Egymilliárd dollárnál jár az új Star Wars

 • Írta: fojesz
 • 2020. január 16.
 • Cooltúra
Habár a Star Wars: Skywalker kora nem aratott éppen osztatlan sikert, így is rengetegen voltak kíváncsiak a Skywalker-saga befejezésére. A film mára több mint egymilliárd dollárt kaszált világszerte.

A Star Wars: Skywalker kora jegyárbevétele is átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt, a jelenlegi számaink szerint 1,001 milliárd dollárnál jár jelenleg a film, és bizonyára benne van még néhány millió zöldhasú. Az új generációs Star Wars-trilógia korábbi részei, így Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik 2,068 milliárd, illetve 1,333 milliárd dollárt termeltek.

Ezek alapján nem valószínű, hogy a kilencedik rész megközelítené Rian Johnson filmjét, de a Disney valószínűleg így sem csalódott: 2019-ben kilenc olyan film volt, amely egymilliárd dollár feletti eredményt ért el a mozikban, ebből pedig hét a saját címe volt. Ilyen sok egymilliárdos film egyébként még sosem jött össze egy év alatt, a korábbi rekordot a 2015-ös és a 2018-as év tartotta öt-öt olyan címmel, amelyik ebben a ligában focizott.

A tavalyi év legjobbjai így sorakoznak fel:

 1. Avengers: Endgame (2,7 milliárd dollár, Disney)
 2. The Lion King (1,6 milliárd dollár, Disney)
 3. Frozen 2 (1,3 milliárd dollár, Disney)
 4. Spider-Man: Far From Home (1,1 milliárd dollár, Sony)
 5. Captain Marvel (1,1 milliárd dollár, Disney)
 6. Toy Story 4 (1,07 milliárd dollár, Disney)
 7. Joker (1,06 milliárd dollár, Warner Bros.)
 8. Aladdin (1,05 milliárd dollár, Disney)
 9. Star Wars: The Rise of Skywalker (1,001 milliárd dollár, Disney)

Milyen lett volna Colin Trevorrow fináléja?

J.J. Abrams és Chris Terrio a nulláról írták újra a kilencedik epizód forgatókönyvét, miután a Disney megvált a film eredeti rendezőjétől, Colin Trevorrow-tól. A napokban felkerült a YouTube-ra egy videó, amelynek a készítője azt állítja, ő birtokában van a Trevorrow-féle szkript egy vázlatának, és most, hogy már nincs tétje a dolognak, meg is osztott ezt-azt róla.
Figyelem! Az alábbi sorok Skywalker kora-spoilereket tartalmaznak!
Az úriember szerint a film munkacíme Star Wars: Duel of the Fates volt, a történet pedig egy olyan galaxisban vette volna kezdetét, amit már teljesen az uralma alá hajtott az Első Rend. Miután a bolygók közötti kommunikációs csatornákat elvágták, az Ellenállás úgy dönt, hogy megtámadja a Hux kancellár uralta Coruscantot, hogy aktiválja a jedik titkos jeladóját, és összecsődítse a szövetségeseit. A meglepetéstámadást egy lopott csillagrombolóval hajtotta volna végre a csapat.
Trevorrow filmjében Palpatine halott, Kylo Ren pedig továbbra is a Legfőbb Vezér, aki épp azon van, hogy felkutassa Darth Vader kastélyát a Mustafaron. Végül rábukkan egy holocronra, amit még Vadernek szánt az Uralkodó, aki azzal bízta meg a tanítványát, hogy kutassa fel mesterét, Tor Valumot, és fejezze be a kiképzését a sötét oldalon. A jelek szerint Kylo örömmel hajtaná végre a nagyapja feladatát.
A szivárgások szerint Luke sokkal nagyobb szerepet kapott volna a folytatásban, mint a Skywalker korában, egyrészt egyengetnie kellett Rey útját, másrészt azon volt, hogy Kylót is megtérítse. Trevorrow koncepciója sokkal közelebb állt Rian Johnsonéhoz, a klasszikus jedi-sith felosztás meghaladása, mint irány, itt is újra és újra előkerült. A fő fordulat sem az volt, hogy Rey Palpatine unokája, ehelyett egy ponton kiderül, hogy maga Kylo ölte meg a szüleit Snoke parancsára.
A két karakter végső összecsapására a The Clone Warsból ismerős Mortison került volna sor, itt Luke, Obi-Wan és Yoda szelleme is megjelent, hogy megmentse Kylót a sötét oldaltól. Nagy kár, hogy mindezt hiába, Kylo már túl messzire ment, nem lehetett rajta segíteni.
A szivárogtató több más érdekességet is elárult: állítása szerint Tor Valum egy 7 ezer éves lény volt, Kylo pedig mandalóri fémből készített volna magának új páncélt, a kiképzése egy pontján pedig Darth Vaderrel is összecsapott volna, valahogy úgy, mint Luke, amikor a Dagobah-n tartózkodott. Lando Trevorrow-nál is visszatért volna, míg Chewbacca egy X-szárnyúba pattanva zúzta volna végig a coruscanti csatát.
Mindez persze csak pletyka. Trevorrow még nem nyilatkozott a fentiek kapcsán, ezért kéretik fenntartásokkal kezelni őket!

Ezek is érdekelhetnek

10.
Nyarlako
#8: Beült a sok szájtáti akiknek mindegy csak látványos legyen a popcorn zabálás mellé.
Merch téren ahol az igazi profit van orbitális bukta lesz és jövőre a kutya foglalkozik ezzel a trilogiával.
Profitot termel, igen de nem eleget Star warshoz képest.
9.
Ultimate
#8: Mindenki hülye csak te vagy a kopter tudjuk, szokásos hozzáállás.
Össze lehet vetni a Last Jedi nézői értékelésével és rögtön kibukik hogy amit írsz egy faszság amit nemigen lehet arra kivetíteni hogy sok az igénytelen néző.
Ennyit rólad.
8.
Istvann
#5: Ez semmit nem bizonyít. Max. azt, hogy sok az izléstelen ember. Amit leírtam, bizonyos része más "filmekre" is igaz. Már ha annak nevezhetők ezek a valamik, amik készülnek... És ha star wars fan szemmel nézed és ha nem ez ugyanúgy egy hulladék marad. Kb csak a látvány van, ami értékelhető valamennyire.
7.
mohaneji
Nem a logika hiànya szerintem a baj még csak nem is a 8. rész . Előre kellett volna írni egy történetet aztàn utàna filmeket csinalni belőle, mert nekem ez a legnagyobb bajom hogy összevisszasàg az egész. Màs bajom is van vele de ezek màr olyan dolgok amik engem zavarnak lehet hogy màst nem.
6.
Blankenfuere
#5: Teljesen egyetértek. Nem értem miért hisztizik mindenki az új filmeken. Az eredeti trilógia csak azért van egekig magasztalva mert úttörő volt, egyébként tele van az is üvöltő koncepcionális és logikai hibákkal, az előzmény trilógiáról nem is beszélve. De ezzel sincsen semmi baj, a Star Wars filmek érdeme nem egy-egy mozi elkészítése, hanem az univerzum megteremtése. Aki meg azóta Last Jedi-on picsog és a logikát keresi akkor emlékeztetném, hogy az analfabéta, űrsiklót életében először vezető Luke kilövi a halálcsillagot a New Hope-ban, mert az Erő vele van. Innentől kezdve szerintem felejtsük el a logikát meg a koherens érvelést ezekben a filmekben.
5.
Ultimate
#4: Akik megnézték köszönik jól vannak.
https://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_the_rise_of_skywalker
Dehát haters gonna hate....
4.
Istvann
Hát sajnálom... Azokat akik megnézték....

Bár oktatófilmnek jó lehet, 'hogyan ne csinálj filmet' vagy ilyesmi. Teljesen mindegy miként nézed ezt, mert ez a valami filmnek se nevezhető. És aki erre azt mondja, hogy jó film vagy csak azt, hogy ez egy 'film' azzal valami nagyon nincs rendben.
3.
Neotechtr
JJ-t hülyére vették a szakértők a Disney-nél és garantálható, hogy a kivágott jeleneteket sosem látjuk viszont. Colin Trevorrow meséje sokkal értelmesebb, mint a jelenlegi verzió, igaz, ahhoz már a 8-ban nem kellett volna leírni Luke-ot (sem).
2.
xanatos0911
#1: Egyetértek. Lehet, hogy a 3 órás JJ verzió tűrhető lett volna, de így, hogy a Disney kivágott belőle 40+ percet, úgy néz ki a végleges film mintha valami idegbeteg ollozta volna össze. Egy semmitmondó üres film lett.
1.
Hab
Most már olyan mindegy, de vszínű a 3 órás JJ verzió és ez is jobb lett volna, mint amit kaptunk. Legalább azt is megéltem, hogy teljesen kiüresedve jöttem ki egy SW mozifilmről. Kövezzetek meg, de nekem ennél még az Utolsó Jedi is jobban tetszett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...