Távozik a Rockstar Games egyik alapítója

  • Írta: gorien
  • 2020. február 5.
  • Homo Nobilis
Dan Houser nemcsak alapítója volt a Rockstar Gamesnek, hanem executive producere és írója is számos sikercímüknek. A Red Dead Redemption II után szabadságra ment, most pedig távozik is a vállalattól.

Sam és Dan Houser három társukkal együtt 1998-ban alapították a Rockstar Gamest, amelyet valószínűleg keveseknek kell bemutatni. A Grand Theft Auto-sorozat, a két Red Dead Redemption vagy az L.A. Noire (csak néhány játékukat említve) méltán öregbítette a fejlesztők hírnevét. A Houser-testvérek története most fordulóponthoz ért: Dan Houser távozik a vállalkozástól.

Sam Houser (balról az első) és Dan Houser (balról a harmadik) a British Academy Games Awardson

A fiatalabb Houser visszavonulását a Rockstar Gamest tulajdonló Take-Two tette nyilvánossá. Mint írják, Dan Houser már 2019 tavaszán elment egy hosszabb szabadságra, nem sokkal a Red Dead Redemption II megjelenése után, és március 11. lesz az utolsó napja a vállalatnál. Houser, amellett, hogy a Rockstar Games alelnöke volt, számos játékuk létrehozásában segített executive producerként és íróként is. Többek között a GTA V, a Red Dead Redemptionök, a Max Payne 3 és az L.A. Noire forgatókönyvén is dolgozott.

Dan Houser további tervei még nem ismertek, annyi azonban bizonyos, hogy Sam Houser nem követi – ő marad a Rockstar elnöke.

11.
kryszisz
#8: És igenis csinálják meg a Crysis 4-et. Megvenni nem fogom, de akkor is követelem!!! Ha az EA-nél vannak a jogok vegyék vissza, lesz@rom mennyibe kerül:D
10.
MűszálasLőrinc
#4: Azaz.
Latom ismered a viccet...
9.
MűszálasLőrinc
#6: A crytek legnagyobb baja a hulye vezetes volt.
Ugye emlexunk chevat yerli idiotabnal idiotabb nyilatkozataira amiben kulonbozo dolgokat vizionalt (semmi sem jott be neki azokbol).
Emiatt is osszevisszasag volt meg hetente valtozo csapasirany.
Aminek a kovetkezmenye volt hogy egy rakas dolog felrement.
A fizetesek elmaradasa, az elmaradt bevetelek kovetkezmenye volt csak.
6.
Kawada
#1: A crytek legnagyobb baja a szar vezetőség volt. Késő fizetések, zéró bónusz az embereknek. Olyan szar volt a hangulat, hogy már alig járt be valaki dolgozni. Ez csak az egyik csúcsa az egyik jéghegynek persze.
4.
hajbel
#1: ...most pedig alulról szagolják az ibolyá :)
2.
user101
Gyönyörű hasonlat! Nem gondolkodtál, hogy szabadalmaztasd ? :)
1.
MűszálasLőrinc
A volt már rá pálda, hogy ilyenkor indul be a lassú hanyatlás. (lásd pl. crytek)
Nincs aki szembemenjen egy-egy hülye döntéssel amik egyre több pénzbe kerülnek.
Olyan lesz mint az mdf.
"megbokrosodik, herényire zsugorodik..."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...