Februárban folytatódik az Altered Carbon

  • Írta: sirdani
  • 2020. január 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Egy rövid teaser társaságában a Netflix leleplezte a közönségkedvenc cyperbunk thriller második évadjának megjelenési dátumát. Sok izgalommal, és új főszereplővel folytatódik alig egy hónap múlva Takeshi Kovacs története.

Igaz, csak részben új főszereplővel; a sorozat középpontjában ugyanis a következő évad során is Takeshi Kovacs áll majd, ám Joel Kinnaman helyett ezúttal a Bosszúállókból is ismert Anthony Mackie kelti életre a karaktert.

Az Altered Carbon második évadja 2020. február 27-től lesz elérhető a Netflix kínálatában. Míg várakoztok a premierre, érdemes lehet ellátogatnotok az alábbi linkre, ahol a sorozat első évadjáról írt kritikánkat olvashatjátok.

18.
18.
FiveSalmon69
#16: Én csak annyit mondok, hogy egy lánctalpas animációs robottal is tudtam azonosulni, és biztos vagyok benne, hogy te is láttál már olyan filmet, ahol nem egy veled azonos, nemű, fajú, alkatú stb. szereplőnek átélted, átérezted a fájdalmát, örömét. Amit aláírok, hogy igen sokkal több színesbőrű színész kap most lehetőséget szerepelni, és ezzel arányosan megnő a rosszul megírt karaktereknek is a száma, amiről maga a színész sokszor nem tehet nagyon.
17.
17.
ÉnVok
Hát aki itt most a főszereplő személye/bőrszíne miatt kiakad az bizony jelen esetben fúlban nyomja a kretént.
És ezt úgy írom hogy én is utálom amikor egy karakter bőrszínét vagy egyéb főbb ismertetőjegyét megváltoztatják egy tv-s adaptáció során.
Míg pl egy Witcherben szemet szúrnak nekem is a néger driádok és a néger Fringilla, mivel tök feleslegesen lettek kiszínezve csak hogy négerek is legyenek a sorozatban addig itt az Altered Carbon ban semmi oka nincs az embernek hogy ezen fennakadjon hisz maga a sorozat is arról szól hogy Kovács urunk olyan természetesen cserélget testet mint mi alsógatyát.
Lényegében itt tökéletesen bele illik a sztoriba és a karakter jellemébe is bármilyen emberi test.
Szóval itt attól függetlenül hogy a netflix igen is híres róla hogy szereti az emberek arcába túltolni a diverzitást ebben az esetben pont hogy semmi probléma nincs a főszereplővel. Jelenesetben bizony egyes fejekben leledzik a probléma.
16.
16.
Dízel
Nekem pl rohadtul nem volt szimpatikus a foszereplo, meg amugy is ha cyberpunk, szeretem mellozni a sok poenkodast meg a bugyuta megszolalasokat amiben sajnos gazdag volt a sorozat. Fiszereplohoz meg annyit, hogy a ghost in the shellt is egy kaukazusi szereplo jatszotta nem egy japan. Ettol fuggetlenul en olyan vagyok hogy szeretek azonusulni a foszereplovel akar jatek akar film vonatkozasaban. Ezert sem szeretem ha mas etnikumu a szereplo mint en, ez nem rasszizmus azthiszem.
15.
15.
KratoS
Milyen február?! Ez már szinte március!
14.
14.
FiveSalmon69
#12: itt van ez a hír, egy tök érdektelen valami, egy újabb netflixes teaser, nem foglal álláspontot, nem propagál semmilyen társadalmi elvárást senki felé. ennek ellenére az eső 3 komment az új főszereplő bőrszínéről szól, a többi meg közvetve, de ugyanerről. az első évadnál valamiért egy komment nem volt arról, hogy ugyanmár miért fehér színész játssza az ázsiai nevű főszereplőt? de itt már ez is elő jött, csak hogy validálja valaki azt a véleményét amiért nem tetszik neki a fekete főszereplő.. ha most is egy fehér színész kapta volna a szerepet, szemrebbenés nélkül tovább mentetek volna. ezzel van a baj, nem a véleményed kinyilvánításával..
13.
13.
FiveSalmon69
#12: de mivel tolják túl? ha 2019ben a filmek 10%-ban szerepelt fekete, vagy ázsiai, vagy ilyen karakter volt a főszereplő, az már sok? a maradék 90% ugyanúgy fehér színész. mi legyen, 5% évente? vagy melyik volt az a film, játék, amire azt mondtad, hogy ez már nem fér bele?
12.
12.
Ganzer
#10: Véleményem szerint mostanában már akkor is túltolják. Nem sírt a szám, csak a véleményemet írtam le, remélem nem probléma? A lelkem pedig köszönöm az érdeklődésed, teljesen rendben van.
10.
10.
FiveSalmon69
#9: Nem mintha amúgy igazad lenne, de fekete és ázsiai színészek a filmtörténet kezdete óta diszkriminálva vannak, előbb csináltak blackfacet egy fehér színésznek, és játszatták el vele a szerepet, mint hogy egy feketét szerződtessenek. ez a whitewashing. neked miért is sír a szád? kit cseréltek le fekete színészre, akit fehérnek kellett volna játszani, hogy ilyen kis sérült lett a lelked?:D
9.
9.
Ganzer
Rendben, de akkor a Blade következő részét játssza pl Ben Affleck. Mostmár rohadtul erőltetett és ez által idegesítő ez a blackwashing.
7.
7.
Giga0509
#5: Ezzel a szöveggel elhoztad a világbékét.
6.
6.
Hab
#5: Én nem éreztem rasszizmust az előttem hozzászólókban, inkább az erőltetett diverzitás ami felhúzza őket. Azzal viszont egyetértek, hogy nem kéne leírni emiatt előre az új szereplőt, a történet maga is adja hogy új burok legyen, ha az jó szerintem mindenki le fogja szarni a bőre színét.
5.
5.
sirdani
Srácok, ne legyetek ennyire nyíltan kirekesztőek, a Netflix szereposztásaiba bele lehet kötni közönséges rasszizmus nélkül is. A történelem már rengetegszer bebizonyította, hogy pár pillanat alatt bármelyik népcsoport vagy kultúra kirekesztetté és gyűlöltté válhat. Ez ellen pedig csak úgy védekezhetünk, hogy ha alapvetően elfogadóbbak leszünk a másikkal szemben, és az egyént külső tulajdonságai helyett a karakterének jelleme alapján ítéljük meg. Tartsuk meg a GK-t olyan helynek, amit nemtől, bőrszíntől és politikai irányultságtól függetlenül bármelyik gamer boldogan olvashat.
4.
4.
Hab
Emlékeim szerint a 2. könyvben már másik testben van, 3. könyvnél meg már rohadtul untam az egészet. Azért megnézem ezt is, hátha jó lesz.


3.
3.
azureknight0715
Ènsem èrtem mèrt kellett a főszereplő lecserèlèse. Szerintem remek volt. Azt viszont vègkèpp nem èrtem hogy ha egyszer való teste egy ázsiai volt akkor hogy jön a kèpbe a nèger test... Remèlem legalább a világán nem sokat fognak változtatni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...