Környezetbarát játékdobozokra áll át a Sega

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 31.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis a kiadó európai részlege, és csak a PC-s játékok esetében. A bejelentés szerint a jövő héttől kezdve az összes dobozos termékük újrahasznosított, illetve újrahasznosítható dobozban érkezik.

A Sega még a Football Manager 2020 kapcsán kezdett el kísérletezni a környezetbarát csomagolással, méghozzá a játékot fejlesztő Sports Interactive igazgatója, Miles Jacobson ötlete nyomán. A kiadó európai részlege most úgy döntött, kiterjesztik a kezdeményezést az összes PC-s játékukra, így a jövő héttől kezdve az összes fizikai termékük újrahasznosított, illetve újrahasznosítható papírdobozban érkezik majd, és nem pedig műanyagban.

A jövő héten megjelenő Total War: Rome II - Enemy at the Games Editiont tehát már ilyen csomagolásban vásárolhatjuk meg. A cég szerint a játékdobozok gyártása így megdrágul, de egyrészt a jó ügyért mindent, másrészt pedig a szállítási költségeken spórolnak majd várhatóan, hiszen a papírtokok könnyebbek, és kevesebb helyet foglalnak. A döntés a Sega Europe alá tartozó PC-s játékokat érinti, de azokat a világon mindenhol így forgalmazzák majd. (A Sega amerikai részlege már csak digitálisan terjeszti a PC-s címeit.)

Mivel a bejelentés egyáltalán nem ejtett szót a konzolos játékokról, a GamesIndustry.biz csapata rákérdezett a kiadónál, hogy azokra miért nem vonatkoznak a fentiek. Bár kitalálható a válasz, azért rögzítsük: a konzolos címek esetében a platformtulajdonosok döntik el, hogy milyen legyen a játékok csomagolása, amihez a third-party cégeknek minden esetben alkalmazkodniuk kell.

11.
11.
Heldengeist
#2: Nem, de általában tényleg igényesebben megcsinálták, mint a sima műanyag DVD/BR tokokat. Nekem is akad néhány az elmúlt 20-25 évből. Ez a tok a képen viszont olcsó szarnak néz ki. Kicsit olyan hatást kelt, mint régen a pénztárakhoz kirakott 300 forintos DVD filmek, amiket csak egy karton borítékba löktek bele. Én a magam részéről a steel bookot preferálom. Tökéletes egyensúly a tartósság és környezettudatosság között.

Ami konkrétan ezt a kezdeményezést illeti, szerintem szimpla marketingfogás. De még mindig jobb, mintha biológiailag lebomló műanyagot használtak volna, az ott rohadna szét a polcon 1-2 év alatt.
10.
10.
Obi Wan Kenobi
Erre a hírre jó volt hazajönni a kórházból. Végre egy kicsi lépés a jobb dolgok felé.
3.
3.
adamsfamily
Gondolom azt nem mondta nekik senki,hogy a papírért,erdőket kell kivágni.Fantasztikus,hogy mennyire környezetbarát mindegyik...
2.
2.
Slik
a papirdoboz nem tul tartos
nem csoda, h a nintendo jatekoknak arany aron merik a dobozaikat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...