide semmit. A linkkel arra reagáltam, hogy godach ezt írta, hogy ez egy Anthemhez képest igenis eredmény. EREDMÉNY. Ami egy objektív dolog és nem minőségről szól. Erre hoztam, hogy az Anthem az 5. legjobban fogyó cím. Nem védtem, nem mondtam, hogy de jó vagy nem jó. Ahogy a Sea Of Thieves-ről sem. És most megint Én leszek mindjárt Sony fanbojnak kihozva... :)

A Fallout 76 egyébként 18 mocska, nem 19-é.

Az ilyen exes dolgokba én nem fogok belemenni. Nem lehet és nem is fogok Single player élményeket összehasonlítani multis indie címekkel, bármennyire is szeretnél egy fölösleges anyázást kiprovokálni a hülyeségeiddel. :)
10.
Ultimate
#9: A cikk bevezetője meg pont nem világraszóló sikerről beszél hanem egy szar rajtról amit a jó supportnak köszönhetően a játékosok végül belecsalta a játékba.
9.
Ultimate
#4: Az eladások egy dolog az meg hogy milyen egy játék az egy másik. Az Anthem egy kritikán aluli szemét lett. Szomorú hogy a hype és a reklám ennyit eladott belöle, persze a tavalyi év szemét díját a bethesda viszi a fallout 76-al de a második hely kijár az Anthemért.
Lehet nem egy nagy szám a 10 milla, főleg hogy gamepassban volt, de ettől még ha vagytok erre a játékra állandóan ketten hárman (mert ezt megkívánja,másképp sok értelme nincs,egyedül hamar unalmas lesz és esélytelen vagy a több fős hajók ellen) akkor kiváló kis szórakozás korrektül támogatva. Ezt a user számot számtalan gigaexnek kikiáltott sony játék meg sem közelíti (játékélményben sem) ha már az AAA hejjdeexnél tartunk.
8.
godach
#7: Megint az érme két oldalát tudom emlegetni.
Egy olyan játék ami "2 éve poshad a Game pass-ben, ami 1 dollár 1 hónapra" csak hogy téged idézzelek, folyamatosan bővül és foglalkozva van vele. Nekem innentől kezdve inkább elismerő hozzáállás és törődés, bár érdemben a játékhoz nem tudok szólni mert két képet láttam róla, egy videót és az alapján eldöntöttem, hogy nekem ez nem kell.
7.
Kawada
#5: PC a fő platoformom, élő Game pass előfizetésem van és egy vagyok ebből a 10 millióból és valószínű abból a 7 millióból is, aki aztán soha többet nem nézett vissza erre a cuccra. :)

Amúgy semmi gondom nem lenne, ha nem világraszóló sikerként tálalná ezt a cikk bevezető része.
6.
Crow77
#5: Migiri migiri úgy ám! :)
Pedig igen jókat lehet mulatni benne!
Persze,ha vannak létező barátaid és nem vágysz kényszeresen a depressziókra ill brazil sorozatokat megszégyenítő klisékre.
5.
FURY380
Na megjött a sok Sony huszár, akiknek ha egy játék nem 60$ és Sony exkluzív akkor fabatkat sem ér. XD
4.
Kawada
#3: https://www.pcgamesn.com/anthem/sales

Most hagyjuk milyen lett, és azt is, hogy szerintem fél év után már harmad áron volt. A Sea of thieves 2 éve poshad a Game pass-ben, ami 1 dollár 1 hónapra.
3.
godach
#2: Egy Anthem vagy az Avalanche új játékához képest viszont pazar. Bár engem sosem érdekelt, nap mint nap találkozom vele és a felhasználókkal. Csak ugye Ms xd
2.
Kawada
Lehet, hogy a cinikus geci szól belőlem, de szerintem ez nem egy nagy szám egy szinte ingyenes játéktól, ami gyengébb pillanataiban AAA-s hejjdeexként volt futtatva az MS által.
1.
PaprikaJancsi
Gratulálok nekik, tényleg egy marha szórakoztató kalózos játékot sikerült a Rare-nek összehoznia, ahova én is, kisebb-nagyobb kihagyásokkal vissza-vissza térek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...