Élő videojátéknak szánják a Nintendo vidámparkját

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 14.
  • Érdekesség
A minap elrajtolt a Nintendo vidámparkja, a Super Nintendo World marketingkampánya. A sajtó megtudhatott néhány fontosabb részletet a látványosságról, és egy zenés kedvcsináló is érkezett a bemutató apropóján.

A minap sajtótájékoztatót tartott a Nintendo és a Universal Studios, ahol újabb részleteket és látnivalókat villantottak a Nintendo vidámparkjáról. A kiotói cég még a Satoru Iwata-érában határozta el, hogy nyitottabban áll a márkái licenceléséhez, ezt követően állapodott meg a filmstúdióval, hogy az oszakai Universal Studios Japan részeként felépülhet a Super Nintendo Worldnek nevezett létesítmény.

A sajtótájékoztató lényegében egy marketingkampány kezdetének is tekinthető, legalábbis a park megnyitója már nincs messze (idén nyárra ígérik, akkor két nagyobb játék várja majd a látogatókat), és a most kiadott zenés videó is afféle kedvcsinálóként szolgál: ebben konkrét képeket még nem mutatnak a helyről, inkább az élményt hivatott átadni a Galantis és Charli XCX zenéjének közreműködésével.

A Bloomberg újságírója, Kurumi Mori több részletet is megosztott a Super Nintendo World prezentációját követően. A Nintendo és a Universal "élő videojátékként" hivatkozik a parkra, ahol egyebek mellett valódi Mario Kart-futamokon is részt vehetnek majd a rajongók. További érdekes részlet, hogy a látogatók a Mario-játékokhoz hasonlóan érméket gyűjthetnek majd a belépéskor kapott spéci karkötőjükkel, hogy így versenyezzenek egymással. A karkötők mellé egy okostelefonos appot is letölthetünk majd, ahol figyelemmel követhetjük az előrehaladásunkat.

A Nintendo és a Universal együttműködése egyébként nem csak a Super Nintendo Worldre terjed ki: a filmstúdió tulajdonában lévő Illumination Entertainment készíthet majd animációs filmet a Super Mario alapján.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...