A koronavírus a gamervilágot sem kíméli

  • Írta: szlav
  • 2020. január 27.
  • Érdekesség
A Kínából származó, rémisztő sebességgel terjedő járvány már a videojátékok világában is hullámokat keltett. A Plague Inc. vírusszimulátora például sosem volt még ennyire népszerű, viszont van, ahol teljes esport-rendezvényeket fújtak le.

A koronavírus hatására megújult népszerűségnek örvend a Plague Inc. A lassan nyolcéves vírusszimulátor úgy meglódult, hogy azt az elmúlt napokban több játékos játszotta egyidejűleg, mint korábban bármikor - a nagy roham hatására még a hivatalos weboldala is megadta magát. A programért felelős Ndemic Creations természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy a játék szimulációit nem lehet valódi tudományos modellként kezelni. Nem ez az első eset, hogy a Plague Inc. hirtelen népszerűségre tesz szert egy valódi járvány miatt: 2014-ben az ebola kapcsán hasonló híreket közöltünk.

Eközben Kínában sajnos egyre nagyobb méreteket ölt a vírus, ez pedig a videojátékosok közéletét is befolyásolja. A járvány miatt két kínai League of Legends-bajnokságot, az LPL-t és az LDL-t is határozatlan ideig elhalasztották - erről az LPL Twitterén is olvashatunk. A vírus terjedése Kínában egyébként nem csupán a videojátékos eseményeket, de potenciálisan a közeljövőben megrendezésre kerülő összes sporteseményt érinti.

28.
Hofi3
#2: Nem is kell. Ez is csak egy üzleti fogás, hogy fizess érte. Soha életemben, még csak a fejemben se fordult meg, hogy beoltassam magam. Akkor miért van az immunrendszered? Inkább rohadt sok embernél a higiéniával van a gond, hogy a taknya-nyála összefolyik és azért kap el minden szart. Én. pl. túlságosan tisztaságmániás vagyok és ritkán is vagyok beteg.
27.
Hofi3
Nagy az isten állatkertje és a kerítés még mindig k*rva alacsony! Imádom az ilyeneket, amikor tragédiák mozgatnak egy játékot.
26.
Ps fanboy
#25: Jó észrevételeid vannak! Nem véletlenül Kínából indult ez a vírus és a higiéniának illetve annak hiányának valóban nagy szerepe lehet ebben az egészben... Egyébként világméretű járványra én sem számítok jelen pillanatban, de ki tudja mi a valós helyzet és hány országban van már jelen és mikor lesz meg rá az ellenszer. Én már nem lepődnék meg semmin. :)
25.
Oldman
24#
Talàlò nagyon az idèzett mondat, van benne valami!
Talàn a rès a pajzson az lehet ebben az esetben, hogy a higièniàra ügyelni kellene. Denevèreket, kutyàkat, kìgyòkat enni ki tudja hogyan elkèszìtve... Talàn bosszù a termèszettől ez a vìrus, hiszen ahogy sokszor kìnozva kivègzik a szerencsètlen àllatokat az is megèr egy misèt. Főleg annak tükrèben mondom ezt, hogy vèdem őket ott ès ahol tudom! Persze nem csak a ferdeszeműek bànnak kegyetlenül velük, nem vagyok vak. Nèha ùgy èrzem, megèrett a bolygò egy intenzìvebb megtisztulàsra. Egyèbkènt nem szàmìtok jelentős mèrtèkű vilàgjàrvànyra. A karantènok sokat segìthetnek ez ügyben. A gazdasàgi vesztesèg egy màsik törtènet.
24.
Ps fanboy
"Amiről azt gondoltad, hogy a legbrutálisabb aspektusa a vírusnak, arról derül ki, hogy az a rés a pajzson. És szereti a gyengeségeit erőnek beállítani."

Idézet a WW Z ből.
23.
Ps fanboy
#6: "Mèg a vègèn TLOU 2 lesz élőben sràcok. :/"

Csak a játék megjelenéséig ne következzen be, utána már lesz@rom.:D
22.
SLi
#20: ember, az egy paródia oldal...
19.
Yanez
#18: Rosszabb esetben akár 1 évbe telhet mire meglesznek a tökéletes védőoltások.
18.
manderel
#9: Jelen pillanatban 2800 hivatalosan számontartott fertőzött van. Úgy, hogy a valós számokat nem ismerjük, Kína nyilván addig kozmetikázza a számokat ameddig csak tudja. Ha tényleg veszélytelen lenne, nem vontak volna karantén alá egy 10 milliós várost, és nem álltak volna neki felhúzni egy külön kórházat, csak emiatt, pár nap alatt.
Egy 10 milliós város elvágása a külvilágtól rengeteg pénzbe kerül, az iszonyú nagy gazdasági kiesésről nem is beszélve. Gyakorlatilag az utcára sem lépnek az ottani lakosok, több millióan tették le a munkát.
Talán talán még lenne is ráció abban hogy a védőoltások eladásából akarják megszedni magukat. A kérdés már csak az, hogy mikorra lesz védőoltás, ha a vírus azonosítása óta, vagyis 1 hónapja nem sikerült létrehozni...és mire sikerül, addig hány várost kell még lezárni, hány millióan, hány 10 millióan esnek ki a termelésből. Csak Kínáról beszéltem eddig, az is kérdés hogy a védőoltás létrehozásáig hány országban játszódik le ugyanez, szintén több millió emberrel.

Szó sincs az emberiség kipusztulásáról, de elég sok összetevős azért ez, és minél tovább húzódik, annál kevésbé tűnik "megtérülő biznisznek".
17.
adamsfamily
#11: Erről nem is hallottam még.
15.
Kawada
#14: Kurva jó lenne felülemelkedni a kibaszott jelentéktelen problémáinkon. Tiszta víz van amit igyunk, van amit együnk. Fűtött házban lakunk, van aki szeret, van családunk, testévünk, barátaink, alapvetően a világtörténelem legbékésebb időszakában élünk minden gusztustalanságával együtt is, egészségesek vagyunk. Kurvára megvan igazából mindenünk és szomjúhozzuk, hogy legyen már egy kicsit szarabb, mert ha nem tudunk valami miatt panaszkodni, nem kerek ez a kurva világ. És amíg ezen alapvetően nem tudunk változtatni, addig a fosra leszünk vevők. És azt is fogjuk kapni.
14.
Juha
#13: Az a baj, hogy csak az ilyen szélsőséges hírek jutnak el az átlagemberhez, pl. mint volt ez a Norbi-hír, tökömet sem érdekli a véleménye, meg ő maga sem, mégis minden portál vele foglalkozott, még több embert ért el, és elérte a célját egy fa**sággal.
Sajnos nem, nem vagyunk értelmes faj.
13.
Kawada
#12: Mondjuk ez attól is függ milyen betegségről és milyen aspektusból nézzük. Nagyon sok betegségnél maga a tünet okozza a kellemetlenséget, a betegség maga egyébként nem életveszélyes. Szintén sok gyógyíthatatlan betegségnél a tünetek kezelése jelentősen hozzájárul az életminőség javulásához.

Társadalmi szempontból pedig a megelőzés lenne a legjobb, mert az szinte mindig olcsóbb mint a kezelés maga. így állami szempontból az "üzleti megfontolás" az lenne, ha abba fektetnének.

Általában:

Kurva felelőtlen az a hozzáállás is, hogy "ez megint csak hisztériakeltés, hogy ellehessen adni védőoltásokat". Persze. Nyilván jövedelmező egyeseknek. De ugye nem kell mondjam azt, hogy milyen legyőzöttnek hitt betegségek kerültek megint fel a palettára azért, mert "pár" idióta szülő kitalálja, hogy "a védőoltással csak meg akarják betegíteni a szegény kicsikémet" és társai. Aztán pislogunk itt Romániában is (és fejlett országokban is...) pl. a kanyaró és egyéb járványok miatt. Nyilván nem kell elhinni mindent ami a sajtóban van, de azért alufólia sisakokat sem kell otthon gyártani és minden mögött Soros-karvaj-amerika-orosz-ufó összeesküvést látni.
12.
delphijos
Üzleti megfontolások miatt rengeteg dolognál a gyógyszerekkel a tüneteket kezelik / enyhítik. Mert abból több a pénz mintha a kiváltó okra mennének rá.
11.
MűszálasLőrinc
vagy ez
https://24.hu/kulfold/2019/07/29/gyogyszerrezisztens-bakterium-klebsiella-pneumonia-terjedese-europa/
10.
MűszálasLőrinc
#7: Én inkább aggodnék a pár hónapja megjelent teljes antibiotikum rezisztes baktérium miatt. (most így nem emléxem, de valami teljesen hétköznapi kór mutációja)
Eddig minden beteg eldobta kanalat akiben kimutatták.
Pár hete volt a sajtóban aztán jó hamar el is tüntette ez a mostani hiszti.
8.
GAMEROD
A probléma az hogy a média apokalipszist sulykol a jóemberek fejébe. Ez mindig is biznisz volt. Nem vírus miatt fog az emberiség megtizedelődni, hanem a túlnépesedés miatti ellentétek miatt. Arra bárki rájöhet hogy nem mehet a végtelenségig a szaporodás mostani üteme, mert az olyan a földnek mintha egy paradicsomot dobnánk a tűzhangyák közé, felfalják.
7.
adamsfamily
#4: Azért ha az 1-2 ezer fertőzött elindul világot látni,hamar összejönnek a 10-100 ezrek.Mondjuk azt azért ne felejtsük el,hogy kínáról van szó,ahol elég aktívan nyomják a propagandát.Szerintem,ha nem lenne komoly,akkor nem zártak volna le egy 10 milliós várost úgy,hogy senki se ki-,se be nem mehet és erőszakkal is bent tarthatják a karanténban.
Eddig szerintem az összes világjárvány gyerekcipőben kezdte.Szóval egyelőre nem lehet tudni,hogy ebbből mi lesz,de állítólag már Európában és az Egyesült Államokban is megjelent.
6.
Oldman
#4: Igazat adok neked! Mindössze egy valamit jegyeznék meg: egy eddig ismeretlen vírustörzsnél soha nem lehet tudni, hogy mivé fajul, ès itt van a lènyeg. Egyelőre nem jelentős a fertőzöttek szàma, viszont egyedi a vìrusnàl, hogy akkor is fertőz az egyèn, mikor mèg ki sem fejlődött a konkrèt betegsèg, tünetek sincsenek. Magyarul hőkamerákkal sem lehet kimutatni a làzas, tehàt vèlhetően megfertőződött lakosokat. Mèg a vègèn TLOU 2 lesz élőben sràcok. :/
4.
GAMEROD
#3: Egy világjárvány nálam 100 millió fertőzöttnél kezdődik, nem 1-2 ezernél. Nagyobb az egész füstje mint a lángja. Ennyi embert érintő fertőzés még egy borsodi kisfaluban is kialakul.
3.
Ooorky
#2: Ma reggel azt írták már 170-en meghaltak tőle, ez tényleg egy globális járvány jele.
Btw. H1N1 és mutációi azóta is fertőznek, csak már nem biznisz.
2.
GAMEROD
Nálam is "kimutatták" a H1N1-et, mikor sima átlag vírussal mentem dokihoz "véletlenül" elfelejtettem beoltatni magam, mégis kigyógyultam ugyanúgy egy hét alatt. Ideje volt 10 év után újabb kamuvírusokkal befolyásolni a gazdaságokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...