Hivatalosan is elindult a GeForce Now

  • Írta: szlav
  • 2020. február 5.
  • Hardver
Link másolása
Kilépett a bétafázisból az NVIDIA felhőalapú szolgáltatása, így mindenki teljes pompájában élvezheti a GeForce Now adta lehetőségeket, akár ingyenesen is. Kedvenc játékainkat mostantól bárhova magunkkal vihetjük.

Többévnyi tesztelés és csiszolás után végre hivatalosan is elrajtolt a GeForce Now, az NVIDIA saját megoldása a felhőalapú játékra. A szolgáltatás segítségével szinte bármely számítógépen, laptopon vagy androidos tableten és telefonon hozzáférhetünk majd a legkomolyabb teljesítményt igénylő PC-játékokhoz - a lóerőt az NVIDIA szerverparkjai szolgáltatják.

A GeForce Now egyik nagy előnye, hogy nem kell újra megvásárolnunk a kedvenc játékainkat - elég összekötnünk a Steam-, GOG- vagy egyéb online áruházas fiókjainkat az NVIDIA szolgáltatásával, a támogatott játékaink pedig máris futtathatók lesznek a GeForce Now rendszerén. Jelenleg több mint 1000 címet próbálhatunk ki így, ez a lista pedig folyamatosan bővül. Ha le szeretnétek csekkolni, hogy melyik játékokat támogatja a rendszer, írjátok be a címét a GeForce Now játékkeresőjébe - egy kis szerencsével megtaláljátok azt a listán.

További jó hír, hogy teljesen díjmentesen letesztelhetjük a szolgáltatást. Habár a Founders-tagság, amely korlátlan játékidőt, gyorsabb csatlakozást és RTX-támogatást szavatol, 5,5 eurós havidíjon fut, bárki szabadon kipróbálhatja a GeForce Now ingyenes változatát, ami normál hozzáférést és egyórás játékidőt enged a felhőalapú rendszeren. A trükk abban rejlik, hogy ezt az egyórás próbaidőt bármikor, bármennyi alkalommal újraindíthatjuk, így effektíve bármeddig játszhatunk, egyórás adagokban.

9.
9.
davidragon
#6: Akkor maradjunk annyiban, hogy nem kell kétszer megvenned. :)

Én a nem kell megvenned-et úgy értelmeztem, hogy ha nincs is meg egy játék, játszhatsz vele, ezért is "javítottam".
8.
8.
VoidPancake
#7: Elfelejtettem hozzátenni.
A fizetős verzió is csak maximum 6 ÓRÁS időtartamot enged egyidőben játszani. Feltehetőleg nem a 24/7-ben játszó emberek a célcsoport, valamint gondolom tech okai is vannak a limitnek.
7.
7.
VoidPancake
Teszteltem picit.
1. Black Desert Online/Destiny 2/Warframe játékokat próbáltam (ezekkel játszom is a teszten kívűl)
2. A két opció "free" és "founders with 90 day free trial" közül a teszt miatt csak a free-t választottam, a 90 naposat lehet benyomom a közeljövőben.
3. A fent említett játékok maximálisan jól szerepeltek, legnagyobb beállítás melett is, de csak 1080p-ben futtattam őket.
4. Semmilyen sorban állás nem volt. Nyílván ez nem azt jelenti hogy később nem lesz.
5. A kapcsolat tökéletes a Digi optikai netemmel, semmilyen latency-t nem tapasztaltam. Black Desert-nél ez rengeteget számít, de meglepetésemre, teljesen jól szerepelt, ahogyan a másik 2 versenyző is.
6. Semmit nem kell telepíteni a gépre. Ha nincs telepítve a játék, viszont Steam-en hozzáférünk ( vagy egyébb általuk támogatott oldalon ) akkor az telepítés azonnali, 1-2 másodperc alatt megvan, és már zúzhatunk is.
7. A korlát necces lehet bizonyos játékoknál. Viszont tökéletes azoknak akiknek amúgy sincs sok idejük játszani, és mondjuk 1-2 kör PvP meccset szívesen lehoznának Destiny 2-ben, az bőven belefér az 1 órába, tehát megszakítás nélküli időbe (talán 3-4 menet is attól függ mibe vágjuk fejszénket).

Én csak ajánlani tudom, kevés idővel és nem épp mai vassal, de jó internet kapcsolattal rendelkező kollégáknak. Az alapján amit tapasztaltam, szerintem remek szolgáltatás, kérdés, hogy a Nvidia hogyan megy tovább ezen az úton. Mindenesetre, a Stadia egy viccnek is gyenge az általam tapasztaltakhoz képest.
6.
6.
hedzsooo
#5: A stemes játékaidat hozzáadhatod a GeForce Now-hoz, így ha ott már megvan az adott játék amivel játszani szeretnél,, akkor NEM kell megvenned! ;)

Amennyiben viszont az általad választott játékot amivel GeForce Now-on játszanál, még előzőleg nem vetted meg Steamen sem, akkor természetesen a játékot meg kell vásárolnod, igen...
5.
5.
davidragon
#3: Meg kell venni a játékokat hozzá!

Performance szerintem elég jó, sokat javult, bár én nem fps-t próbáltam vele.
Arcade autós játékokra pl teljesen jó volt!
3.
3.
markoci555
ez az első pozitív hír amit ilyen játék-stream cuccokban látok
-nem kell megvenni a játékot
-kipróbálható ingyen
-5,5 euró havidíj pedig már elég olcsó
innen kezdődik ez az egész, erre már lehet ránézek és megnézném hogy akad-e valami, mennyire számít esetleg a késés, net, stb.
még a végén nem kell fejleszteni gépet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...