Epic Store - idén sem maradunk ajándékok nélkül

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 14.
  • Akció
Az Epic Games formálisan is bejelentette, hogy 2020 folyamán is hetente kapjuk majd az ajándékokat az Epic Games Store-on keresztül. Emellett a cég néhány számot is megosztott az üzlet első évéről.

Habár az Epic Games eredetileg csak a 2019-es év végéig ígérte be az Epic Games Store hetente érkező ajándékait, az imént hivatalosan is megerősítette: a folyamatos akciózás marad, 2020 végéig minden héten újabb ingyenes játékoknak örülhetünk. Persze ennek voltak előjelei (elvégre most épp a Sundered érhető el fizetés nélkül), de formálisan csak most jelentette be a cég, hogy folytatja az eddigi gyakorlatot.

Az Epic emellett a 2018 decemberében rajtolt üzlet első teljes évét is értékelte egy infógrafika segítségével. Eszerint az Epic Games Store jelenleg 108 millió felhasználóval büszkélkedhet, akik eddig összesen 680 millió dollárt hagytak ott a kasszánál - ebből 251 millió ment a third-party címekre. A vállalat szerint a fenti számok a tényleges költésre vonatkoznak, nincsenek bennük a különböző kuponok értékei és az Epic fejlesztőknek nyújtott támogatása sem.

A "legnépszerűbb" játékokat is feltüntetik a grafikán, a World War Z, a Satisfactory, a Dauntless, az Untitled Goose Game, a The Outer Worlds, a Borderlands 3, a Metro Exodus, a The Division 2 és a Control is szerepel a listán. A csapat emellett további exkluzívokat ígér, példaként a Magic: The Gathering Arenát, a Predator: Hunting Groundsot, az Auto Chesst, a Rogue Companyt és a Godfallt tünteti fel. 

Ezek is érdekelhetnek

71.
Kawada
#68: Most, hogy mondod... :)
69.
Kawada
#67: Oh. És nem az a baj, hogy bem költesz játékra és nem attól lesz igazam, hogy én igen. Hanem a mögöttes indoklásod (mármint hogy miért nem veszel, mit gondolsz a készítőkről, stb) és az epic elleni kirohanásod miértjei között nem létező teljes ellentét, morális összefúggéstelenség a gond. Erre próbáltam meg igazából rávilágítani, de gondolom ahogy eddig se, most se ment. Mármint nekem megy, te nem fogod föl.
68.
Ooorky
#66: Azt hittem körülmetélt :-P
67.
Kawada
#63: Köszönöm szépen a copy paste választ, amiben ismét csak a saját szarjaidat mondogatod, belekeversz olyanokat amiket soha nem állított senki ellenedben, miszerint te határoznád meg a játékipar eladásait. :)

Nem vagyok vak, köszönöm. Nem érdekel se a Steam, se az Epic eladása ellentétben veled, csak engem úgy nem érdekel, hogy szoktam játékokat venni, te pedig úgy rinyálsz itt SJW-ként, mintha számodra fontos lenne a játákipar minden szereplője, kivéve a mocskos szemét pénzéhes Epic Store, miközben te kurvára leszarsz mindenki mást (fejlesztőt, kreatív embert, programozót, pályadizájnert, grafikust, stb.) magadon kívül. :) 15-ször feltettem neked ugyanazt a kibaszott a kérdést, amire nem kapok választ, csak terelést. Viszont megerősítést kapok ezáltal mindenben, amit gondolok és gondolunk rólad sokan. :)
66.
Kawada
#64: De senkinek nincs az előbőre annyit cuppogtatva mint a Steamé... Ebben az Epic ellenes harcban. :)
65.
hajbel
#64: Nem, az Epic nem annyit :D
64.
Ooorky
#62: Azért vicces mert Google Play-től Microsoft Store-on át a Gog-ig, de még a sarki fűszeres is 30%-ot vesz le.
63.
crytek
#61: A steam ezer éves. Számot se tudok mondani mennyi kulcsbolt létezik az emberek többsége ezekből vásárol és lám mégis a steam így is nagyobb jobb több mint az epic.
Szóval ha én nem léteznék ezek a dolgok akkor is ugyanígy léteznek. Szóval iktassál már ki az egyenleteidből mert SOHA NEM ÉN HATÁROZTAM MEG ÉS NEM IS FOGOM SEM A JÁTÉKIPART SEM AZ ELADÁSOKAT

De ha nem vagy vak ezen a csoffadt 251 millió dolláron is láthatod hogy rajtam kívül mennyien szarják le még ezt a fost.
Szóval ha nekem nem okoz problémát az 1 év mivel évek múlva veszem őket bundleba vagy amikor oda kerülnek ,attól még sok sok millió embernek ba****a a csőrét és engem zavar ha a bajtársaimnak szar hogy 1 évig nem tolhatja a cuccost. Mert én ilyen együttérző jószág vagyok

Hm... bezzeg a Steam..jaja bezzeg ha az epic is minden moslékot felengedne és nem fizetgetne le lehet nem ez a szánalmas 251 milla virítana a szégyenfalon
62.
hajbel
#60: https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/1697191267930157838
Az első szám helyes, feltéve, hogy 60 dollárért árulják a játékot, mivel az kb. 10 millió dollár, viszont a 20%-os lépcső már csak 50 millás bevétel után van, ami teljes áron 833 333 játékot jelent, de inkább többet, mivel ugye folyamatosak az akciók, árcsökkentés és az árazás is regionális. Soha nem is a nagy játékok kiadói nehezményezték a steam politikáját, mivel azeknek amúgy is általában saját launchere van. A fejlesztők szerint viszont lehúzza őket a steam:
https://www.polygon.com/2019/1/24/18196154/steam-developers-revenue-epic-games-store
61.
Kawada
#60: Steamen nem darabszámra mérik az eladást, hanem bevételre. Ergó egy kis- vagy közepes cím azért vért szarik általában, mire eléri azt a szintet, hogy ne a 30%-ot nyessék róla. Egy.

Kettő, ezeket az engedményeket is azután hozta, hogy kedztek szálingózni a hírek, hogy az Epic Store jön.

Hm... bezzeg a Steam, aki még egy Jézus szimulátort is felenged ahol kölyökkecskéket kell megerőszakolni bekokózva, mert olyan kibaszottul rászorul ezekre a 100 dollárokra. A bolt kínálatának 90% egy merő hulladék konkrétani. Más kérdés, hogy az Epicé is, csak ő ezt az arányt 40 játékból is képes hozni, nem kell neki hozzá több ezer.

Az örök kérdést továbbra sem válaszoltad meg. Neked nem mindegy, hogy hol nem veszel meg amúgyse semmit? Erre kérek tőled egy választ ami nem ilyen mellébeszélős hülyeség, hogy hogy szánalmas meg kitől vesz exkluzivitást?

Másik kérdés amire nem kaptam választ miután hüppögtél az 1 éves exkluzivitás miatt. Te mikor vettél utoljára a megjelenéstől számított 1 éven belül játék a Steamen, hogy ez neked személyesen ekkora problémát okozzon? :)

Ezekre ha válaszolsz, erőt veszek magamon, és a büdös életbe nem szólok itt hozzád. Persze ha valami normális, ép ésszel is felfogható, logikus és morálisan konzisztens választ tudsz adni.
60.
crytek
#57: "amíg a Steam nem vesz vissza"

Nincs miből visszavenni. Szóval az epic égetheti a fortniteos lóvét a végtelenségig. Ha nekik ez jó, csinálják.

Steamen ~167ezer db eladás után már csak 25% van ~350k db után meg már csak 20% ezt minden értelmes cím kb az előrendelési periódusban túllépi.
Akiket meg jobban érintene azok a nagyon kicsi indie stúdiók amik meg mennek steamre mivel epic fel se engedi őket a saját storejukba csak ha eladják a lelküket..az meg láthatóan nem igen biznisz a kicsiknek..
59.
Ultimate
#53: Ó ne aggódj a steamet is utálom mint a szart, csak az amit az epic jelenleg folytat az mindennél undorítóbb. Amit tehetek és olyan konzolon veszek meg illetve amennyire lehet ha van lehetőség steamen kívül venni péel GoG-on akkor inkább ott vásárolok.
Van a steamnek egy múltja ez tény,bár a mikrotranzakciós dologban ludas mindenki de leginkább a játékosok akik fizetnek. Viszont ha két rossz közül kéne választanom akkor inkább a steam ahol a support kinyalja a seggem, refundol, segít, van rendes rendszere, és akár még pénzt is kereshetek azzal hogy játszom és piacozok amivel újabb játékot vehetek meg, ugyanakkor rohadtul nem kényszerítenek megvásárolt exkluzivitással a szarjukra.
58.
Kawada
#55: Nem volt ilyen szándéka szerintem.
57.
Kawada
#54: Ja, a Tencent téma is érdekes volt, lévén, hogy az Ubisoftot is ők "mentették meg" a Vivenditől, van részük az Activision-Blizzardban, a Pubg's brigádban, a Riot games pedig 100%-ban az övék kábé, ami talán a legnépszerűbb ingyenes tartalom a Steamen ugyebár (mármint a LoL). És fosunk a kémkedéstől, miközben az itteni komment után megyünk a facebookra, ahol már jön a pofánkba a hirdetése azoknak a termékeknek, amikre 5 mp-el hamarabb kerestünk rá életünkben először (persze a marketing része a legkevésbé visszataszító a facebookban).

Én mondjuk olyanra, hogy fenyegetőztek volna a Steam kinyírásával, nem emlékszem. Csak olyasmire, hogy addig nyomják az agresszív politikát, amíg a Steam nem vesz vissza (ami egyébként önmagában szerintem tök jó és jogos, a stílus megint más kérdés).
56.
Neotechtr
#55: Valakivel összekeversz engem.
55.
Ooorky
#54: Hater, boomer, racist... Bélyegezzük meg azt aki nem ért velünk egyet valamilyen kérdésben...
54.
Neotechtr
#45: Amikor indult ez a dolog '18 Decemberben, vagy mikor, akkor nagy Steam ellenfélként harangozta be a sajtó és olyan is volt, aki addig merészkedett, hogy azt mondta, hosszú távon vége lesz a Steam-nek a 30% vs 13% részesedés miatt. Itt az emberek rögtön a végletre gondoltak, hogy most mi lesz a Steam könyvtárukkal. Persze, hogy nem volt szimpatikus.

A második, amit Ultimate mond. Egy embernek lehet ezzel is jogosan problémája.

Harmadszor, volt itt Tencent/Kína téma is, ami gazdaságilag lehet aggályos egyesek számára. Kínát sokan nem szeretik, de mindegy, mert jönnek és meg análoznak mindenkit. Ezzel kapcsolatban adatvédelmi aggályok is felmerültek, hiszen egyes adatok a nagy ellenőrizhetetlen gonosz kezében landolnak.

Store képességei, funkciói (amik nincsenek), nincs értékelési lehetőség, sőt, semmi nincs. Van a vásárlás, meg a 2 órás visszafizetés.

Szóval, ha valakinek volt annyi játéka máshol, hogy ne haljon bele az Epic Store hiányába és mindezek közül semmi nem tetszik neki, az már egy tök jó hater alapanyag.
53.
Kawada
#51: Mondjuk ennyi erővel meg a Steam kb. 100 millió aktív userének színe java meg free to play Dotás és CS player. Pár ezer pedig a Valve undormány piacterén igyekszik átbaszni 10 éveseket CS skinekkel meg kulcsokkal. Sipánkodnak sokan a mikrotranzakciók miatt, miközben ennek az ipari mértéküvé tevésének PC-n egyik úttöröje volt a Valve és évek óta tűri az ezekre épülő gamblinget és csalást. Én csak annyit szeretnék, ha már szídunk valakit valamiért, emlékezzünk meg a többiek bűnéről is, főleg ha erkölcsi dolgokra nyargalunk át a "korrekt piaci magatartásról". Ezzel az álszenteskedő, képmutató, kettős mércével engem ki lehet üldözni a világból. És ez nem rád vonatkozik, ne úgy vedd. Bár amelyik része a te inged, azt veheted persze ;).
52.
Ultimate
#45: Nem keveredne gyűlölt helyre ha tisztességes versenyt folytatna és nem megvásárolt (tehát nem saját fejlesztés mint a Sony vagy MS esetében) AAA exekkel akarna bekényszeríteni egy olyan helyre ami egy dolog hogy a lehető legszarabb store de a support is hulladék és kvázi semmit az ég egy adta világon nem tudnak felmutatni amiért megéri oda beregisztrálni mint vásárló. Adjanak komoly kedvezményeket. Legyenek olcsóbbak a játékok ha már nem fejik meg a fejlesztőket annyira, illetve fizessenek azért hogy olcsóbb lehessen és ne azért hogy ex legyen. Adják meg a lehetőséget hogy az amúgy multiplatform játékok elérhetőek legyenek más pc-s platfromon is ha valaki nem kér a szarjukból. Akkor majd nem lesz jogos a népharag, de amíg téged mint játékost megvásárolt multiplatform játékok exkluzívvá tételével akarnak bekényszeríteni egy szarral töltött kutyaólba addig ne csodálkozzunk már hogy ennyire nagy a harag...
Amit csinálnak az minden csak nem tisztességes verseny de még csak nem is verseny, pláne nem olyan verseny amiben te mint vásárló jól jársz,pont ellenkezőleg, szarul jársz. Nem véletlen nincs népharag a GoG ellen, a Humble ellen, és az egyéb saját store-ok (amiken saját kiadó játékai vannak pl EA Origin) ellen a steam mellett.... Nem akarnak AAA multiplatform játékokkal odakényszeríteni maximum ha a saját kiadó játékáról és store-járól van szó....
51.
Ultimate
#2: Annak a 108 milliónak a színe java fortnite player vagy ingyen játékért beregelő ember. Nem véletlenül nem közölnek sosem komolyabb eladási adatokat pláne mikor kijön a másik platformra is a exkluzívnak vásárolt játékuk, csak ködösítenek meg sikerről beszélnek....
De nem baj,nekem spórolnak, ha már kifizették úgyis helyettem amit erre a szarra exkluzívoznak azt vígan warezolom le. Pár év és úgyis megy az egész store a levesbe, nagyon fogok röhögni majd akkor a sok sipákolón akik bukják a megvett játékokat.:)
50.
Kawada
#49: Na akkor addig iszok én is egy kis vért. :) Szoktam amúgy olvasni. A tiéd pl. követem (na nem rágom a körmöm izgalmamban, hogy mikor jön. :) ) és kommentelni is szoktam néha, de mindegy. :)
49.
godach
#45: "Pedig elmagyarázhatnád, hogy miként törekedhetne monopol helyzetre egy olyan piacon, ahol egy gyakorlatilag képtelenség."

Bár, nem látom hogy szoktál volna blogokat olvasni, ha igen akkor az aktivitás miatt nem emlékszem, de a mostani Vasárnapi Blog-om pont erről fog szólni.
Nagyjából leírhatnám most is, de több sebből vérző dolog lenne, ami többet érdemel mint egy hsz. ;)
48.
Ooorky
#45: Kifejteni nem tudom, mert hülye vagyok hozzá, én is munkaidőben láttam egy kapitalizmust boncolgató youtube csatornán, ott levezette a "walmart" stratégiát amit követni próbáltak, de porszem került a gépezetbe, mivel a gamer-ek nem háziasszonyok akiknek csak az számított, hogy olcsó legyen a csirkefarhát, aztán jöttek az egyre hosszabb exkluzív szerződések, beszállítók árainak leverése, konkurencia megfojtása...


+Én is lesz*rom, az utóbbi fél évben pc-n csak a HOI3-VIC2-AOE2 triót toltam, nincs is igényem másra,csak már f*** ki van, hogy az oldal rendszeresen abból áll
crytek vs epic
xbox vs ps
kangecam vs The World
47.
hedzsooo
#46: Ugyan Crytek még mikor látszólag használja a $ jelet az írkálmányában, akkor sem tudja, hogy igazából az mit is jelent... Kb. minden 2. szót szerintem csak úgy bebiggyeszt a kommntjeibe de igazából szerintem ő sem tudja, hogy mit akart belőle kihozni ésszerű érvek mellett, mert sok értelme nincs is... Max. annyi, mint mikor 1 durcás kisgyerek odavágja, hogy ő most ezt, vagy azt utálja... Persze minden igazi, nyomós ok nélkül... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...