Fallen Order - messze a várakozások felett teljesített

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts is megtartotta aktuális negyedéves beszámolóját, amiből kiderült, hogy messze a várakozások felett teljesített a Star Wars Jedi: Fallen Order, a bevételek 70 százalékát pedig a digitális bevételek adták ki.

Az Electronic Arts tájékoztatása szerint az előző negyedévben 1,59 milliárd dollár volt a nettó árbevételük, aminek közel a 70 százaléka, vagyis nagyjából 1,12 milliárd dollár digitális értékesítésből folyt be. Az eredmény a digitálisan eladott játékok mennyiségének növekedésében is érezhető volt, az egy évvel ezelőtti 47 százalékról 49 százalékra ugrott az online eladott játékok száma. A beszámolóból kiderül, hogy az élő szolgáltatásokkal 993 millió dollárt keresett a cég, 

A negyedik negyedévben nem lesz megjelenése a kiadónak, így 1,32 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számolnak, amiből a nyereség 308 millió dollár lehet.

Az egész éves előrejelzésük szerint a nettó bevétel elérheti az 5,47 milliárd dollárt, amiből a nyereség 2,93 milliárd dollár lehet.

Ha már a jövőről beszélünk, akkor az is kiderült, hogy a következő üzleti évben 14 új játékot szeretne piacra dobni az Electronic Arts. Ebben természetesen benne vannak az ismert franchise-ok új felvonásai, vagyis új epizódot kap a FIFA, az NHL, a Madden, de ebben az üzleti évben mutatkozna be a következő Battlefield-játék is. De jön két új mobilos cím, négy külsős fejlesztés, illetve négy nagyobb projekt, ami valószínűleg ismertebb címek folytatásait takarja.

Az Electronic Arts az is elárulta, hogy a Nintendo sikereit látva még több játékot szeretnének majd átköltöztetni a Switchre.

Végezetül pedig érdemes megemlíteni, hogy a cég CFO-ja, Blake Jorgensen elmondta, hogy minden várakozásukat felülmúlta a Star Wars Jedi: Fallen Order, ami elérte a nyolcmilliós álomhatárt. Az EA korábban úgy tervezte, hogy március végén szeretnék teljesíteni ezt a célkitűzést, de most, hogy idő előtt átlépték a nyolcmilliós határt, úgy számolnak, hogy az aktuális negyedév végéig, vagyis március 31-ig elérik a 10 millió eladott példányt.

7.
7.
user101
A legszebb az egészben az, hogy ezzel a címmel az Ea totálisan hülyét csinált saját magából... Kíváncsian várom a folytatást ! :)
6.
6.
FiveSalmon69
#5: Ezt a kommentemet nemrég találtam meg és muszáj bemásolnom. A vége a lényeg. Jó, nem vagyok akkora jós, igazából adta magát, de akkor is.. :D

29.FiveSalmon69
FiveSalmon69
2017. október 18. 14:23válasz erre
#28: Teljesen egyet tudok érteni. A visszatérős mondatnál nekem is egyből a multi jutott eszembe, a nem-lineáris játékmenetről meg az, hogy ők is szeretnék majd meglovagolni a PUBG meg a Fortnite sikerét. Remélem nem lesz igazunk. Évek óta arra várok h egy a Soulsborne franchise-hoz hasonló felépítésű Star Wars játékot kapjunk, némi KotOR esetleg TFU beütéssel... de egyelőre úgy néz ki tényleg maradnak külön külön a régi kedvencek...
5.
5.
FiveSalmon69
#4: Gondolom akkor inkább az optimalizálásra gondolsz, mert pc-n tényleg nem voltak ilyen gondok, pedig én sem high end pc-n játszok. Lehet néhány patch után jobb lesz.
4.
4.
georgie.70
Igen a game nem lett rossz, bár nekem más jelenti az igazi Star wars hangulatot, de amúgy egy szórakoztató kalandjáték lett. Amivel igazából gondom volt az a grafika. Ezt inkább azok fogják érteni akik ps4-pro val tolták.Nagyon sok esetben szétesik a táj kockásodik stb. A KASYYYYKON egyenesen behal a ps. Sok esetben tölt game közben liftben, futás közben, de ami nagyon durva és ez pl a Datomiron is történt sokszor az ellenfelek nem jöttek felém hanem siklottak a levegőben mintha futószalagon jönnének. Volt hogy folyamatosan töltötte be az ellenfeleket ahelyett hogy már eleve ott lettek volna, így harc közben jöttek elő a semmiből csak úgy ott teremtek. Úgy gondolom azért ez komoly baj, és rendesen elba...ta nekem a játék élményt. Ilyenkor azért vicces hogy a Days Gonet ba...tatták a bugok miatt, itt meg valahogy senki sem teszi szóvá, pedig az ehhez képest hibátlan volt. Na mindegy a pc-sek ebből gondolom semmit nem tapasztaltak, legalábbis néztem gameplayt ahol pc-vel tolták és ott semmi ilyen hibát nem láttam...
3.
3.
KopyAti
#2: O a jó kis Monkey Island! YIKES! :)
2.
2.
delphijos
Nekem a régi Lucasarts-os kalandjátékok is hiányoznak. Egy jó kis Monkey Island kalandot el tudnék viselni....Tudom, ez nem EA, csak a régi SW játékokról jutott eszembe.
1.
1.
strike19
Ez nem csoda.
Az emberek ki voltak éhezve egyszemélyes Star Wars játékra.
Egyszerűen hihetetlen ,hogy a Force Unlashed 2 óta nem volt ilyen játék.
Régen bezzeg futószalagon jöttek a címek.
Jöhetne már egy Rogue Squadron vagy egy Jedi Knight, Kotor ért nem rajongtam Bocsi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...